sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Pentue koolla ja äitienpäivän iloja

Aamulla avattuani silmät laitoin ne lujasti takaisin kiinni. Ulkona satoi räntää taivaan täydeltä. Monta senttiä oli jo maassakin. Tosin olin varautunut säätiedotuksen vinkattua asiasta, mutta ei se kovin juhlavalta tuntunut.

Eilen muistettiin mummoja, ja käytiin kylästelemässä koko pentueen voimin. Esikoinenkin oli saapunut taas kotiin, joten onpas mukavaa olla koolla. Untuvikot alkavat olla lentoikäisiä, joten yhteen kokoontumisessa on tosi rakkaat fiilikset.

Mummolle viety mansikkakääretorttu maistui kesältä!

Tämän vuoden äitienpäiväruusuni oli oivallinen lahja - sain parimetrisen ruusuorapihlajan! En perusta äitienpäiväruusuista tai -hortensioista, atsaleoista tai mistään muistakaan "perinteisistä" muistamisista. Sen sijaan Särkän Perennataimiston annista voi ammentaa vuosien ilon, joka ilahduttaa pitkään!

'Paul's Scarlet' on ollut vuosia toivelistallani! Sille on paikkakin valmiina.
Maestro oli koristanut taimen silkkikukilla :)
Räntäsateen keskellä lapiolla koittelin istutuspaikkaa - sula se on. Mutta en alkanut vielä istutushommiin, sillä räntäsateen keskellä se ei tuntunut kivalta ajatukselta. Josko keskiviikkona, jolloin yöpakkaset mahdollisesti jättävät rauhaan? Arkahan tuo ruusuorapihlaja on, mutta yrittänyttä ei laiteta. Paikka on paras mahdollinen, mitä tontti tarjoaa herkkähipiäiselle erikoisuudelle.

Poikkesin sitten Särkän perennataimistollakin multaa hakemassa. Kasvihuoneen kasvualustan sentään voisi kunnostaa, vaikka ei ulkona viitsisikään hirveitä puuhata. Tapaan nakata muutaman multasäkillisen, hevosen lantakompostia ja tuhkaa. Taimia sinne voi haaveilla myös pikapuolin pahimpien pakkasten jälkeen. Tarvittaessa sinne saa lämmityksen irtopatterilla.

We are the Family! Näitä taas odotellessa...

Mahdottoman mukavaa äitienpäivän jatkoa kaikille! Täälläkin räntä alkaa hiljalleen sulaa, joten ehkä päästään vielä grillin äärelle iltapäivän kuluessa.

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti tämä etelään saapunut auringonpaiste tulee pian sinnekin.
  Minäkin tykkään äitienpäiväkukista, jotka voi istuttaa puutarhaan. Viime vuonna sain koristekirsikan. Yleensä kyllä pitää antaa hyvä vinkki, mielellään paperille kirjoitettuna. Olen saanut myös multaa ja marjapensaita.
  Ostin toissa keväänä samaisen Paul Scarletin. Se on pärjännyt hyvin, mutta viime keväänä siinä oli aivan valtaisa määrä kirvoja, eikä kukat juurikaan auenneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo purkilliset kasvit on ihan parhaita, varsinkin jos ne on ostettu sopivan vinkin perusteella! Pitääpä vahtia kirvamäärää, että ehtii tarvittaessa invaasion tukehduttamiseen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos käymästä Sari ja samat toivotukset sinnekin päin!

   Poista
 3. Ruusuorapihlaja on hieno oma puu. Omani on pari vuotta vanha, ekana talvena (se kova toissatalvi) palellutti latvansa mutta siitä vain nousi kasvuun. Nyt mies on sitä mieltä että puu pitää siirtää, on liian lähellä autojen parkkipaikkaa piikkeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin katsoa paikan, jossa piikit ei haittaa. Ja viimeisen päälle suojainen, kun ollaan kuitenkin vitosella. Toivotaan menestystä tällekin puulle - se on hieno kukkiessaan!

   Poista
 4. Hiano lisä, sun monipualisehen kokoelmahan. Ja sulta nuata suajaasiaki paikkoja löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä olen haaveillut monta vuotta! Jos on taimi osunut kohdille, niin liian kallista on ollut. Epävarmuudesta en ole hurjia uskaltanut maksaa. Nyt on taimi ja hyvä paikka. Ja paljon toivoa :)

   Poista
 5. Voi ei! Siis teilläkö satoi tänään räntää! Meillä tuoksui tuulessa jo kesä...lämpimäksi sen tulkitsin! En minäkään perinteisiä äitienpäiväkukkia halua, no kimpuista tykkään - sain tänään tyttäreltä kimpun jossa oli pioneita parikin, meinasi hommat jäädä sikseen ja nenä kasvaa pioniin kiinni, niin ihana oli sen tuoksu! Upea on äitienpäiväkukkasi! Ihanaa äitienpäiväiltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän latisti fiiliksiä tiivis räntäsade aamuyöstä iltapäivän alkuun. Suli se onneksi iltaan mennessä pois.

   Pionikimppu on ollut tosi hieno lahja! Ne ovat huikean muhkeita kimppukukkia!

   Poista
 6. Kiva lahja.Siinä on ihanat kukat. Minä sain Waltteri Torikan Sinisen Unen sitä me kuunnellaan pienen lapsenlapseni kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan sen menestyvän väärästä vyöhykkeestä huolimatta, Nila.

   Ihana lahja sinullakin ja kuunteluseura on mitä parhainta!

   Poista