maanantai 25. huhtikuuta 2016

Ruusun taimia ja yllätysvieraita

Kevään kelit on aina yllätyksellisiä. Pohjanmaa kuittaa vesisateen ja rankan puuskatuulen +3:n asteen lämmöissä. Ei huvita ulkona puuhata, joten voin hyvällä omallatunnolla istua naputtelemaan blogitekstiä. Lämpenevää on kyllä luvassa, kunhan kuun vaihde lähestyy. Melkein voisi kevääksi puhutella! Vapuksi olen suunnitellut grillauskauden avajaisia, jos kelit sen sallivat.
Villapajun ruusumaisiin hiirenkorviin on vielä aikaa.


Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, väittävät. Nyt on meinaa pihamaalla ruusuntaimia Blomqvistin taimistolta. Pohjoinen kimppatilaus on näiltä osin valmis ja lajiteltu. Ei tarvi kuin odottaa laskua, jotta selviää mitä maksoi taimien rahdit. Niin ja perustaa se ruusumaa! Ehkä tulevienkin päivien sateet sulattavat roudan, että pääsen nujakoimaan istutuspaikkoja.

Tulevaisuus on purkeissa! Hyvännäköiset kanadanruusut Blomqvistilta.


Kyllä sitä usein ja varsinkin keväällä harmittelee pohjoista sijaintiaan. Kevät viivyttelee ja odottaminen on niin ikävää. Kylmyys piinaa, maa on kohmeessa ja räntää sataa. Eilinen yllätysvieras pellolla:
Niin nätti ja niin tuhoisa, ei ihan minun maun mukainen vieras. Rusakoissa on jo riittävästi kestämistä. Voin vain huudella ilveksiä käymään kylässä. Kostoksi kävin kulottamassa tuon pellon.

Sateessa ja tuulessa on otettava rennosti ja ladattava toimintarmo odottamaan parempia kelejä. Näin tekevät talouden myyränloukutkin. Tässä kaksi kuudesta, eli Quu ja Hattara.
Lämpeneviä kelejä toivotellen! Kevät edistyy heti kun sataa vettä ja lämpenee. Ensimmäinen on nyt saatuna.

8 kommenttia:

 1. Voih. Villapajun ottaisin pihaani, samoin kuin jokipajun.
  Ihanat katit. Meillä on 8 ja pennut,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villapaju on tosi hieno ja sen harmaankarvaiset lehdet erottuvat hienosti jokirannassa. Pajulajeja olen kosteisiin rantapaikkoihin istuttanut kymmenkuntaa erilaista. Ihan hienoja paikassaan. Kierrepajuja en ole saanut yrityksestä huolimatta viihtymään.

   Ullalla onkin vipinää kissalauman kanssa! Kävin kurkkaamassa myös kissablogiasi.

   Poista
 2. Jokohan siellä olisi minullekin Hope of Humality? Tai ymmärsinkö oikein, kun joskus jutelimme, että tilaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jäi niin ehdolliseksi puheeksi, että jäi tilaamatta tuossa isossa pläjäyksessä. Vaan saattaapi tulla vielä Pietarsaaren suunnassa käyntiä, ei tässä varmaan viimeiset tilaisuudet olleet.

   Poista
  2. Ei se mitään. Ei ehkä ollut sen aika vielä! Mutta jos siellä käyt, niin otan vastaan sellaisen.

   Poista
 3. Ei tuo kevät ole täälläkään edistynyt yhtään. Sitten kun joskus tulee lämmin, aurinkoinen päivä, täytyy mennä ulos kuuntelemaan, millainen suhina kuuluu, kun kaikki lämmintä odottaneet alkavat kasvaa. Superihanat nuo kissat. Olen jotenkin eiryisihastunut kilppareihin, ovat niin hauskoja tuittupäitä :) Onko se Peikko, jonka muinoin paransit jo edesmennyt? Et laittaisi lukijaksikirjautumismahdollisuutta????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmöt saavutti Pohjanmaan, reilut +14 lämmintä ja sehän tuntuu tooosi mukavalle. Odottelen sitä kasvun suhinaa...

   Kas muistat kovanonnenkissan Peikon - se hiipui munuaisten vajaatoimintaan joitakin vuosia sitten. Sen tarinan lähtökohdat olivat sellaiset, että en uskonutkaan eloa riittävän täysimittaiseen kissanelämään.

   Poista
  2. Niin ja lisäsin tuon seuraajat. Hyvä, että vinkataan mitä tänne pitäisi saada. En ole tajunnut tuota seuraaja-juttua... on siis kuitenkin tarpeellinen.

   Poista