lauantai 24. maaliskuuta 2018

Asennetta etsimässä

Asennetta pitäisi puristaa nyt jostain, kun kevättä odottaa ja tarjolla on ryhtevää lumisadetta taivaan täydeltä. Aamulenkki sujui hyvällä pakara-reisitreenillä kahlatessa eilistä mottorikelkan jälkeä. Takaisin tielle tullessa askeleet sujuivat hassun keveästi.

Rauskia ei lumisade haittaa yhtään. Viisi muuta kattia on linnoittautunut
sisätiloihin tiiviisti. Ne tuumaavat, että on talvi - ei kiinnosta.
Kelissä piisaa. Lunta tulee taivaan täydeltä kontrastina eiliselle aurinkopäivälle. Maisemassa kieltämättä piisaa vaihtelua. Uutta lunta tulee "oikein mukavasti", ja suorastaan kuulen vanhan lumen vaikeroivan kuolinkorinaa tuolla alla :D

Penkoissa on paksuuta - ei tuonne pääse enää kahlaamalla maavaran loppuessa.
Nyt olisi hyvää aikaa leikkoa puita ja pensaita, mutta kun ei pääse lähellekään kohdetta. Monena vuonna on haravoimisen voinut alkaa suurten kuusten juurelta maaliskuun lopussa. Ei tänä vuonna. Kärsivällisyyttä ja lumen syvyttä mitataan. Edelliseen mittauslukemaan saa nyt lisätä +15 senttiä.

Kesällä satoi vettä taivaan täydeltä, ja sama homma on jatkunut koko talven.
Vuoden kokonaissademäärä on keskimäärin aika vakio. Tästä voisi päätellä  kesällä kuivuuden riivaavan. Onko edessä siis kuiva ja kylmä kesä? Pikkasen riepoi Iltasanomien uutinen, jossa amerikkalaiset povaavat Suomeen kylmää kevättä ja kesäkuuta. Fakenews, toivon.

Lumikasojen korkeus on hurja.
Onneksi talven lumityöt ovat sujuneet traktorilla, muutenhan tässä olisikin tosi piukassa kunnossa, jos tuo lumimäärä olisi pitänyt kolajumpalla askaroida.

Pieni tupa hankien keskellä. Pihakalusteet odottavat kesää nekin.
Leppoisaa viikonloppua kaikille lukijoille, ja Minnalle tervetuloa lukijaksi. Lopetan pian nillityksen lumisesta maaliskuusta. Siirryn pikapuolin nitisemään huhtikuuta :) Muistakaahan suorittaa kansalaisvelvollisuus käännellä kelloja ensi yönä.  Voi autuus sitäkin :)

28 kommenttia:

 1. Joskus auttaa kun ajattelee niitä, joilla on vielä huonommin ;) Esimerkiksi Helsingissä on kuulemma paksu loska ja ihan harmaata. Ei kuulosta kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään :) Meillä on putipuhtoiset ja vitivalkoiset hanget. Potkurikin luisti mukavasti, kun traktorimies oli lingonnut raitin sujuvaksi. Syke nousi, hengästytti ja lämminkin tuli.

   Poista
 2. Asenteella mennään täälläkin, ja siitä syystä on varmaan enemmän tullut viihdyttyä noitten taimihommeleiden parissa. Lunta on täälläkin aivan mahdottomasti, katolta pudotettiin eilen lumet, voisihan tuolla ulkona jotenkuten ollakin mutta on lisäksi ihan kauhea viima. Leppoisaa viikonlopun jatkoa myös sinulle säästä huolimatta, ja toivotaan sitä aurinkoa nyt ainakin ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiseksi on luvassa auringon pilkahduksia. Nykyään onkin takin povitaskussa vakiovarusteena aurinkolasit. Toisinaan niitä tarviikin.

   Sammarit sentään on itäneet ja ovat nätisti sirkkalehdellä. Koitan tuijotella niitä ;)

   Poista
 3. Kiitos :) On tuota lunta teilläkin. Itsekin ajattelen aina niitä Etelä-Suomen ressukoita, joille "paljon lunta"=pitää siirtyä lenkkareista nilkkureihin ja "talvi"=vettä, loskaa ja ehkä välillä pakkasta :D Neljä täysin toisistaan poikkeavaa vuodenaikaa on kuitenkin mukavampi kuin että olisi kesä ja pitkä loskakausi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy keskittyä juuri muistuttamaasi neljään vuodenaikaan, Minna! Se kun oikeasti on suuri rikkaus. Juuri nyt tuntuu vain siltä, että talvi haukkaa tuosta kakusta leijonan osan. Tätä talvea on kestänyt viisi kuukautta.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Jää nähtäväksi, Pirjo. Toisaalta nuo ip-lehdet ovat erikoistuneita tekemään raflaavia otsikoita, ja juttuja jossa on pienen idun verran totta. Tai sitten ei.

   Poista
 5. Aina kun savu alkaa nousta korvista, muistan Espoon vuosiani. Mustaksi nokeentunut jäätynyt loska oli aika kauheata. Pistä siinä sitten Perikunta pihalle leikkimään. Ei tarvinnut juurikaan toppahaalareita, kurahousuja kyllä kului monet talvessa.

  Mitäpä jenkeistä muuta kuin valeuutisia, mikälie valekioski tuonkin vale-ennusteen laati.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kissat ja koira eivät raahaa rapaa sisälle. Vielä. Vasta nautitaan massiivisesta karvan vaihdosta. Sitä lajia sitten piisaakin.

   Jenkit ennustavat ja iltapulu uutisoi. Siinä on jo kaksi sen luokan tahoa, ettei tarvi uskoa mitä lukee.

   Poista
 6. Kevät antaa odotuttaa itseään! Tällä viikolla leikattiin katupuita kaupungilla kun alkoi satamaan lunta niin, että muistutti itsekkin lumiukkoa. Toivottavasti nyt pian alkaa säät lämpenemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kaupungilla kulkiessani tuijottanut katupuita intensiivisellä katsella, mutta työt eivät ole vielä alkaneet. Tekemistä piisasi, mutta tietääpähän mistä päästä aloittaa. Säiden lämpenemistä saadaan odottaa ensi kuuhun ainakin.

   Poista
 7. Valeuutinen, ihan varmasti! Huhtikuu saattaa olla vielä viileä mutta sitten saa luvan alkaa lämpö. Muuten menee hermo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen peruste lämmön saapumiselle, kannatan minäkin!

   Poista
 8. Toivotaan että amerikkalaiset ovat väärässä:(
  Kunnon talven jälkeen pitäisi tulla kunnon kesä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin kunnon kesän vuoro olisi kyllä seuraavaksi. Ehdottomasti!

   Poista
 9. Katselin tänään kuvia viime vuodelta. Huhtikuun alussa aloiteltiin haravoiminen. Ei tarvitse moisesta haaveillakkaan tänä vuonna :( Mutta kai nuo juhannukseksi sulavat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ne lumet on juhannukseksi sulaneet - tähän mennessä siis. Vappujuomat voi saada kylmiksi hankeen upottamalla. No toivottavasti ei.

   Poista
 10. Oli lunta kuinka paljon tahansa, se on este maan sulamiselle. Mutta on teillä sitä kyllä paljon :). Toivotaan tosiaankin että uutinen oli valetta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maan sulamista joutuu nyt vain odottamaan hartaasti. Tulvia luultavasti tulee, joten puutarhani todennäköisesti kelluu tänä keväänä. Ihmeesti kasvit sitä kestävät.

   Kylmän kevätkesän ennustajille näytän peukkua alaspäin, vaikka viestintuojaahan ei saisi ampua. Ammun silti.

   Poista
 11. Jestas teillä on nietos poikineen! Järkky kevät tämä kyllä on. Mutta niin ihana pörrö-Rauski ♥
  Tsemppiterveiset niille muille kissoille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nietos on onneksi aika hötyä, sillä suojasäitä ei ole ollut tiivistämässä kerroksia. Tuo voisi lähteä eteläisen tuulahduksen myötä ihan puhaltamalla. Sääennusteiden mukaan näin ei kuitenkaan käy. Kissat kiittävät terveisistä!

   Poista
 12. Ny rupiaa olemahan vitsit vähis!!!!! Lunta o lapannu koko päivän.
  Kaiken kukkuraksi eilee ennustettihin kylymyyren jatkuvan kesäkuulle asti:( Selevääki selevämpi valeuutine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo iltalööpit extraa just näitä sääennusteita. Saavat vissisti klikkauksia sivuilleen. Uskon kesän tulevan, kunhan nämä polaaripyörteen jämät saadaan muille maille. Lumen määrä on kyllä mittava, mutta on tämmöstä nähty ennekin. Pari epätalvea oli tässä välissä. Tulvia varmaan on tiedossa siellä jos täälläkin.

   Poista
 13. En edes lukenut uutista, otsikon tyrmistys riitti. Toivottavasti on vain iltapäivälehden myyntihakuinen otsikko.
  30 km Helsinkiin ja aika lumista on täälläkin. Tosin uutta lunta ei kovin paljon ole tullut ja tämän päiväinen +5 astetta on saanut räystäät tippumaan ja käytäväsoran paikoin paljastumaan. Ei siis paljon tarvita, kun kevät voittaa. Alkavalle viikolle on luvassa kunnon pakkasia, eikä päivälläkään kovin keväistä tule olemaan. Luotan siihen, että kuun viimeselle päivälle osuvan täysikuun jälkeen alkaa lämpeneminen. Sanokoon jenkit, mitä haluavat.
  PS. Nillitä vaan. Moni meistä tekisi samoin, mutta sinulla on sana hyvin hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te saatte kesän ensimmäisinä siellä etelässä. Täysikuuta minäkin odotan. Uskon huhtikuun olevan alun kankeuden jälkeen kevään voittokulkua. Muuttolintuja odotellessa!

   Poista
 14. Nyt on tullut monen vuoden lumen yhdellä kertaa ja saisi riittää, toisaalta, jos pitää valita niin tämä ennenkuin se kamala räpäskä ja sohjo! Sitäkin vielä varmaan saadaan ihan riittävästi. Ennustuksia on jos vaikka millaisia, katsellaan ja kuunnellaan kevättä, jos se joskus tulee :D.

  Kissoilla on oikea asenne!!!

  Ihanaista piinaviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piinaviikkopa tosiaankin! Tämä talvi on ollut perinteinen lumitalvi, jossa on kieltämättä puolensa. Pakkastakin on ollut, ja liiterinpolku perin tutuksi tullut. Kevään kaipuu on kova, sekin ilmiö toistuu ihan joka vuosi. Kevät tulee ajallaan ja tavallaan. Saapahan purkaa blogiin sanallisesti tätä odotuksen turhautumista. Sekin helpottaa :)

   Poista