torstai 8. maaliskuuta 2018

Unelmien äärellä

Unelmointi on tehokasta työaikaa. Se on ehdottoman välttämätöntä ja terveellistä. Jos unelmia ei enää ole, lakkaa eläminenkin. Unelmointi on tulevaisuuden työstämistä ja kaiken aikaansaannoksen alkujuuri - vähän kuin moottori, jolla päästellään kohti toiveiden täyttymystä ja onnistumisen tunteita.

Aasialainen lilja 'Pink Tiger' ja taustalla valkoista tulikukkaa.

Ensin on unelma, sitten suunnitelma ja lopulta toteutus. Lopulta voi katsoa taaksepäin, ja miettiä miten lopputulos vastasi unelmaa. Kuluneella ajalla ei ole niin väliä, mutta kokemus on karttunut yhden ison tai pienen unelman verran.

Rhododendron camtchaticum. Alppiruusut on edelleen unelmien listalla.
Monet taimet kasvavat kokoa kohti kukoistustaan.

Unelmat kantavat elämää eteenpäin, ja tarjoavat polttoainetta matkalle. On tosi palkitsevaa ponnistella kohti päämäärää - silloin työkin tuntuu keveälle.

Unelmia voi rakentaa vaikka kivi  tai kasvi kerrallaan.

Ihmisen mieli toimii mielenkiintoisesti. Kun yhden unelman saa valmiiksi, se alkaa kehitellä uusia unelmia. Tästä päätellen unelmat ovat täysin välttämättömiä elämän jatkumiselle. Elämä virtaa eteenpäin aikakautensa tempossa.

Unelmien iltarusko. Kun on saanut jotain valmiiksi, voi pysähtyä ihailemaan.

Minun tulevan kauden unelmat painottuvat työhön ja harrastuksiin. Toivon saavani näkyviä uudistuksia työssäni Raahen kaupungilla. Kotona toivon jaksavani hoitaa puutarhaani, ja lisääväni ainakin yhden kookkaan pensasruusuaidanteen kasvamaan kohti tulevaa kukoistustaan. Taimesta kukkivaksi pensaaksi kun kestää se viitisen vuotta.
 

Ruusut kerran kantoivat minua vaikean ajan ylitse. Se oli silloin lähes ainoa asia, jossa näin jotain tulevaisuutta. En hukannutkaan elämän punaista lankaa.

Hyvää naistenpävää - älä anna unelmiesi kuolla! Pienetkin unelmat kannattelevat tätä päivää luoden meille tulevaisuutta. 

28 kommenttia:

 1. Unelmat ovat tärkeitä. Ja toivottavasti ne toteutuvat edes pieni pala kerrallaan, ettei tule pettymyksiä.
  Nautinnollista ja unelmoivaa naistenpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pettymyksetkin kuuluvat tähän lajiin, mikä onkin harrastuksen katkera suola. Onnistumiset on sitten oikeinkin makeita! Ja jos jotain kuoleekin, niin siinähän on aina valmiiksi kunnostettu kasvualusta jollekin uudelle. Näin sitä ihminen selittelee itselleen parahin päin :D

   Poista
 2. Ihana postaus!
  Hyvää naistenpäivää myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Unelmat pitävät meidät hengissä.

   Poista
 3. Unelmat kantavat ja ovat hyvin terapeuttisiakin, silloinkin kun ei vain jaksa. Kun unelma täyttyy, on jo syntynyt paljon uusia unelmia, sellaisiakin joiden olemassaoloa ei ole vielä huomannutkaan! Ruusu-unelma on hyvin kaunis!

  Ruusuntuoksuista Naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä elänyt sellaistakin aikaa, ettei huomista näe ja elettävä päiväkin on ollut liki liian raskas iltaan asti elää. Siinä ei unelmat sinkoile, eikä visiot vilise. Mutta kun tarpeeksi pitkään kahlaa pimeällä ja hetteisellä suolla, niin pikku hiljaa pääsee kuivalle maalle ja valoon alkaen nähdä huomisenkin. Siinä valossa tämä nykyhetki, unelmat ja haaveet ovat sitäkin tärkeämpiä. Tuntee olevansa vahvasti elossa ja valmiina rakentamaan tulevaisuutta.

   Poista
 4. Elämä kulukoo unelmasta toisehen, toiset toteutuu, toiset ei.... hyvä nii.
  Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmien luonteeseen kuuluu, että ne voivat vaihtua lennosta ihan toisiin. Aika veijareita!

   Poista
 5. Unelmat ovat tosiaan tärkeitä ja auttavat jaksamaan vaikeammassakin hetkessä. Kauniisti kirjoitettu postaus! Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet elämän harmit kuuluvat ajan kulkuun, mutta jos unelmoimaan pystyy, niin eipä mitään hätää tai huolta. Silloin tulevaisuus on oikeasti tallessa ja olemassa.

   Poista
 6. Juuri noin. Minulla on nyt sellainen kausi, että työstän unelmiani näkyvään muotoon. Eteen päin siis elävän mieli :)

  Puutarhassasi todellakin on toteutunut monta unelmaa. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on hyvää aikaa unelmoida, ja sulan maan aikana toteuttaa. Syksyllä voi sitten pohtia miten meni noin niinkuin omasta mielestä. Oikein mukava kehä!

   Onneksi täälläkin on vielä unelmia reservissä. Enempi pohtii, että mitä jaksaa ja kerkee toteuttaa.

   Poista
 7. Sinä osaat aina pukea sanoiksi kauniisti pienet ja isot asiat. Raskas ja kiireinen viikko huipentui äärettömän tiukkaan ja kiivastahtiseen omaishoitopäivään. Täysin rikkipuhkikuluneena saan voimaa ja energiaa tästä postauksesta. Kiitos Tita ja hyvää naistenpäivää - tänään ja kaikkina päivinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle, Between - joskus oikeat sanat auttavat eteenpäin. Elpymistä sinne! Joskus kunnon yöunetkin auttavat kummasti.

   Poista
 8. Ihana postaus, unelmat on niin tärkeitä...joskus ne myös toteutuu:) Ihanaa naistenpäivän iltaa ja loppuviikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde. Pitää kuulemma olla varovainen siitä mitä unelmpoi - mainitsemastasi syystä.

   Poista
 9. Unelmia täytyy olla ja niitä kohti on kiva ponnistella.
  Hyvää naistenpäivän iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmia on kiva nimenomaan toteuttaa. Aina ei onnistu, mutta ainakin on yritetty!

   Poista
 10. Unelmat kannattelevat ja usein ne myös muuttuvat todeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen kirjoitit - tosiaankin unelmat kannattattelevat! Toteutumista joutuu toisinaan odottelemaan vuosiakin, mutta pääasia että unelmat elävät.

   Poista
 11. Unelmat kantavat. Sainpas siut lisättyy tuohon miun blogiin, monesti yritin, Unelmia ruusuista nimikkeellä, kunnekka tajusin tuon kanadanruusut. Ja sillä sain blogilistaani. Oon tumpelo tässä hommassa, enkä aina kehtoo Helenookaan vaivata. Ois unelma piästä tietokonekurssille ens talavena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus joutuu pähkäilemään ja päätä raapimaan bloggerin kanssa. Ei tämä aina toimi edes loogisesti, tai sitten mun logiikka mättää joissain kohdin. Mutta onnea onnistumisesta! Pikku hiljaa gadgettien salaisuus paljastuu.

   Poista
 12. Unelmat ovat hyviä kuljettajia <3 Ihania kuvia! Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Hilu! Hyvät viikonloput sinnekin! Kevät on aina hetken lähempänä.

   Poista
 13. Ihana postaus, ihanat kuvat, ihana sinä <3

  VastaaPoista
 14. Unelmia täytyy olla ja ne on hyvä sanoa ääneen, jotta niitä voi tavoitella. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääneen unelmat julkaisten ne muuttuvat ns. todeksi. Se taas toteuttaa unelmia. Näinhän se Piparminttu menee, kiitoksia!

   Poista