torstai 4. toukokuuta 2017

Ruusuisia unelmia postipakettina

Juuri ennen töistä lähtöä kännykkä piippasi viestiä, jotta olis paketti haettavana. Tiesin odottaa Ruusukummin masinoimaa Kordesin ruusukimppaa, mutta tulipa se äkkiä perille! Kurvasin noutamaan pakettia:

Tämmöiset lähetykset on niitä ihan parhaita!
Tuhti paketti täynnä ruusuja! Eipä ollut iltapäivällä vaivanneesta väsymyksestä hahtuvaakaan jäljellä, kun auoin paketin antia näkösälle!

Todella huolella pakattu elävä lähetys tuli aivan priimana perille.
Varovasti fylllinkejä sivuun siirrellen löytyi Kordesin herkkujen listalta vaivalla valitut yksilöt. Oli niiiin vaikeaa valita sopivat ruusut huikeasta tarjonnasta. Ja nyt ne ovat täällä!

13 tulevaisuuden toivoa.
Nyt on 50 kappaletta uusia ruusuja odottamassa istutusta. Kevät oli tänään lämmin ja huomisesta on luvattu vieläkin lämpimämpää. Sitten palataan taas vanhoihin asetuksiin kylmyyden keskelle.

Istutin syviin ruukkuihin Tantaulta tulleet paljasjuuriset ruusut. Aina vain ihmettelen, miten ryhmäruusujen kuivan näköiset ja hiusjuurettomat juuret jaksavat puskea kasvua!?! Ne on jotenkin niin puolikuolleen näköisiä, vaikka versojen silmut ovat selvästi elossa. Tämä on mulle niitä ruusujen ihmeitä!
Uudessa keväässä on nämäkin sinivuokot. Saivat tänään nuppunsa auki!

Olen nauttinut töiden tekemisestä. Kaupungissamme on viheralueiden hoitotöitä tehneet puutarha-asioista täysin tietämättömät miehet. Se jotenkin näkyy. Sanoisinko diplomaattisesti, että vuosien korjausvelkaa on. Minulla on koko kesä aikaa jättää korjaavia merkkejä ja tehdä dokumentaatio kustakin kohteesta - kuinka niitä pitää hoitaa vuosittain. Sille on ilmiselvästi tarvetta!

Mutta hei sentään - ihan mahtavaa tehdä töitä ulkoilmassa ja ihailla kätten työn jälkeä! Minusta liikkuva ja hyvin itsenäinen työ on just parasta. Ei olis enää minusta toimistossa näpöttämään. Tosi virkeä vaihtelu on vetää neonkeltaiset työvaatteet turvakenkineen, kasata auton perään lasti puutarhatyökaluja ja painua töihin. Paskakeleillä voin vaihtaa mielipidettäni. Onneksi vaihtoehtona on siisteissä sisätiloisa kasata dokumentaatiota tuleviin tarpeisiin.

Iloa ja valoa Sinulle - olet sen joka tapauksessa ansainnut!
14 kommenttia:

 1. Mikä postipaketti! Täynnä aarteita :)
  Kokemuksestasi ja osaamisestasi on varmasti paljon hyötyä kaupungin viheralueiden hoidossa. Tsemppiä ja iloa työhön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt 50 aarretta, jotka odottavat kevään ja kesän sapumista! Työ on tosi mielenkiintoista - kaikki kohteet ovat vuosia laiminlyötyjä. Niiden kunnostaminen ei suju hetkessä. Olen siis hyvinkin tarpeellinen :)

   Poista
 2. Tsemppiä työhön! Kuulostaa mukavalta kombolta käytännön työtä ja kirjoitustyötä. Ja mahtava paketti taas, hetkeksi riittää puuhaa noita istutellessa. Ihanaa viikonloppua säästä riippumatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi käytännön työtä on 9/10. Vihaan toimistotyötä, mutta koen mielekkääksi rakentaa informaatioketjua, jossa tehty työ on dokumetoitu jatko-ohjeineen. Ne puuttuvat täysin tässä organisaatiossa.

   Tosi mukavaa viikonloppua sinullekin Virve!

   Poista
 3. On sulla taas istuttamista ja mahtava kukkaloisto orotettavis.
  Miästen jäliiltä taitaa olla korijattavaa yks sun toine kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin kiskoa täänään katteena ollutta mustaa mansikkakangasta irti tulevan ruusumaan alalta, mutta niitä kiinni pitävät aspit olivat lujati jäässä vielä. Pakko odottaa.

   Miesten jäljeltä on todella paljon korjattavaa. Totta.

   Poista
 4. Kuulostaa ihan sulle räätälöidyltä hommalta!

  Hengästyttävä tuo ruusupaketti, en olisi osannut valita itse, se tarjonta on huikea. Jään jännityksellä odottamaan maahanpanijaisia ja kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit jalat suustani, Hirnakka. Tää työ on just niin mulle sopiva. Itsenäisesti ja omaa ammattitaitoa soveltaen. Minusta se on inspiroivaa, vaikka edessä onkin vuosia laiminlyöty tai virheellisesti hoidettu savotta. Omalle luonnolle turhan hitaasti käy perusparannustoimet, mutta siihen ei vain ole ohituskaistaa. Hoitamattomuutta arvioni mukaan on jo noin 8-10 vuotta. Ehkä jo ennen sitä, mutta jäljet niistä jää jo piiloon. Kaivurin kanssa on poistettu pahimpia rytelikköjä. Minä kun operoin näillä näkymin keskustan aluetta.

   Toivoisin jatkuvuutta tälle työlle. Siksi dokumentoin jatkotoimia, että edes joku jatkaisi hyvästi alulle polkaistua elvytystä. Sille on tarvista.

   Ruusujen valitseminen oli ihan tosi vaikeaa, kun halusi ne kaiki. Onneksi oli Ruusukummi supervisorina. Mulla lähti mopo lapasesta jo alkumetreillä. Järjen ääni on kullanarvoinen. Jos oma ei toimi, niin ulkoistettunakin se toimii oikein hyvin!

   Poista
 5. No nyt on ruusuja! Ihana seurata niiden kasvua täältä ruudunkin kautta.
  Mahtavaa on työ josta tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan tulevaa kasvukautta, Katja! Kaavin tänään sulaa maata tyvimultauksien alle, ja näyttää tooosi lupaavalle! Vihreää versoa näyttää olevan mullan alla ryhmäruusuillakin. Kanadalaiset ovat monet selvinneet versoja myöten. Niissä on selvästi potentiaalia. Postaan uutisia, tietenkin!

   Poista
 6. Ja uutta pukkaa ettei vaan hommat lopu kesken:) Kyllä mullekin tosin kelpaisi tuollaiset paketit! Hyvältä kuulostaa myös tuo sun työkuvio kun on vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo uudet ryhmäruusut on ihan unelmia! Toivottavasti unelmat käyvät toteen. Ryhmäruusut ovat arkoja koko Suomessa, ja minä viljelen viheliäisellä vitosella. Siis epätodennäköisyyksien alangossa. Silti viime vuonna istuttamani ryhmikset näyttävät eloisilta tyvimultauksen suojissa. Tämä voisi onnistua... ja konstit hankalien talvien selättämisen keinoihin on intohimojen listalla korkealla.

   Poista
 7. Lahjapaketti parhaasta päästä! Odotamme kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippua! Viime kesän istutukset näyttäisivät olevan hyvässä hapessa ja nämä uudet komistukset pääsevät kesäkuun alkupuolella maihin myös. Blogissa tulee piisaamaan ruusun kuvia!

   Poista