sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Siili vierailulla ja muuta hyvää seuraa

Johan tuttu tuhina kuului lintujen ruokintapaikan suunnasta. Siilihän se siellä etsi ruokaa. Hain pikaisesti kissanruokaa sisältä, mutta unohdin kameran sisälle. Kuva on viimevuotinen ja siilikin eri:

Pieni piikkinen puutarhaystävä!

Rauski-kissa heittäytyi uteliaaksi, mutta siili vähät välitti uteliaasta pikkukatista. Se tuijotti tiukasti takaisin, jolloin  Rauski katsoi viisaimmaksi vetäytyä pohtimaan uutta tuttavuuttaan kauemmaksi. Varmasti se havainnoi kuitenkin, että samoilla eväillä mennään. Mutta ilo oli nähdä siili taas ilonamme - sehän hävittää kesän mittaan melkoisen määrä etanoita, kotiloita ja jopa myyränpoikasia.

Perjantai oli mitä ilosin päivä, kun Karjalan Lentävä Muna & Kana ajoi pihaan. Toveri Hirnakan vuotuinen Pohjanmaaturnee parkkeerasi pihaan. Piipittävät laatikot pantiin tankkauksen ja huollon jälkeen yöpymään. Me rouvat istuimme hartaaseen kuulumisten vaihtoon kasvihuoneen eteen, ilta-aurigon säteisiin ja mustarastaan konserttiin. Kyllä oli mukavaa! Aamulla lähdettiin Särkän Perennataimistolle havuostoille. Jopa oli autossa puuta ja puskaa! Mukaan mahtui vielä ne piipittävät laatikotkin, ja turnee jatkoi Kainuun suuntaan.

Neuvoksenomenapuu eli Malus 'Echtermeyer' on täynnä punaisia nuppuja.

Muutoin kevät antaa odottaa itseään. Viime viikolla oli pari siedettävää ja aurinkoista päivää, mutta tänään harmaa tihkusade vallitsi maisemassa. Ja kylmyys. Sitä on tarjolla edelleenkin.

Silti iloa viikkoosi - kaivellaan taas välihousut kaapista ja mennään eteenpäin!

20 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana vieras. Meillä siilin viimeisimmästä vierailusta on jo monta vuotta.
  Täällä meillä on ollut tänään aivan ihana, aurinkoinen ja lämmin päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli monta siilitöntä vuotta, mutta viime vuonna niitä oli jopa kolme kappaletta. Iloitsin kovasti näistä puutarhavieraista!

   Poista
 2. Siiliä en oo nähäny monehen vuatehen.
  Tääloli kans aika kalsa päivä, mutta ilta oli sitte tosi hiano ja suht lämminki. Illansuus satooki reippahan kuuron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin tämä pieni piikkiveijari kävi illalla lintujen ruokintapaikalla. Jotain se tonki jyvänkuorien seasta, mutta kelpasi kissanruokakin.

   Täälon aina vain kylmää.

   Poista
 3. Siili olisi mukava vieras ja vielä mukavampi vakituinen asukas. Edellisestä siilin vierailusta on jo muutama vuosi ja ympäristön iso luontomuutos asiaa tuskin paransi.
  Kesäkuu kuulemma vaihtuu huhtikuisissa lukemissa. Hyrrrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitisen astetta päivisin ei paljoa lämmitä. Lisänä kylmä tuuli, niin talvivarusteita tarvitaan pipoa myöten.

   Siilit on kivoja! Erityisesti arvostan niiden ruokalistalle kelpuuttamien kotiloiden vuoksi.

   Poista
 4. Harvinainen vieras sinulla! Kateeksi käy. Edellisen talomme pihassa siili majaili, mutta en tiedä, miksei täällä ole vakituista kantaa. Vaikka on pöheikköä ja kasaa eli ei liian hoidettu joka neliö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähinä on siilit olleet aiempina vuosina, mutta nyt jo toista kesää näyttää vakivieraana olevan. Toivottavasti nähdään pikkusiilejäkin, ne vasta söpöjä ovatkin. Ja mahdottoman pelottomia!

   Poista
 5. Mukava vieras sinulla. Joskus on rivarinpihalla käynyt siili, mutta nyt ei moneen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittävät liian siistin ja leikatun ympäristön karkoittavan siilejä. No meillä on pusikkoa ja heinikoita siilienkin viihtyä. Tosin kettukin on nähty ihan pihapiirissä, joten toivotaan siilien selviävän vaaroista.

   Poista
 6. Voi kun tulisi tuollainen vieras tähänkin. Siitä on varmaan 20 vuotta, kun viimeksi nähtiin näitä kavereita. Majuri-kissa sai muuten kyyn kiinni ja tapetuksikin, jopa söi mokoma sen ja sitten oksensi sen pois. Piti kokeilla. Kävin muutama päivä sitten Oulujoen taimistolta noutamassa 7 ruusua lisää. Mutta Särkällekin mieleni tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uusista ruusuista ja iloa istutuksiin, Leila! Särkällä voi käydä vain katselemassakin...

   Poista
 7. Täällä olisi siileille kotiloita syötäväksi. Riittäisi kymmenellekin siilille leikiten. Mutta ei ole koskaan siiliä näkynyt. Suloisia tuhisijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili on hyötyeläin. Kerran kuulin hirveän rääkäisyn vattupuskasta. Siellä siili oli napannut sammakon. Lähti sammakosta julmetun suuri ääni! Ja henki.

   Poista
 8. Ihana siili. Meillä siili oli vakituinen vieras rivaripihalla, mutta täällä missä nyt asumme, en ole nähnyt niitä ollenkaan. Harmi, voi veikeitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieneeköhän siilikanta jotenkin taantunut, kun moni valittaa siilien vähyyttä? Pitää koittaa hoitaa elinolot siileille täällä kuntoon, josko viihtyisivät runsastuen.

   Poista
 9. Kiitos vielä kerran kaikesta. Tämä alkaa olla jo perinne josta en tahdo luopua.

  Siiliä kaipailen minäkin, niitä olisi niin mukava seurailla ja ruokkia. Tiedän niitä täälläkin olevan, eivät vain tule enää ihan liki kun pikkuisen syrjemmällä on evästä ja rauhallista. Eikä haise koiran pissi.

  Mukavaa viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana perinne, pidetään siitä kiinni aina mahdollisuuksien mukaan, Hirnakka!

   Viikko on ollut kiireinen. Huomenna on onneksi vapaata. Lauantaina pitäisi olla valmiina ylioppilasjuhlat. Tietää pientä vipinää, varsinkin kun esikoinen muuttaa vähäksi aikaa kotiin. Sitten on uusi muutto, kun uusi opiskelupaikkakunta selviää.

   Poista
 10. Jopas sinulla onkin ollut mukavia vieraita, ensi siili ja sitten ystävävieras piipittävien laatikoiden kanssa. Varmasti riitti puhuttavaa ja Särkällä tutkittavaa, tuollaiset vierailut voimaannuttavat ihmeen paljon.

  Sää on taas niin jäätävää, aamulla oli kuura maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin voimaannuttavat, Saila! Osuvasti arvioitu. Tänne on luvassa ensi viikolla lämpenevää, toivottavasti toteutuu!

   Poista