torstai 22. maaliskuuta 2018

Vähän vielä lisää lunta ja downshiftausta

Lunta on jaksanut sataa. Juuri kun toivoin talven maksimilumimäärän olevan nyt täynnä, niin johan taivaasta tiputteli kymmenisen senttiä lisää. Kiitos, kiitos - nyt on talvi tarjonnut näytteitä kaikista lumen olomuodoista. Hallit jo romahtelee näytteiden painosta, ja lumiaurat pysyvät liikenteessä. Kinokset sen kuin kasvaa vain.

Lunta ja jäätä, kuten talveen kuuluukin.
En viitsi valittaa, sillä luin juuri Pauliinan kauniin tekstin Lumikeväästä Kukka&Kaali blogista. Siinä oli positiivista asennetta, eli mulla ei vain ole lääkitys nyt kohdallaan. Olen meinaa kyllästynyt talveen.

Tämä aikuistuu hiljalleen! Uskomatonta!
Tämän viikon lenkit ovat kuluneet enempi tai vähempi hangessa kahlaten. Se on hyvää treeniä jaloille ja perslihoille. Hymyillen totean säärien ja ahterin olevan priimassa rantakunnossa, mutta loppuosa ei edelleenkään. Näillä ikävuosilla asiasta voi todeta, että aivan sama miltä näyttää -  pääasia että olen terve!

Tämä talvi on mennyt kyllä leppoisassa downshiftauksessa. Ei ole juurikaan aikatauluja, ei kiirettä, ei stressiä, ei pahasti velvoitteitakaan. Sen sijaa on ollut leppoisia aamuja. Niitä arvostan kovasti tämmöisenä aamu-unisuuden perikuvana. Päivätkin sujuvat niin omalla painollaan ulkona koiran kanssa kulkien halki metsien ja meren rantojen. Itse asiassa aktiivisen laiskaa elämää.

Rieko ei ymmärrä, mitä hidastaminen elämässä tarkoittaa.


Aktiivisesta laiskuudesta on generoitunut pikku hiljaa patoutunutta energiaa. Kun kevät saapuu, niin minähän lähden kuin ritsasta ammuttuna! Onneksi työt alkavat, ja onpahan kaikki energiavarannot täynnä. Pitää yrittää teeskennellä, että ei olisi niin jäätävän innostunut työstä. Hullunahan sellaista pidetään. Käskevät vaikka sairaslomalle!! Joku roti se olla pitää työn ilossakin.


Viikonloppu häämöttää! Kevät tulee joskus kun kerkeää. Kieltämättä puhtaat hanget ja auringon paiste ovat nautittavia juttuja. Silti metsässä kulkiessa haaveillen katson koivujen alastomia runkoja kuvitellen oksille hennon viherryksen :)

24 kommenttia:

 1. Ei riitä mulla enää positiivisuus tähän kevään odotukseen. Talvi on nyt todellakin nähty. Hirveää liukastelua ja palelua. Nyt vauhti päälle kevään tuloon, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kevätraivoa jäähdyttää kummasti Forecan 15 päivän ennuste - ei keväästä tietoakaan. Turhauttaa. Mitähän sijaistoimintoja tässä keksisi?

   Poista
 2. Kyllä kesänlämpöä minäkin odottelen. inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavan aika on ihan hirveen liian piiiitkä. Myös tänä vuonna. Haravat olis valmiina käynnistykseen, mutta lunta yli puoli metriä. Tässä on taas jokin universumin opetus kärsivällisyydestä, mutta en nyt saa siitä oikein kiinni...

   Poista
 3. Tännekki vaa lykkäs lisää lunta. Tein kävelylenkin ja sain väistellä lumiauraa mennen tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis sitä entistäkin lunta ollut ihan kunnon kerros. Mutta lisää siunataan - pakko ottaa vastaan, mitä ylhäältä annetaan. Lapioidaan sitä sitten katoilta lähemmäs maajalkaa. Huoh.

   Poista
 4. Tänä keväänä ei paljon kurkiauroja toinna bongailla, siinä toljottaessa saattaa jäädä lumiauran hautaamaksi.

  Niinhän sitä tännekin satoi, toistakymmentä senttiä uutta valkoista lunta. Tässä vaiheessa vuotta en todellakaan hoe sitä uusi lumi on ... -mantraa, sillä uusi lumi näyttää olevan vanhan kaveri, yhdessä ne toisiaan vahvistavat.

  Mie oon niiiiiiin kurkkua myöten täynnä tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aura kuin aura... näköjään. Saitte sitten lunta Karjala-lisällä. Sitä entistä kun oli rutkasti enempi sielä kuin täällä rannikolla. Meilläkin on jo hyvän lumitalven edestä.

   Uusi lumi on vanhan lisä. Päivitin näin mielessäni tuon erittäin kuluneen ja ajastaan jääneen sanonnan. Ja hyvä tietää, että en ole yksin talveen kyllästyneiden joukossa!

   Poista
  2. Minä jotenkin ettäältä ihteäni katselin ja näin surullisen pienen hikisen hahmon työntävän lumikolaa eestaas ja taivaalta satoi unohduksen lumet hänen päälleen... kyllä karma nyt nauraa!

   Poista
  3. Tämä lisälumen sataminen on kieltämättä piinaa. Lauantaiksi luvattiin tänne seuraava 10 sentin lumisatsi. Äh.

   Poista
 5. Kiitos, ihana Tita! Sama vika täällä. Minäkin tykkään työstäni niin paljon, että harmittaa kun en voi kesällä olla töissä ja puutarhassa samaan aikaan. Työ väistämättä kärsii :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on työ ja puutarha niin kivasti samalla hollilla. On perin vaikeaa jakaa aika ja jaksaminen, varsinkin kun on innostus molempiin. Aika raastavaa toisaalta. Onneksi vuodenajat tasoittavat - puutarhassa voi tehdä töitä vain sulan maan aikana. Ja ideat kertyvät lepoaikoina. Win-win!

   Poista
 6. Lunta sato runsaasti tännekkin. Tulin illalla keramiikkapiiristä ja ol huono ajokeli. Nollassa ol illalla yheksältä, vaan olpa yöllä pakastuna yheksään. Kevättä vuotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääennuste lupasi - yllätys yllätys - kunnon pyryä huomiseksi. Tästä seurasi keväinen De-ja-vu. Useinmiten maaliskuussa täällä turhautuneena potkiskellaan kasvavia kinoksia. Siihen ei vaan totu.

   Poista
 7. Minäkin olen kyllästynyt lumeen :D
  Ja lisää tuli ja tuiskutti metsäpolun piiloon. Lenkkille mennessä en sitten nähnyt missä kohtaa se polku siinä avoimella kohdalla menee, joten asuin parikin kertaa ohi siitä kovasta polun kohdasta...upposin haaroja myöten. Melkoista nujuamista oli sieltä nouseminen. Koirakin hämmästeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tuttua! Minunkin aamulenkkini menee peltoaukean poikki. Siellä on koko talven tampattu polku, joka katoaa tuiskussa. Syrjään astuessa käy just noin, eikä oikeastaan kamalasti naurata. Onneksi yksi moottorikelkkailija ajoi pellon toista reunaa. Siinä jäljellä pystyy paarustamaan tippumatta syvälle.

   Poista
 8. Täällä ei ole paljon uutta lunta satanut, mutta ihan kunnon yöpakkasia riittää ainakin viikoksi eteenpäin. Typerää joka aamu katsoa sääennusteet, kun eivät miksikään muutu ja aiheuttavat vielä turhaa hampaiden kiristelyä - lähtee kohta vanhat paikat tällä menolla irti ja sitten pahimmassa tapauksessa saa istua hammaslääkärissä paikattavana juuri, kun kevät vihdoin saapuu.

  Eihän säälle mitään voi, mutta positiivisuussäkki vajenee uhkaavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leuka rintaan ja kohti seuraavia lumisateita, Between! Meille tupsauttaa huomenissa seuraavat 10 senttiä ennusteen mukaan. Ei pitäisi kahtella säätiedotuksia, vaan jokin itsensäruoskinta sekin on. Talvi on täällä, ja aikoo pysyäkin vielä tovin. Siitä pitäisi repiä jotan positiivista, kun haluaisin haravoimaan, kulottamaan ja siistimään puutarhaa. Juu ei vielä.

   Poista
 9. Palasimme aamulla Tukholmasta puutarhamessuilta ja täytyy myöntää, että halleissa oli täysi kevät. Samoin Ulriksdahlin puutarhamyymälässä. Jos yhtään lohduttaa, niin keväisiä fiiliskuvia on luvassa blogissa, tule sinne välillä lämmittelemään :)

  VastaaPoista
 10. Pitkästä aikaa onkin ollut sellainen kunnon talvi, lunta ja pakkasta:) vaan kyllä tuo tosiaan saisi jo riittää:) voisi jo kevät kunnolla alkaa! Ihanat kuvat ja suloinen Rieko♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhanaikaisen talven jälkeen sopisi odottaa vanhanaikaista kesää... toivottavasti. Kevät on kyllä kovasti jo mielessä - odottavan aika on pitkä.

   Poista
 11. Minäkin luin Pauliinan jutun ja olen hänen kanssaan samaa mieltä; eilen tein hiihtolenkin huikeassa auringonpaisteessa, en vaan voi olla harmissani tästä lopputalven kauneudesta. Ei se lämmin kesä tule kuitenkaan yhtään aikaisemmin, joten mieluummin kunnon talvi ja sitten reippaasti kerralla kevät! Näin mie ajattelen:) Tsemppiä, pinnistellään positiivisuutta mieleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeasssa. Koitan kaivella asennetta jostain... Taivaan täydeltä tulee uutta lunta. Suorastaan kuulen, kun vanha lumi korisee siellä alla :D Kuvat tulee uudemmassa postauksessa.

   Poista