tiistai 2. toukokuuta 2017

Johan tuli Joulu!

Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja mukavaa oli. Paitsi herätä 05:38. Nyt tätä kirjoittaessa alkaa olla jo sangen ryytynyt olo, mutta kirjoitanpahan sittenkin. Koska Joulu.
Postipukki jätti kaksi suurta pakettia pihalle!
 Hartaasti suunniteltu ja kauan odotettu lähetys Tantaulta oli viimein rantautunut kotiin. Koko Vapun ajan tuo lähetys odotti Oulun jakelukeskuksessa. Näin sen pakettiseurannasta voimatta tehdä asialle mitään. Mutta odotus palkittiin!

Huolella pakattuja Tantop taimia. Kannet estävät mullan hölskymisen.

Toinen laatikko sisälsi pelkästään noita korkeisiin purkkeihin pakattuja taimia, joissa on ohuesta metallista verkko multapaakun ympärillä. Paakku pysyy ehjänä hyvin istutettaessa. Vähän oli versot venyneitä ja kalpeita matkan jäleltä.

Tantop- taimet olivat vasta isoilla silmuilla, Cityfloor taimet jo lehtivät.
Niiden purkit olivat päässeet hölskymään ja hentoja versoja oli
katkeillut. Extrana mukana oli paljasjuurisina neljä 'Lemon Rokoko'
Vaikka olin älyttömän väsynyt työpäivän jälkeen, tarkastin kuorman ja ladoin hellästi purkit taimilaatikkoon. Tuon paljasjuurisen yllärin laitoin ämpäriin likoamaan. Istutan ne huomenna purkkeihin. Tarjouksen mukaan sain ilmaiseksi myös neljä 'Pastella' ruusua.

'Lemon Rokoko', kuva Tantaun sivuilta lainattu.

'Pastella', kuva myös Tantaun sivuilta
Kannoin taimilaatikot talliin, jossa on isot ikkunat etelään ja sangen viileä lämpötila. Hienoinen peruslämpö on kuitenkin öitä varten. Toipukoon nyt hetken aikaa ilmaston muutoksesta.

Hentoiset pikkuiset saavat odottaa maahan pääsyä.

Noita pyöreisiin purkkeihin istutettuja taimia taidan siirtää isompiin ruukkuihin paremmin juurtumaan. Ne ovat saaneet matkalla höykkyä, ja paakut olivat melkoisen hajallaan. Katki menneitä versoja siirsin vesilasiin juurrutuskokeiluun.

Hyviä taimia ja muutoin ehjänä pitkän matkan taivaltaneina.

Erinomainen kokemus tilata ulkomailta, huikeiden valikoimien ääreltä. Odotan maan sulamista, että pääsen räätälöimään aurinkoiselle paikalle hyvää, hevonpaskalla höystettyä, läpäisevää ja noin 60 senttiä syvää kasvualustaa. Näiden kaveriksi pitäisi tulla Ruusukummin emännöimästä Kordesin kimppatilauksesta täydennystä. Eli ei tässä siis vielä kaikki...!

Loppuun ihan vain listaus 34:n ruusun tilauksesta, jos jotakin kiinnostaa:
Playful Rokoko 3
Aspirin 2
Sweet Haze 2
Matador 2
Satdt Rom 1
Baronesse 3
Mariatheresia 3
Soul 3
Piano 3
Nostalgie 3
Camelot 1
Pastella 4
Lemon Rokoko 4Näiden kuvia saatte ikävystymiseen asti katsella tästä blogista, kunhan kesä kerkee.

25 kommenttia:

 1. Hyvin olivat säilyneet matkalla. Ei mitään pelkoa etteikö noiden kuvia jakseta katsoa :) Jo esimakuna näytetyt kuvat ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Maatuska! Mulle kävi semmoinen ruusuhurahdus :) Noista on iloa pitkäksi aikaa, toivoisin.

   Poista
 2. Hieno satsi. Kiva kuulla jatkossa miten menestyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuja vartenhan tämä koko blogi on olemassa. Näitä ryhmäruusuja harvemmin näin pohjoisessa kasvatetaan. Koitan löytää konstit, sillä ne kyllä palkitsevat kasvattajansa!

   Poista
 3. No nyt on totinen Joulu! Iloitsen täällä hengessä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hirnakka - sullahan on se tarkastuskierros täällä vielä edessä. Voi kun kevät ehtisi vähän pitemmälle!

   Poista
 4. Nauratti kovasti, kun ensin ajattelin, että puhuit lumesta ja joulusta. Heh. Mutta puhuitkin ruusuisesta joulupukista!!! Voi jukra, miten kadehdin tuollaista pakettia! Toisaalta tunnen huonoa omaa tuntoakin, että toinen tekee työt ja panee rahaa menemään tuollaisien ihanuuksian koeviljelyyn, ja minä tässä vain seuraan mitä tapahtuu. Toisaalta on hyvä erikoistua, sinä noihin ihanuuksiin ja minä ehkä villiruusuihin ja löytöruusuihin. Eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan täällä luntakin, Leila. Ja tietenkin nämä opit ja kokemukset on tarkotus jakaa, jotta emme kaikki toistaisi samoja virheitä ja epäonnistuttaisi tiedon puutteen vuoksi. Minä vastaavasti olen saanut tietoa ja osaamista Ruusukummiltani. Hyvä kiertää! Ja jokaiselle on ruusuja - ruusujen suku on laaja ja monimuotoinen.

   Poista
  2. Ruusukummi on ihana. Toki minullakin ruusuystäviä.

   Poista
 5. Vau! Huima määrä ruusuja. Näistä sopiikin kuulla lisä ja paljon kesän mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjasin tekstiin - ruusuja onkin 34 noiden lahjaruusujen jälkeen laskettuna. Näiden istutusta on sommiteltu kovasti talven mittaan. Nyt sitten punnitaan, miten mielikuvat ja ruusut todellisuudessa istuvat silmään ja maisemaan. Jännää!

   Poista
 6. On siinä ruusu poikineen, wau!
  Meillä mies on ruusuista innostunut. Pitää miettiä uskallanko näyttää tämän postauksen hänelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Cara kommentistasi! Innostus on ihana asia ihmisen elämässä - siitä pitää nauttia! Walt Disneyllä se alkoi hiirestä... näin kerrotaan.

   Poista
 7. Olipa komea lähetys! Oikein odotan tulevia postauksiasi intopiukeana! Pelottavaa, että ruusujakin on niin monenlaisia, liikaa mahdollisuuksia hurahtaa...:) Hyvä, että selvisivät matkasta noinkin ehjinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuule Satu melko sekopäinen olo nettikaupassa klikkaillessa! Olenkohan toipunut vieläkään :) Tässä alkaa ruusujen keväthässäkkä. Entiset pitää leikata ja lannoittaa. Näille uusille pitää tehdä maa. Olis vähän hässäkkää, kunhan maa sulaa. Sitä joutuu odottamaan vieläkin, ikävä kyllä.

   Poista
 8. O-ou, mikä lähetys! Ei ihime, että oot täpinöös :)
  No, eppä sä koskaa muutamahan tyyrykkää. Rykääset aina oikee kunnolla :)
  Tervetulua meikälääsen aikatauluhu. Tottuu siihe, vaikkei tykkääsikkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo tuota grandioosia lykkiä. Ei ole pakko seurata esimerkkiä kuitenkaan :)

   Ja aikataulut vaativat totuttelua. Töiden jälkeen luulin kuolevani väsymykseen, mutta johan ihminen piristyy kun puoliyö lähestyy. Tää on vain mun elimistön kieroutunut rytmi, joka vaatii jotain tahdistusta.

   Poista
 9. Mahtava ruusuinen satsi! Mielenkiinnolla jään odottelemaan jatkoja ☺. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virve! Minä odottelen maan sulamista, että pääsisi rakentelemaan hyvää ruusumaata. Pahuksen myöhässä kevät!

   Poista
 10. Voi kun tuollaisen joulupaketin saisi! Tulee taatusti upea ruusumaa. Innolla jään odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raporttia pukkaa, Reetta! Kunhan asiat edistyvät nyt hitaan kevään tahdissa.

   Poista
 11. Oikea puutarhurin unelmajoulupaketti! Lemon rokoko näyttää varsin herkulliselta.

  VastaaPoista
 12. Voi huh! ...varovasti vakoillen tänne tulen ruusuihanuuksiasi katsomaan, yritän olla saamatta kontaminaatiota millään tapaa! Ihana tuo Lemon rokoko, vaikka en ole keltaisen ystävä, mutta se on oikean keltainen, saa siis olla ihana! Melkoisen kiltti olet ollut kun joulupaketti on noin uhkean ihana, nyt saati sitten kukkiessaan!

  Samoihin aikoihin heräillään nauttimaan raikkaista aamuista...iloa työpäiviisi!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Saila. Ja tartuntaa ei voi estää, jos on tauti kohdalle osuakseen. Rokotetta ei ole, mutta lääkitys löytyy klikkailusormesta ja kasvualustan rakentelusta. Ne kun yhdistää, niin olo ei ole yhtään sairas!

  Ja kiitos - iloa on roppakaupalla. Sitä tuntee todella tekevänsä ansiokasta työtä. Vuosia olen katsonut kotikaupunkini julkisten istutusten vajoavaa alennustilaa. Ihan ite pääsen korjaamaan!

  VastaaPoista