maanantai 1. toukokuuta 2017

Valpuri ja sen ilot

Aivan samanlaisia kuvia viimeisen puolen vuoden ajan merkkipäivistä tulisi. Samalla kuvalla voisi toivottaa Joulua, Uutta Vuotta, Pääsiäistä ja Vappua. Vain tekstiä vaihtaen sujuisi.

Hauskaa Vappua siis.
Kaikenlaista keliä ja sadetta on riittänyt, mutta lämpötilat pysyvät viileinä. Sentään iltapäivän vesisade sulatti vähän tuoreita hankia.

Muistin virkistämiseksi  - ei tämä tavatonta ole - Vapunpäivä 2013:

Glada Vappen - sakeasti satoi silloinkin.

Grillauskausi on perinteisesti avattu Vappuna. Toisina Vappuina se kysyy asennetta ja toppahaalareita. Tänään jynssäsin parilat kohtaamaan tulevan grillauskauden. Herkut odottavat jääkaapin kätköissä. Huomenna grillataan, perkules! Tämän päivän räntä- ja vesisateissa ei innotuttu grillaamaan.

Ihanaa on ollut saada poikue kotiin. Yhdessä on puuhattu, höpötetty, laitettu ruokaa, syöty hyvin ja nautittu kahveja ja simaa. Ja suunniteltu ylioppilaisjuhlia.

Tiistaista alkaen tämä blogi pääsee taas itse asiaan, eli ruusuihin. Odotan kiivaasti Tantaun ruusuja. Pakettiseurannan mukaan ne ehtivät perjantaina Ouluun asti. Mulla koittaa Vapun jälkeen heti suoraa Joulu! Saa olla kalenterikin sekaisin, kun kerran kelitkin ovat.
 


12 kommenttia:

 1. Lunta tosiaan tuli enemmän kuin koko talvena, melkein. Nyt jännitetään sinun ruusulähetystäsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaisi piisata jo tätä lajia, olisihan se terminen kevät ja kasvukauden alkaminen tosi odotettu juttu!

   Poista
 2. Lumisia vappukuvi asaatiin täälläkin, mutta nyt näyttää siltä että tuleekin vaihteeksi aurinkoinen päivä. Saas nähdä millainen tästä kehkeytyy..
  Hyvää vapunpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista täälläkin tänään! Peipot laulavat täysin rinnoin hankien keskeltä. Tämä päivä on pieni askel kohti kevättä.

   Poista
 3. Mukavaa grillivappua poikueen seurassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia - tänään saattaisi tarjeta grillin äärelle pitkästä aikaa.

   Poista
 4. Tänä vuonna sentään vappupäivä oli lämmin ja sopiva vappubrunssille. Joinakin vuosina vain sitkeimmät sissit ovat syöneet ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ulkona syöntiin passelit kelit, mutta sentään grillattua tarkeni juuri ja juuri :) Aurinko kuitenkin paistoi, mutta tuuli oli tuttu henkäys Siperian pohjoislaidalta.

   Poista
 5. Hyvää vappupäivää! Toivottavasti tänään sielläkin on ollut hieman paremmat kelit ja grilli ei ole jäätynyt :) Nyt saisi kyllä lumisateet loppua tältä erää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko kyllä paistoi, mutta piti seisoa hyvinkin lähellä grilliä tarjetakseen. Toivottavasti tosiaankin lumisateet jo piisasi!

   Poista
 6. Lumipalloja täälläkin tehtiin aattona, mutta nyt näyttää lupaavalta. Lumet ovat poissa ja huomenna ehkä pääsee puutarhatöihin. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos samoin, Pirkko! Täälläkin paikoin penkkejä kurkkii lumen alta, joten pääsin itsekin vähän ruopimaan kevättöitä. Voi että se olikin mukavaa puuhaa auringon paistaessa! Se kylmä tuuli oli pukeutumiskysymys vain.

  VastaaPoista