perjantai 30. maaliskuuta 2018

Vauhtia Pääsiäiseen!

Huikeat pääsiäisen pyhät ovat käsillä. Paljon on hankia, mutta myös ihania ulkoilukelejä auringon paistaessa. En nyt nillitä kevään tulon hitautta, vaan nautin talviulkoilusta.

Vauhdikas kaverini vetää hankitreeniä.

Tämän pääsiäisen poikkeuksellisesti taidamme viettää kaksin Maestron kanssa. Jälkikasvu viipottaa maailmalla, mutta huomenna käydään kuitenkin viettämässä saunailtaa parin tuttavapariskunnan kanssa.

Miljoona hankitimanttia ja rutkasti lunta. Aussia meinaa upottaa hangessa.

Päätin asennoitua uudelleen tämän kevään odottamisen suhteen. Hain kaikki mahdolliset hyvät puolet, mitä tämmöinen hankikevät tarjoaakaan. Parasta on ulkoilu hohtavilla hangilla, vaikka syvällä tarpoen. Duracel-paristoin varustettu Rieko oikeasti väsyy lenkillä, kun se hyppii ja pomppii syvässä hangessa. Olen suorastaan vahingoniloinen, kun se lenkin jälkeen rysähtää huokaisten pöydän alle nukkumaan 😝

Tämä täytti eilen 11 kuukautta. Hetkittäin se muistuttaa aikuistuvaa koiraa.

Koiran rotua valitessa paimenkoira oli ainoa vaihtoehto. No niitäkin on aika montaa sorttia. Minulla on aiemmin ollut bordercollieita, mutta halusin "jotain vähän vähemmän", kuin bortsu. Loppuviivalla oli tsekinpaimenkoira tai aussie. Tsekkejä on harvalukuisesti Suomessa ja siis vaikeaa saada, mutta löytyi aussipentue jolla on tutkitusti hyvin terve suku takana. Sainko sitten vähän vähemmän kuin bordercollie? Not.

Auringon säde

Rieko on aika kovapäinen, itsenäinen, energiaa riittää ihan loputtomiin ja tätä on helppoa kouluttaa. Paitsi että se tottelee kun katsoo sen aiheelliseksi. Onneksi tuo on niin ahne, että palkkautuu hyvin herkuilla. Silti Riekolla on selvät mielipiteet, siitä mitä se haluaa tai ei halua. Toistuvasti olemme monesta asiasta eri mieltä :)

Suljinaika saa olla tosi nopealla, sillä tuo koira etenee kuin lumimyrsky.

Aussilla on tuuhea turkki, mutta se on aivan yhtä helppohoitoinen kuin bortsullakin. Silloin tällöin harjaan sen, ehkä jopa kerran viikossa. Nyt turkki on muhkeimmillaan, ja alusvilla alkaa irrota. Lattioillamme on karvatolleroita kyllä. Osa koirasta, osat kuudesta pitkävillaisesta kissasta. Imuria pitäisi tuon tuostakin vaivata työn tekoon. Useammin kuin oikeasti viitsisi.

Lumileikit on niin hauskoja!
Pelkäksi seurakoiraksi aussista ei ole. Se on pakko kouluttaa hyvin, ja sille pitää tarjota liikunnan lisäksi muuta "työtä". Muuten se keksii itse ne työnsä, ja yleensä lopputuloksesta emme ole sovussa.

Näkeehän tuon ilmeestäkin, että melko kelmi se on!

Rotumääritelmä kertoo aussin olevan vieraita kohtaan pidättyväinen. Rieko ei ole sisäistänyt tuota, joten useinmiten se vieraiden aikaan on koiraportin toisella puolella. Sen riemusta kun ei vain tule loppua.

Näin pidättyväinen vieraita kohtaan. Tuohan olisi melkein
söpöä, jos koira painaisi vain viitisen kiloa. Not.

No nyt hangille nauttimaan! Ruusut sun muut kasvit ovat hyvästi talvilevossa, suojassa yön pakkasilta ja päivän paahteilta. Lumen rakenne täällä on ihan höttöä, sillä suojasäiden tiivistymiskerrokset puuttuvat kokonaan. Kun lämpimät tulevat, niin tuo lumi sulaa nopeasti. Sitä odotellessa!

Flying aussie

PeeÄäs: eka yksinäinen (!) joutsen bongattu ja lokkiparven kesäiseltä kuuluva kirkuminen ilahdutti myös! Muuttolinnut ovat matkalla, joten nyt pitää olla tarjoamukset lintulaudoille parhaimmillaan.

Leppoisia Pääsiäisen pyhiä ja auringonpaistetta kulkusi varrelle!

29 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat lennokkaasta koirasta! Tällaisen lumivihaajankin suu menee hymyyn ihan pakosta. Ja mieluusti minäkin pitäisin sylissä tuollaista ylikasvanutta sylikoiraa, jos teillä vierailisin. Valloittava tapaus.
  Kuulostaa siltä, että teillä on säihin nähden ihanteelliset lumiolosuhteet. Pakkassuoja on vielä tosi tarpeen, ja nopea sulaminen kevään koittaessa on toivottava ominaisuus.
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Valitettavasti sylikoirana tuo on aika raskasta sorttia (22 kiloa), lisäksi siinä on sisäänrakennettuna mitä huikein kiihtyvyys. Silmälasit on vaarassa kaikkien G-voimien iskiessä.

   Pakkas- ja aurinkosuojasta kasvit kiittävät. Vielä. Öiden lämpenemistä saadaan odottaa vielä kovasti.

   Poista
 2. Hyvää ja vauhtirikasta pääsiäistä myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia piisaa, Kruunu Vuokko - tosin minulla hitaammasti. Rieko reuhatkoon kaiken pöhlöenergiansa voimin sydämensä kyllyydestä.

   Poista
 3. Hienot kuvat hienosta koirasta.
  Hauskaa pääsiäistä sinne hankien keskelle, minä iloitsen täällä vähän toisenlaisesta keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että - sulla on pikkuisen makeammat pääsiäismestat siellä Hispanjassa! Tankkaa kevättä sieluun asti, sillä Karjalan hanget odottavat värähtämättä pitkästi huhtikuulle.

   Poista
  2. Sinne on kuulema luvassa lissee lunta, semmoiset 10-15 senttiä maanantaina.

   Poista
  3. Jep jep - tänne mahtuu! Karjalan lumivarastoja tultaneen tankkaamaan +20 sentillä. Riittääkö Pollen maavara?

   Poista
  4. Ei riitä enää minkään vehkeen maavara. Polle hukkuu hankeen ekana ja muut nelivedot samaan nietokseen.. Ei hyvä heilu, keskiviikkona uppoan minäkin :(

   Poista
 4. Onpa vauhdikkaat kuvat hienosta koirasta. Mukavaa pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia riittää aivan järjettömät määrät, mutta onneksi on vaipaita metsiä juosta pahimmat höyryt pihalle. Pelkillä talutinlenkeillä ei tulis mitään. Leppoisaa Pääsiäistä!

   Poista
 5. Oot saanu Riekosta hianoja tilannekuvia :) Hankia riittää tääläki.
  Hauskaa pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisema ei nyt liiku eikä muutu, joten se ainoa elävä saa olla kuvauksen kohteena. Sokerina pohjalla ennuste lupaa vähän lisempää lunta. No vielä mahtuu!

   Poista
 6. Käsittämätömän suloinen tuo teidän riehuja!! Aivan mahtavat kuvat! Kiitos taas niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen se on - melkoinen elämänilon karvapakkaus. Saisipa rippusen tuota älytöntä energiaa itseensäkin :)

   Poista
 7. Ihana energiapakkaus, kunnolla vauhti päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen itsekin, kuinka se vetää syvää hankilaukkaa vaikka kuinka pitkästi. Ite kun tarpoo saappaat jalassa perässä, niin kyllä tuntuu lihaksissa. Lopputuloksena on rehellinen nälkä kotiin palattua. Liikunnan iloja :)

   Poista
 8. Sulaisivat nopeasti lumet, että muuttolinnut pärjäävät. Ihanaa pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sulan veden ja maan puutetta lintujen puolesta huolehdin. Ainoa sula lähiseudulla on tuo meidän pikku joki. Joutsen oli löytänyt sen alajuoksun sulan ja jään rajan yöpymiseen. Aamulla se nousi lentoon sieltä.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Nämä pääsiäisen pyhät on oivallisen kelin aikaa monelle hankirallille. Nytkin aurinko paistaa siniseltä taivaalta.

   Poista
 10. Onpa Riekolla energiaa, ilo katsella sen nauttiessa lumileikeissään, oikeaa koiran elämää kerrassaan! Jaahas, kevät on siis valumassa sinne teillepäin, muuttolintuja jo!

  Mukavaa Pääsiäisen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa on ollut mielessä, että pitäis itekin kokeilla koiranraksujen syöntiä. Niistä näyttää saavan tosi paljon puhtia päivään :)

   Muuttolinnut on tosi odotettuja, vaikka joka vuosi hirvittääkin niiden saapuminen talven keskelle. Pidetään lintulauta hyvin varusteltuna!

   Poista
 11. Hauska kaveri! Parin kolmen vuoden iässä alkaa tasaantua😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivon elättämisestä, Ritavuoren juurella! Eka vuosi on se työläin, ja se alkaa olla pian selätetty. Pientä aikuistumisen näköistä kehitystä tapahtuu, mutta se aaltoilee kuin murrosikäisillä tapaa. Tämän kanssa aika EI tule pitkäksi!

   Poista
 12. Vauhdikkaat kuvat! Ihanaa huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu - huhtikuu on niin ihana kuukausi! Paras vuodesta, koska se tuo kevään.

   Poista
 13. Ihanasti kirjoitat Riekosta! Mukava lukea tätä kautta Riekon elämästä. Terkuin äiskän ja siskon omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit puumerkin vierailustasi! Käy välillä kurkkimassa, sillä Rieko putkahtaa säänöllisesti kuviin ja teksteihin. Terkut Paulalle ja systerille myös! Teillä meneekin tuplalujaa, kun aussienergiaa on talossa tarpeeksi!

   Poista