perjantai 9. joulukuuta 2016

Ruusunlehti ja kelvoton posti

Kyllä harmitti kun posti oli tuonut parin kilometrin päähän Ruusunlehden jo muutama päivä sitten. Viimein eilen lehti kolahti omaankin postilootaan. Posti kulkee nykyään ihan miten sattuu, mikä oleellisesti harmittaa. Ties mitä jää saapumattakin!
Vuoden viimeinen Ruusunlehti oli tosi upea!
No Ruusunlehti oli koko vuoden paras - paljon tietoa kanadanruusuista ja erityismainintana  kehut Jorma Koskisen Taimiostoksilla kirjoitus! Olipa tyhjentävän hienosti kirjoitettu erilaisten ruusujen hoitovaatimuksista. Osa ruusuista kasvaa vaatimattomasti ojien pientareilla, mutta osa vaatii paljon hoitajiltaan. Opin uutta minäkin.

Pirjo Raution juttu kanadalaisten ruusujen historiasta kiinnosti!
Kanadalaisten ruusujen historia sai valotusta Pirjo Raution erinomaisesti kuvitetusta artikkelista. Historia on aina kiinnostavaa ja ilokseni löysin monta ruusua, jotka kasvavat omassakin penkissä.

Sitten nauratti tuo kansikuvan ruusu. Upen hehkeän ruusun nimeä hain - se on 'Emily Carr'. Minulla on kolme noita! Upeat kuvat toivat kesän mieleen. Kyllä Ruusunlehti piristi päivän ja herkisteli taas uusia unelmia!

Iloa, valoa ja ruusuntuoksua elämääsi! Meillä myräköi taas puuskainen tuuli, mutta lämmöt jäi pakkasen puolelle.  Loput lumet säästyvät. Toiveissa on valkea joulu :)

8 kommenttia:

 1. Näyttää mielenkiintoiselta ja varisinkin kauniilta tuo Ruusunlehti.

  VastaaPoista
 2. Joo, ei posti oo enää entisenmoone, kaikellaasta sattuu. Meillä pyhän posti tuloo kylän yhteesehe loorahan. Hilijan tuli väärän kylän lehtipino. Kai joku oli sen sitte jäliittäny, ku iltapäivällä oli oikiat leheret looras.
  Meilläki lumet laski uhkaavasti, mutta onneksi tuli pakkaaset apuhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säälittää Postin työntekijät. Ihan perseelleen meni koko lafkan homma, kun voittoa pitää tuottaa ja toimiala laajenee kummallisuuksiin. Itse homman juju postin jakamisesta jäi toiselle tai kolmannelle tilalle. Ei toimi.

   Poista
 3. Koskisen artikkeli on tosi hyvin kirjoitettu ja sopii ohjenuoraksi kaikilke taimiostoksille, ei vain ruusuille. Ruusunlehti on erinomainen julkaisu. Pienellä rahalla saa luettavakseen hyviä artikkeleita ja upeita kuvia.

  Posti taasen voisi keskittyä paremmin ydinalueeseensa. Ihme touhuksi sen toiminta on mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruususeuran 22 euron jäsenmaksulle saa rutkasti katetta noin hyvän lehden muodossa! Onneksi Ruusukummi hoksautti ruususeuraan liittymisestä.

   Poista
 4. Kaikkea uutta taas opin - että tuollainenkin lehti on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen liittymään ruususeuraan. Tänä vuonna liittyessä saa hyviä ruusukirjasia lehtien lisäksi. Niistä oli aiemmin postaustakin.

   Poista