lauantai 30. joulukuuta 2017

Unelmia ja toiveita vuodelle 2018

Uskallan katsoa vuotta 2018 rohkeasti ja pohtia mitä tuleva vuosi voisi tuoda tullessaan. Uskallan jo toivoakin, jotain jopa omalle osallenikin.

Kevät ja kylmänkukat <3

Kevättä minä toivon. Se lankeaa onneksi ihan kaikkien osaksi ajallaan. Talvi näyttäisi sujuvan lempeissä merkeissä, eikä haittaa kiljuvat pakkasetkaan jos on lunta. Mutta jos pitkästä aikaa tulisi lämmin kevät! Viime vuosina on kärvistelty loskaista huhtikuuta ja kylmää toukokuuta. Ihan timanttia olisi maaliskuussa pälvipaikkoja, huhtikuussa iloista kulotusta ja toukokuussa vihertyvää maailmaa sekä sitä aurinkoa. Oi se olisi upeaa!

Jouluruusut jos taas alkaisivat viihtymään - niitä niin rakastan!
Isot vanhat puskat kuolivat tappotalveen 2016, mutta nyt on uudet istutettuna.

Toukokuu tuo aina Hirnakan pohjoisen turneelle. Voi sitä yhdenkään illan iloa, kun ystävän kanssa maailmaa parannetaan viinipullon äärellä vaihtaen huolella kuulumisia. Samalla käppäillään puutarhaa läpi, katsastetaan kanat ja muut elikot. Jos kohtalo suo, niin Hirnakalla on vähän täydennystä Kukkenheimin ikääntyvän kanakaartin nuorennukseksi mukanaan. On se sellainen kanatrokari :)

Tilaa on kanasille. Vanha kaarti saa eläköityä rauhassa.

Huhtikuussa edessä on töiden alkaminen taas Raahen kaupungin puutarhuroinneissa. Odotan sitä kovin, ja tavoitteena on opintojen päätös ennen sitä. Minulla on paljon unelmia ja visioita valmiina, mitä kaudella 2018 olisi kiva saada tehtyä kotikaupunkini julkisissa istutuksissa.

Raahe on vehmas merikaupunki. Tuonkin rantapuiston haluaisin fiksata kuntoon.


Työ antaa taas toimeentuloa ja tarjoaa siten vähän mahdollisuuksia. Ja pääseepähän tästä työttömän nöyryyttävästä kyykytyksestä erilleen ainakin joksikin aikaa. Ehkä jossain tulevaisuudessa häämöttäisi kokovuotisen työn mahdollisuuskin. Siitäkin unelmoin.

Jälleennäkemisen toivossa elän. Köynnösruusu 'Camelot' on
kaadettu maahan ja mullalla peitetty talveksi. Toivottavasti talvehtii!

Ruusumaan suhteen pohdin unelmien ja järjen välistä tasapainoa. Olisiko viisasta odottaa tuloksia siitä, kuinka ryhmäruusut talvehtivatkaan täällä? Vai tilaisiko ihan vähäsen lisää? Tuosta ryhmäruusujen maasta on kolmannes käyttämättä, eli yhdeksän neliötä neitseellistä maata. Pitää vielä kypsytellä uskallusta unelmoida vähän lisää. En tiedä onko se erityisen järkevää :D


' The Lark Ascending' Ruusukkummin pihalta kuvattuna. Hengästyttävän upea!

Tantau lähetti ison värikuvaston houkuttimeksi. Ihan vain toisella silmällä vilkaisin varovasti. Hartaampaan tutkailuun ei vielä riittänyt uskallus. Mutta tuollaiset lohenpunaiset ja kellertävän oranssit puuttuvat valikoimista. Ihan keltaisille en ole lämmennyt. Muuta uutta en puutarhaani haaveilekaan. Haaste on pitää entiset istutukset ojennuksessa. Ja menneiden kauhutalvien paikkaukset on tehty. Niiden kasvua ja tuuhistumista odottelen ilolla.

Mitähän tästä isona tuleekaan?

Riekon suhteen haaveina on käydä muutamat lähiseudun koiranäyttelyt. Agilityn alkeisiin lähdemme kun ulkokausi alkaa. Täälläpäin ei ole talviharrastusmahdollisuuksia. Sekin pitää sovittaa töiden kanssa yhteen, eli pitää jaksaa työpäivän jälkeen lähteä harjoituksiin joskuskaan. Saapa nähdä  miten se onnistuu. Taitaa olla viisainta asettaa tavoite vain iloiseen harrastamiseen.

Tästä ei lopu virta millään ilveellä.


Tuleva kasvukausi asettaa fyysiset vaatimuksensa, joten onneksi minulla on tuo personal trainer. Melkoisesta rapakunnosta lähdin keväällä rankkoihin töihin ja olin puolikuollut työpäivän jälkeen. Syskyä kohti kunto nousi, paino laski ja jaksaminen parani. Nykyään jopa juoksen koiran kanssa lenkillä, eikä tee yhtään tiukkaa.  Päivittäin tulee 5-7 kilometriä reipastahtista lenkkeilyä kunnon ylläpitämiseksi.  Se tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin, sillä rakastan metsissä samoamista.

Ruusuja raikkailleni. Tämä on 'Playful Rokoko', josta pidin kovin.

Sitten se tärkein toive - toivon lähesilleni terveyttä ja elon päiviä. Pieniä ripauksia elämäniloakin sekä toivoa. Ne tekevät elämästä elämisen arvoisen. Toivon jokaiselle blogissani kulkijalle hyviä ja lempeitä asioita elämään myös vuonna 2018. Toivon unelmien toteutumista - pienienkin. Rohkeimmat haaveilevat isommistakin. Toivon vastoinkäymisten kohdalla jaksamista ja voimia ylittää vaikeat ajat. Näe sarastus vaikka pimeässä kulkiessasi. Jos elämäsi tuntuu tasaisen harmaalle, niin mielestäni se on ihan parasta mahdollista elämää!

Toivon hyvää kasvukautta ja elämisen arvoista elämää kaikille vuodelle 2018!

18 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihania toiveita. Toivottavasti vuosi 2018 tarjoaa Sinulle parastaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitkästä aikaa odotan tulevaa vuotta ja sen antia elämälle! Kanasen poikueelle myös ihanaa Uutta Vuotta"

   Poista
 2. Ihana vuosi, olkoon uusi vuosi vielä ihanampi ja kukkeampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi aurinkoa ja lämpöä, niin olisihan se ihanampi ja kukkeampi :) Sitä toivon ihan meille kaikille!

   Poista
 3. Unelmasi ja toiveesi ovat hyvin maanläheisiä ja realistisia. Tasaisen harmaa elämä saa väriä, kun sitä peilaa pimeässä tunnelissa kulkemisen hetkiin.
  Toivon sydämestäni, että toiveesi toteutuvat. Siis paljon onnea vuodelle 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tohdi korkealle kurottaakaan. Ja viisaana naisena poimit juuri tuon harmaan arjen ylistyksen ytimen.

   Poista
 4. Hyviä toiveita, toivotaan, että ne toteutuisivat. ❤️ Haluaisin myös toivoa lämmintä kevättä ja kesää. Toivottavasti saadaan hyvä uusi vuosi. Kiitos ja samoin sinulle. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteinen toive meillä, Katja, lämmöstä ja oikeasta kesästä. Olisi jo niiden vuoro viimeinkin!

   Poista
 5. Hyviä toiveeta. Toiveeren täyttymistä orotelles, Hyvää uutta vuatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihanaa, kun on jotain mitä toivoa. Se tarkoittaa uskoa tulevaisuuteen.

   Poista
 6. Harmaa arki on ihanaa, jos se pois otettaisiin niin mitä meillä sitten olisikaan? Terveyttä, kohtuullinen elanto, ihanat maan läheiset harrastukset, auringonpilkahduksia...sitä kaikkea hyvää, jota ei aina huomaa muuta kuin silloin, kun se otetaan pois.

  Ollaan iloisia, nautitaan tästä päivästä ja haaveillaan tulevasta! Isompiakin haaveita saa ja pitää olla. Toivon, että mahdollisimman moni haaveesi toteutuu. Toivon sinulle kaikkea hyvää, paljon terveyttä ja iloisia yllätyksiä, onnen hetkiä! Ole varovainen niiden ilvesten kanssa ja susien, kuulin että teidän kulmilla kulkee muutama lauma.

  Keveät askeleet uuteen vuoteen, ruusuillatanssia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kauniista sanoistasi, Saila. Kaikki niin totta.

   Ilves on jallittanut metsästäjät ovelasti pitäen vielä komean turkkinsa. Se oli muina kissoina kävellyt jahtiketjun läpi pitkin pyörätietä. Ei se pelkää ihmisiä ensinkään.

   Suden jälkiä ei tässä lähimaastossa ole vielä näkynyt, mutta pidän lenkeillä tiukasti silmällä kaikkia lumeen ilmestyneitä jälkiä. Osaan jo erottaa naapureiden jalanjäljistä, kuka on liikkunut :D

   Tassitaan kevein askelin seuraavaan vuoteenkin!

   Poista
  2. ...Oulaisten - Raahen alueella on useampi susilauma liikkeellä ja nähty, yksi koirakin jo syöty, kannustan varovaisuuteen!!

   Poista
  3. Eivät ole ihan tänne rantamaille tulleet. Joka vuosi on havaittu yksinäisten susien jälkiä ohikulkumatkalla. Laumat pysyvät enempi sisämaassa, kun siellä on saalista paremmin.

   Mutta tutkin kulkupaikkojeni jälkiä aina. Tämän päivän saalis oli kaksi myyräntapaista, yksi lumikko ja 3 x naapurin koira sekä omat kissat. Ne metsäjäniksen jäljet olivat jo pari päivää vanhat, eivätkä lähelläkään omaa pihaa.

   Poista
 7. Kanatrokarilla on jo tirpat kiikarissa, sano vain määrä niin täältä pesee. Kiuruveteläisiä ovat.

  Harmaa on hyvä väri, niin lauloi jo Ismo Alankokin. Ne pikkuiset elämän suomat hohtohetket tuovat kuteeseen väriä ja ryhtiä, muuten kaunis harmaan skaala on kaikkein paras. Semmoista toivoisin.

  Ja sitä aurinkoa, lämpöä ja kohtuullisuutta kasvukauteen! On tässä niin ääripään sääilmiöitä nähty, että välillä rohkenee toivoa ihan tavallista. Viime kesäkuulta on muistiin piirtynyt sekin kerta, kun ajelin kotiin ja maa meni kymmenessä minuutissa valkoiseksi ja pyrytti ihan poskettomasti. Silloin nauroin ääneen, pitkästä aikaa aitoa puhdasta naurua.

  Iloa ja naurua sinunkin vuoteesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sentäs - sinä kaikkien kanatrokareiden äiti! Olisko neljä tai viisi kieroa savolaista halukkaita sopeutumaan pohjalaisiin oloihin? Jos niitä on vaikea löytää, niin sitten kolme ja pari tehorouvaa.

   Sinun kanssahan me ollaan kaivattu sitä harmaata arkea pitkän aikaa. Jossain vaiheessa se kuulosti ihan luksuselämälle. Siltä se kieltämättä tuntuu! Meilläkin on pitkä aika siitä, kun on odotettu päivystyksessä tai ajeltu ambulanssilla. Koputan puuta. Varmuuden vuoksi useamman kerran.

   Tuleva kasvukausi on aina niin arvauksessa, mutta nyt voi ainakin täyttää sielunsa toiveilla. Totuus lätkii sitten valitsemallaan tavalla molemmille poskille.

   Hymy ja nauru ovat tarpeellisia asioita elämässä, mutta välttämättä en halua nauraa ensi kesäkuussa lumisateelle :0

   Poista
 8. Haaveilla on taipumus toteutua, on mottoni :) Ihana katsomo teillä kanalan edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman allekirjoitan minäkin, mutta toimitusaika saattaa olla vuosikymmeniäkin. Nähty on. Joskus voi usko loppua kesken.

   Kanalan edessä oleva penkki on eko-tv:n katsomo. Ohjelmistona on luontodokkareita ja kauniit&rohkeat: kanasuhdedraamaa ja kukko, joka heistelee heti monen kanan kanssa.

   Poista