tiistai 19. huhtikuuta 2016

Karkkikauppa aukeaa!

Ensimmäinen erä ruusuja Blomqvistilta on tulossa torstaina Särkän kuorman mukana Raaheen. Kaikki kimpassa tilatut eivät ehdi kyytiin mukaan, eli toista satsia odotellaan myöhemmin haettavaksi.
Joku pensasruusuistani. Nimilappu on jossain...

Tilausta oli hauskaa suunnitella, olo oli kuin lapsena irtokarkkeja ostellessa. Googlen kuvahaku oli kovassa käytössä, ja paljon sieltä löytyikin kaikkea ihanaa! Ruusuihin oli kyllä helppo ihastua ja suorastaan hurahtaa. Minulla itselläni ei ole kuin laihoja kokemuksia pensasruusuista, mutta uudet haasteet on kivoja.
Rosa 'William's Double Yellow' yhden sentään tiesin!

Kunhan routa lähtee, niin täällä alkaa maa kääntyä ja isot ruusumaat syntyä. Se on melkoista ryskäämistä ja maa-ainesten siirtoa, mutta onneksi lähinnä konevoimin. Olen tässä jo motivoinut (= toistuvasti pitänyt esillä, en sano nalkuttamiseksi...) Maestroa varautumaan tuleviin ponnistuksiin. Vanhat hirretkin löysin penkin reunoiksi. Kunhan ruusutkin saapuvat, niin päästään tositoimiin. Ulos en istuta kuitenkaan, ennen kuin on routa lähtenyt ja pahimmat hallat takanapäin.

Jep jep... tällekään ei ole nimeä... mutta kaunis on!

Kuudella pohjoisen kimppalaisella on yhteensä 85:n ruusun tilaus Blomqvistilta. Aika paljon mielestäni, mutta täällä pohjoisessa on innokkaita harrastajia joilla on ehkä reilummin tilaa puutarhassaan. Ehkä se selittää jotain. Pohjoinen ulottuvuus on kyllä testauksessa hyvin edustettuna. Lisänä tulee sitten Oulujoen taimistolta ja Kauppilasta tilattuja taimia. Ruusuista elämää!

Nyt jännässä odottamaan ruusujen saapumista, laittelen kimppalaisille sähköpostia kun selviää mitä tuli ja kenelle. Sitten suunnitellaan logistista ketjua Raahesta pohjoiseen päin. 8-tietä käy melkoinen liikenne, joten aina joku kulkee ja kuljettaa mukanaan. Yleensä ei asiasta tehden tarvitse lähteä kuskaamaan. Vastaavasti rahtikulut saadaan minimiin.

Lämmintä tuulta ja hyvää mieltä viikkoosi - kevät edistyy vaikka hitaastikin!

2 kommenttia:

  1. Blomqvist on tuttu paikka ja käpästiin viime kesänä Särkän taimistolla, ostin muutamn ruusun sieltäkin. Olen lisännyt viime vuosina pensasruusuja pihaani enemmänkin. Kauniita ruusuja sinulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vierailustasi Maatuska! Särkän perennataimisto avaa taas vapun jälkeen, joten siellä on tosi mukava piipahdella. Heidän näytepuutarhansa on hieno!

    VastaaPoista