sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Taivaasta lotinaa ja tihkua letkusta

Viikonloppu meni sadetta pidellessä. Kaikki lapset olivat viikonlopun ajan reissuillaan, joten me kaksi vanhaa varista vietimme laatuaikaa keskenämme. Sorruin jopa imuroimaan huushollin, kun ulos ei vain viitsinyt mennä. No nyt on juhannussiivot sitten tehtynä :P Kylläpä pääsi tänä(kin) vuonna helpolla!

Alchemilla mollis - se oikea kastepisarakukka

Kylähullun maine saa tukea, kun vesisateessa hartaudella koeponnistettiin hankkimani tihkukasteluletku. Sehän toimii. Yllättävää kyllä - tihkumalla - ei roiskimalla kuin rikkinäinen vesiletku. Käytiin kaupungissa ostamassa toinenkin, että on molempiin ruusupenkkeihin katteen alle asennettavaksi tihkukastelu. Nyt ei kastu ruusun lehdet eikä kukatkaan vaan maa saa täsmäkastelua. Tämä voisi jopa toimia!
Siellä se kiemurtaa, asennan sen vielä katteen alle.

Ei mikään hirrrveen kauniit kuvat, mutta tuo kate on nyt vain ihan välttämätön. Nuo laudat vois näköjään kantaa pois, ne on jo tehtävänsä suorittaneet. Ruusupenkin viimeistely on tekemättä, kun muutakin askaretta piisaa puutarhassa. Laidat ja välikäytävän ehtii laitella myöhemminkin.

Päivän ahaa-elämys syttyi mieleeni, kun hoksasin että ruusuissa on monta köynnösruusua. Tarvitsen siis tukia. Googlettelin erilaisia vaihtoehtoja ja taidan päätyä ostamaan vihreää, noin metrin korkuista aitaverkkoa. Siitä kun kiepauttaa joka ruusun ympärille tuen, niin olis aika huomaamaton. Luulisin...  Parempia ehdotuksia saa heittää kehiin - ehtona on edullinen hankintahinta, sillä menekki on 14 kappaletta.

Pisaroissa piisaa päivästä toiseen. Kaikkineen vettä heitti viime viikon aikana 30,6 mm. Piisais vähäksi aikaa. Aurinkoa sekä lämpöä tarvittaisiin.

Mukavaa Juhannusviikkoa Sinullekin! Toivotaan leppoisampia kelejä Mittumaariksi - ettei tarvi murjottaa sateessa kuten Gargoyle!


7 kommenttia:

 1. Petooniverkko on yks vaihtoehto, mutta onhan se kallihimpaa. Ohempaa petooniverkkua myyrähän rullatavaranaki, mutta voi olla, että joutuus ostaa koko rullan.....ja se maksaa. Eiköhän kelit tästä parane. Gargoyle raasu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betoniverkko oli kans mielessä. Ruostuva rauta katoaa hyvin ympäristöönsä. Kärhöillä on seinään kiinnitettynä betoniverkkotuki. Aluksi maalasin sen valkoiseksi, mutta aika on ruostuttanut silti. Ei paha ruosteisenakaan.

   Poista
 2. Ei voi kuin hiljaa huokailla millä antaumuksella petaat ruusuille asuinsijaa. Omat nökköset vielä purkissa kököttävät, saa nähdä ehdinkö istuttamaan ensinkään.

  Vaan kyllä tuloo hieno ja hyvä tuosta ruusumaasta, laittaako Maestro kivireunat? Ja jos voin vienon toiveen esittää köynnösruusujen tukihommista niin jätä vihreä muovitettu pois, ei se istu tuohon maisemaan yhtään. Paksumpi betoniverkko on just se mitä pitää olla. Se on nätti ja istuu luontoon sata kertaa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka, rehellisiä mielipiteitä tarvitaan! Ruostunut rauta on mielestäni oikein kelvollinen vaihtoehto. Marssitan itseni rautakauppaan tutkailemaan antia.

   Poista
  2. Ai niin ne reunat... luulisin niiden tulevan hirsistä. Kiveäminen on turkasen hidasta ja Maestrolla on kiveysprojekti Kivipuutarhassa. En henno häiritä luovaa työtä siellä :D

   Poista
 3. Perusteellista ruusumaan perustamista. Fyllistä katselin myös tätä viritelmää. Onni, kun saat joesta pumpattua ravinteikasta vettä.
  Itse suunnittelin siperianpajusta luonnollista tukikasvustoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Ticoliina. Joki on kyllä puutarhan elinehto, vaikka vaatimaton puro onkin. Vaan lämmintä ja ravinteikasta vettä sieltä saa pumpattua.

   Poista