lauantai 20. toukokuuta 2017

Kiitos Ruukki!

Pienissä kylissä on voimaa ja yhteistyötä! Pieni Ruukin kyläyhdistys polkaisi historiansa toiset puutarhamessut tänään. Viime vuonna peruttiin Oulun isot puutarhamessut ja Ruukin kyläyhdistys tarttui rivakasti toimeen järjestäen puutarhamessut kuitenkin tänne pohjoiseen. Nyt tuota kokemusta rikkaampana järjestettiin toisinto. Päivä Ruukin hevosurheilukeskuksen maneesissa oli hieno! Olin paikalla Särkän Perennataimiston osastolla kaverina myymässä.

Hiekkapohjaisessa maneesissa messuiltiin koko päivä.

Minulta löytyy kokemusta Ouluhallin isoista messuista vuosien varrella, mutta Ruukin puutarhamessut ovat vain paljon paremmat. Puitteet on toki paljon vaatimattomammat, mutta tarjonta oleellisesti parempaa. Nämä messut todella ovat itse asiaan paneutuvia. Tarjolla oli sellaista aitoa puutarha-asiaa ilman turhauttavia oheishärpäkkeitä. Mittavia installaatioita ei ollut, mutta somistuksesta huolehtinut Klrorofylli.com:in porukka oli urakakoinut hienoja somisteita kylmän kevään keskellä. Pisteet siitä! Tuo tuttu sakki on luovaa ja erinomaisen aikaansaavaa!

Särkän osastolla oli kevään kukkijoita ja muita kasveja tarjolla.
Kuva on otettu juuri ennen messujen avautumista.

Kävijöitä oli mielestäni runsaasti ja nimenomaan juuri puutarhaharrastajia. Innostuneitä keskusteluja ja kokemusten vaihtoa käytiin koko päivän. Moni löysi matkaansa aarteita, joista iloittiin. Samanhenkisten ihmisten seura on aina niin mahtavaa.

Tomaatteja, paprikoita tai chilejä - hyötykasveja oli runsaasti kesäkukkien ohella.

Erityisen iloinen olin blogitapaamisista! Moni nimimerkki sai kasvot ja livenä ajatusten vaihtoa. Olipa mukavaa nähdä, ja kiitokset kaikille jotka ottivat puheeksi blogin seuraamisen ja kommentoinnin.

Osuuskunta Yrttiajan upeita yrttituotteita. Todella aitoa asiaa ajatuksen kanssa!

Puitteet olivat tarkoituksenmukaiset, mutta aika kaukana loisteliaasta. Paras anti oli pienten toimijoiden osastoissa ja innostuneissa ihmisissä! Tunnelma oli parasta kokemusta kaikkien ihanien puutarhaharrastajien parissa. Hienoja luentoja kuultiin, ja mielipiteitä sekä kokemuksia vaihdettiin. Ostoksia oli mukavaa tehdä, sillä jokaiselle löytyi varmasti jotain.

Maalaismunia nyt vähintään taimien lisäksi!

Muona- ja kahvihuolto pelasi oikein hienosti, ja ihailin myös näytille tuotuja alapakoita sekä itsepäistä aasia. Sen ääni oli kyllä kuin pahasti epävireisellä sumusireenillä. Voi taivas sentään - pieni otus ja ISO ääni.

Söpöä!

Käsittääkseni kauppa kävi mukavasti. Hieno nyanssi oli Ruukin yläasteen kasiluokan tarjoama kuljetuspalvelu kottikärryillä ostosten viemiseksi autoille ja busseille. Toivottavasti luokkaretkirahastoon kolahti jonkin verran kolehteja.

Nuojuan Ingan tehokas taimimyynti ulkoalueella oli vetonaula sekin!

Siis kiitokset Ruukin kyläyhdistyksen messuponnistukselle. Kaikki onnistui hyvin, vaikka PääPuutarhuri moittikin uunituoreesta munkista puuttuvaa hilloa :)

Huomenna on viikon ainoa vapaapäivä, jonka ajattelin käyttää pihalla puuhailuun. Tänään ilmat vähän lämpesivät, vaikka voihan se olla väliaikaista. Nurmet ehtivät kuitenkin yhden päivän aikana vihertyä. No huomenna puuhaan kuitenkin omalla pihalla antaumuksella!

Leppoisaa viikonloppua ja iloa keväästä!

5 kommenttia:

 1. Juuri tuollaisissa pienemmissä puutarhatapahtumissa olisi ihana käydä. Nuo isot messut ovat tosiaan kaikkea ylimääräistä täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli oikean asian täsmämessut! Ensi vuonna järjestetään uusiksi, eli jatkuvuutta on tiedossa. Hyvä niin!

   Poista
 2. Hieno homma! Ei sen aina tarvii olla isosti ja rahalla rakennettu, uskon että nämä olivat täsmämessut tosiharrastajien mieleen.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa oli tosiaan saada kasvot blogista tutulle ihmiselle. Onneksi uskalsin avata suuni 😊. Eilisilta menikin messuista blogiin kirjoitellaan ja tänään pääsin pistämään hankintoja maahan.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä mukavalta tapahtumalta.

  VastaaPoista