maanantai 5. maaliskuuta 2018

Se on siinä!

Elämän polut on mielenkiintoisia kuljettavia. Välillä menee kompastellen, ehkä pimeässäkin, eikä oikein mikään ota onnistuakseen. Päämääräkin saataa kadota, ja kompuroi eksyksissä. Sitten tulee auringon sarastus, polku muuttuu myötäleiseksi ja tasaiseksi. Hento myötätuulikin saattelee kevyitä askeleita.


Niin se vain on, että 50+ iässä aloitettu uuden ja tuntemattoman polun tallaaminen on saanut yhden merkkipylvään polun varteen. Tänään hyväksyttiin näytöt, ja odottelen postissa puistopuutarhurin papereita. Työt alkavat reilun kuukauden päästä jatkuen jonnekin syksyyn asti.


Joskus tuntee sen flown. Sellaisen, että askeleet sujuvat kuin itsestään. Asioita tulee eteeen, niitä ratkoo, ja saa rakennettua jotain ihan uutta. Työ tuntuu keveälle ja helpolle. Aivan kuin suuret kädet kannattelisivat unelmia, ja ne muuttuisivat todeksi ihan vain panemalla silmät kiini ja avaamalla ne uudestaan.


Tästä on mukavaa jatkaa, hymynkare suupielessä ja suuret unelmat mielessä. Toivon sinunkin osallesi rahtusen flowta - mitä ikinä matkasi varrelle toivotkaan!

26 kommenttia:

 1. Kiitokset sille, joka on sinua kantanut, keventänyt askeleitasi, saattanut sinut siihen päämäärään jota olit suunnitellut! Lämpimät onnittelut ja halaukset saavutuksesi johdosta! Jatkukoon hyvä edelleen!

  Luulen, että jotain täälläkin on...Tita, haaveitamme on joku kuunnellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta enkeliä ihmisten muodossa on rakentanut ketjun. Yksi tuuppaa pienen matkan ja toinen ottaa kopin lähettäen kohti kolmatta. Näin se matka on sujunut. Siltä se on tuntunut.

   Puhallus onnea ja myötätuulta sinne suuntaankin, Saila!

   Poista
 2. Onneksi olkoon! Minähän sanoin että onnistut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennustajan lahjoja, Maatuska! Kiitoksia lämpimistä ajatuksista <3

   Poista
 3. Onnittelut! Ei +50 ole liian myöhäistä hankkia uutta ammattia, olet siitä oiva esimerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti tämä on viimeinen ammattitutkinto. Sitten voi kaivella niitä vanhoja naftaliinista, jos tarvetta on :)

   Poista
 4. Onnittelut! Hienoa,että on löytynyt mielekäs polku. Sen vaiheita on ollut myös kiva blogista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! En tiedä mihin tämä polku vie, mutta sen taivaltaminen on ollut todella helppoa. Askelet on keveät ja sujuvat. Tulee väkisin mieleen, että tämä on ihan oikea suunta, kun niin myötäseen käy.

   Poista
 5. Onnea ja lämmin halaus ♥ Niin se elämä kuljettaa ja asiat järjestyy niinkuin niiden kuuluukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ei aina ole elämä kuljettanut, eikä asiat järjestyneet. Niskaan satoi vastoinkäymisiä toisensa perään ihan solkenaan. Siksi kontrasti tähän nykyhetkeen on niin suuri ja suloinen. Hyvinkin paksu ja musta raita elämäni räsymatossa on vaihtunut iloiseen vihreään ja keltaiseen. Uuden alun väreihin.

   Poista
 6. Lämpimät onnittelut! Meillä on vain tämä yksi elämä ja sen eteen voi ja kannattaa vähän nähdä vaivaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tämä yksi elämä on pitänyt sisällään jo niin paljon, ja aina uutta pukkaa. On mukavaa - viimeinkin!

   Poista
 7. Onneksi olkoon, ihania uutisia! Onnea ja menestystä jatkoon valitsemallasi polulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu. En näe mihin tämä kaikki johtaa, vai johtaako mihinkään. Jokainen askel tuntuu kuitenkin energisen hyvälle. Teen vain parhaani, ja katsotaan mihin asti se kantaa.

   Poista
 8. Onnittelut täältäki! Tiäsihän tuan, että onnistut, ei epäälyksen häivääkää..... Eihä 50v oo nykyysi ikä eikä mikää. Mäki tapaan sanua, etten tiärä mitä isoona teen ja tairan olla jo 50+++ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Navettapiika! Ikä ei tunnu missään, kun on saanut terveenä olla. Kieltämättä on ihan onnistunut olo nyt :)

   Poista
 9. Muistatko miten silloin synkimmillä hetkillä yritettiin pitää toivonliekkiä hengissä? No nyt on roihu! Luja rutistus tutkinnon osalta ja tasaista nousuliitoa jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistukena olemme vuoroin pitäneet toistemme sieraimia pinnan yläpuolella. Vuosia. Kiitos kaikesta, ilojen ja surujen jakamisesta! Pitää nyt lisätä kerosiinia tankkeihin, ja koikeilla sitä nousukiitoa :) Vanhan tavan mukaan pitää huomioida mahalaskun mahdollisuus.

   Poista
 10. Onnittelut tutkinnon johosta! Ja onnii puistopuutarhurin töihinkin. Eikös se elämä oo ikkuista oppimista ja jos opiskelloo mieluisan ammatin, niin mikäs sen mukavampoo vaikka ois 50+.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Tämä puutarhurin homma on kyllä ihan sydämellä tehtyä työtä. Ainoa harmi on osavuotinen työ ja matalapalkka-ala.

   Poista
 11. Kyllä kirjoittelit kauniisti! Onnitteluni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kirjoitan sydämen pohjasta asti. Kiitos onniteluista!

   Poista
 12. Onnea tutkinnon ja uuden työn johdosta. Toivottavasti tulee antoisa kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihan vuosi! Kesältä toivoisin aurinkoa ja lämpöä edes jonkin verran!

   Poista
 13. Onnea sinulle, on mahtavaa, kun ei laita ikää rajoitteeksi haaveilleen ja luja usko vie päämäärään. Puutarha-ala on varmasti antoisaa, kaikkea hyvää uudelle urallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, Sirkku! Ihan alunperin musta piti tulla puutarhuri, mutta oivalsin että yrittäjäksihän sitä pitää alkaa. Menin kauppaopistoon. Vuosien jälkeen huomasin olevani hoitoalan yrittäjä - ja nyt puutarhuri. Ympyrä sulkeutui.

   Poista