Prairie Joy heinäkuussa 2016 |
Parkland-sarja, Kanada 1990
Kukinta
Vaaleanpunaiset kukat vankoilla varsilla, pääkukinta heinäkuussa, niukempaa kukintaa kauden loppuun. Kukkii uusilla ja vanhoilla versoilla.
Korkeus ja leveys
120 cm x 120 cm
Lehdet ja muoto
Lehdet tummanvihreät, hieman harmahtavat ja hieman kiiltävät
Kestävyys
IV, lumipeite välttämätön ylemmillä vyöhykkeillä
Terveys
Suhteellisen hyvä vastustuskyky sienitaudeille
Tuoksu
Raikas tuoksu, heikosta keskivahvaan
Hoito ja viljelyolosuhteet
Hyvässä maassa menestyvä, helppohoitoinen ruusu
Käyttö
Aidanteena , yksittäispensaina, ryhminä
Minua hämmentää sellainen asiantila, että näitä ruusuja on täällä kaksi kappaletta tätä lajiketta. Ne tulivat samalla kertaa samalta puutarhalta. Kuva-arkistosta löytyy tästä kahdenlaisia kukkia, eka on tuo yläkuva ja versio 2 onkin tämmöinen:
Tämäkin väittää olevansa Preerian Ilo. |
Vasta auenneena, niin kaunis! |
Mistä tämä kehittää aina vain enempi terälehtiä kukinnan edistyessä??? |
Viimeistä kissaa viedään tässä Cats'n Roses sarjassa - Vega eli Vekara
Pitkävillainen ja monivarpainen Welhon tytär vm.2009 |
Erikoisalaa lämpimässä paistattelu talviaikana. Huomaa etutassuissa peukalot. |
Älä ressaa - rentoudu! Vaikka pää lautasella :) |
Minun päiväni sujui Oulun reissulla. Byyhyyssykästä löytyi puuttuvat jyrsijäverkot. Olin huojentunut, sillä rusakot ovat lähestyneet taas puutarhani tarjontaa jäljistä päätellen. Puutarhaystäväni Elmi Kainuusta on katkerasti kokenut kanadanruusujen maistuvuuden rusakoille. Ennen aitaamista talttahampaat söivät ne siellä maata myöten. Tästä kokemuksesta viisastuneena 120 sentin jyrsijäverkko on mielestäni perusteltu. Kerranhan se vain pitää hankkia, mutta toki joka vuosi virittää ja purkaa. Pieni vaiva kokonaisuudessa ja minä saan sielulleni rauhan.
Hyvää kiriä arkiviikkosi lopuksi! Minä odottelen luvattua lumisadetta!
Kiva, kun laitat tietoiskuja ihanuuksista.
VastaaPoistaPreerian ilo on kyllä upea ruusu.
Kuten upeita ovat karvatassunnekin. Pää lautasella irroitti kyllä naurut täällä päässä!
On tuo kyllä kumma, miten puput kehtaavatkin jyrsiä piikkisiäkin kasvinosia.
Minun pitää selvittää ensi kesänä tämän Preerian Ilon salaisuus. Jotain metamorfoosia se tekelehtii kukinnallaan, että ihan hämääntyy itekin.
PoistaRusjäneksillä (rusakon ja metsäjäneksen sekoituksilla) on tosi ahne maku. Ne viime talvena silppusi mm. erittäin myrkyllisen marjakuusen atomeiksi. Ei ne syöneet sitä, vaan silppusivat vain maahan. Pensasruusuja on mennyt niiden kitusiin samalla tyylillä. Käsittämättömin silppuaminen oli 'Pohjantähti' köynnösruusulla - tosi pahan piikkinen oli nakerreltu puolen sentin siivuiksi. Ei siis syöty, vaan vain silputtu. Kirotut otukset!!!!
Ihanat kuvat. Hyvä tietoisku ja ihana kissa.
VastaaPoistaThänx Anneli!
PoistaKaunis kummaruusu, ehkä se paljastaa salansa tulevina vuosina.
VastaaPoistaJuuri ennen lumentulon pohdin ruusupenkkini äärellä suojaustarvetta. Istutin ne niin syvään, että katelehtien levityksen jälkeen näkyviin jäi vain pieni tupsukka. Nyt kun tuli vajaa 10 cm lunta, ovat kokonaan piilossa. En siis heitä verkkoja päälle. Viime talvena rusakkoröyhkimys silppusi Tornedalin oksia, nips ja naps katkipoikki. Törkeä elukka.
Vega on mainio!
Ehkä jotenkin antaisin anteeksi rusakoille, jos nälkäänsä söisivät. Mutta ketaleet silppuavat vain sijoilleen - sitä pidän pahana syntinä!
PoistaJäin myös miettimään tuota 'Prairie Joy' ruusun kukkaa, upea on ja taas mulle sopiva kertakaikkiaan, tykkään vaaleanpunaisista muhkeista ruusunkukista. Tutkin myös Ruusunlehden 1/2016 pientä kuvaa, selkeää kuvaa sekään ei anna, mutta viitteen että kyseessä saattaisi olla sama tapaus kummassakin kuvassasi, ja josko taimien iässä on eroa tai perimässä on jotain geenimuuntelua, joka vaikuttanee kukan rakenteeseen. Mutta jäämme odottelemaan ensi kesää, listalle meni tämäkin ihanuus!
VastaaPoistaEttä on ihana kissa taas!
Sillä lailla Saila :D Ensi kesää odotan ihan jännässä, sillä ruusumaassa on potentiaalia todella katseen kääntäväksi iloksi ja loppukesän loistoksi!
Poista