torstai 1. joulukuuta 2016

Jösses sentään - taas selvittiin!

Selvittiin voittajana. Marraskuun kaatajana! Se on nyt ohi ja kalenteri lehti kääntyi justiinsa. Minä niin inhoan marraskuuta, sillä se on toivoton kuoleman kuukausi. Se on vuodenajoissa kohdassa "toivottomuus", koska sisältää vain pimeneviä päiviä, epävakaista loskaa tai pelkkää vesisadetta kahden hämärän välissä. Loppu on mustaa. En ole ikinä ollutkaan marraskuun ystävä, eikä sellaista minusta tulekaan. Annan itselleni vapauden angstata hemmetin marraskuuta koko rahalla! Se sentäs meni jo, enkä perään kaipuuta huutele.

Marraskuu on "pieni kuolema", martaan kuukausi.

Mahtaakohan olla puutarhurin tyyppivika tämä marraskuun masennus? Useat puutarhuriystävät valittelevat samoja oireita - väsymystä, mielenkiinnon puutetta ja unen tarvetta. Kuinka sinulla - uuvahdatko vähenevän valon ja mahdollisuuksien niukkeneviin resursseihin?

Ei ole elävän tulen voittanutta. Kynttilätunnelmasta nauttii!

Miten voikaan perättäiset kuukaudet erota toisistaan tunnelmaltaan - marras- ja joulukuun välissä ilmenee mystinen tunnelman latauksen muutos. Joulukuussa aletaan puuhata vähän joulujuttuja. Ensin ilmestyy kynttilöitä ja kynttelikköjä - viimeistään itsenäisyyspäivänä tuuskataan kynttilät järjestykseen. Sisustukseen hiipii jouluverhoja ja koristeita.... keittiössä tuoksuu piparit ja laatikot... kaikkea kivaa, perinteistä ja hilpeää tupsahtelee ihan ilman pakkoa ja puristusta. Joululiinoja ja lahjatuumailuja pähkäillään. Jokainen viettää joulunaikaa tavallaan, mahdollisuuksillaan ja perinteiden mukaan jos niin valitsee.

Valoa pimeyteen
Aamulla avattakoon eka luukku joulukalenterista. Mukava virtuaalinen joulukalenteri löytyy positiivareiden sivulta.  Joulu tulee ja talvipäivänseisaus lähenee. Minulle merkitsee paljon päivien pitenemisen alkaminen. Aluksi pienin askelin, mutta kevättä kohden pitenevin harppauksin. Sitten tunnen olevani taas elossa!

12 kommenttia:

 1. Sanos muuta, eli niin taas selvittiin syksystä. Joulua kohti on aina mukava edetä. Kauniita valoja olet laittanut. - Mukavaa joulukuun alkua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli - aletaan talven selkää taittamaan askel kerrallaan!

   Poista
 2. Minusta on niin kivaa, kun puuhakkaan kesän ja syksyn jälkeeen tulee marraskuu, en pidä sitä pahana, pimeys ei haittaa...meillä on valot päällä ja pihalla käyn vain lenkillä otsalampun kanssa ja tietty kanalassa ja kisupoikia paijaamassa. Mutta tuo joulukuun alku on tosi ihmeellinen, yksi yö ja valoa sekä intoa pamahtaa heti täysillä...joulu varmaan tekee sen, virtaa tulee vattikaupalla!

  Mukavaa joulunodotusta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Oman tunnelmansa on askaroida perinteeksi muodostuneita juttuja joulun alla. Taidan aloittaa talviverhojen vaihdolla. Se muuttaa pirtin ilmettä heti hurjasti.

   Poista
 3. Todella kauniit tunnelmakuvat.
  Ihanaa joulun odotusta sinulle Tita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko, odotellaan tovi niin joulu saapuu!

   Poista
 4. Täytyy myäntää, että vuaren pahin kuukausi on takana. Erellisestä kesästä on ollu pakko päästää irti. Seuraavaksi onki joulujutut ja sitte het kevättä orottavat tunnelmat.
  Väsytttttäääää......ääää.....!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehteilin seinäkalenterin viimeisen sivun näkyville jotenkin hämmästyen, kuinkä vilahtamalla meni taas yksi vuosi. Vastahan se uunituore kalenteri ripustettiin eteisen seinälle. Mistähän saisi kalentereita, jossa marraskuu puuttuis :)

   Poista
 5. Väsytti tuo viimekuu niin peijakkaasti, mutta nyt on jotenkin virkeämpi olo!
  Ihanat kuvat, ihana tunnelma ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirteyttä Joulun odotukseen sinulle Satu! Kevääksi se sitten taas kääntyy ja puutarhakausi alkaa poltella.

   Poista
 6. Minä lähden kyllä kaamospakolaiseksi heti kun voin ja kynnelle kykenen. Ihan vaan turvallisesti sinne Hipsaanian etelärannikolle katoan kuukaudeksi lokakuun lopulla. Sitten joskus. Siihen saakka kärvistellään.

  Mikä parasta, seuraavaan marraskuuhun on 11 kuukautta aikaa! Ja kevät ja kesä välissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaamospakolaisuus pitäisi varmaan joskus kokeilla. Voisi tehdä eetvarttia. Ja kuorit ihan kermat päältä tuolla oivalluksella seuraavan marraskuun kohtaamisen ajoituksesta!

   Poista