torstai 19. tammikuuta 2017

Tuulitunnelissa myräköi

Talvimyrsky natisee ja rytisee hirsipirtin nurkissa. Tuuli yltää puuskissa puita kaataviin lukemiin. Ihmeen paljon puut kestävät huojuntaa tuulessa. Sitten tulee tilanteita, että ei vaan kestä vaan romahtaa. Peukutan pihan jättikuusten puolesta - kestäkää vielä tämä!

Merenrannalta pari vuotta sitten talvimyrskyä

Minä rakastan myrskyjä. Kunnon tuuli on tosi energisoiva. Myrskyistä lataan aina huikeat energiavarannot. Mitä pahempi ukkonen, niin sitä enempi nautin. Ja tiedän kyllä toisten ihmisten pelkäävän samoja elementtejä. Minulle luonnon voimat ovat valtaisa voimavara.

Siksi rantakivet ovat pyöristyneet...

Meren rannassa kotka koitti pysyä ilmassa, mutta katsoi viisaammaksi siirtyä maan pinnalle. Sielläkin tuuli riepotti. Harakalla oli sangen hupaisen näköistä lentoa, kun peräsimeen tahtoi tuuli tarttua omia aikojaan. Paljon ei linnut ole tänään lentäneetkään.

Isolahden jään päälle nousee vesi kuin keväällä.

Teimme kierroksen Kärppäniemen metsässäkin, mutta siihen mennessä ei ollut tuulenkaatoja tullut. Oli vähän tyvenempi hetki, mutta nyt rytistää ihan kunnolla taas. Vasta kävin hakemassa hatkat ottaneen roskapöntön takaisin talon suojapuolelle odottamaan asennusta takaisin asemapaikalleen. Samoin pinon päällä olleiden kattopeltien taluttaminen suojaisempaan paikkaan oli vähällä tuottaa lentomatkan pellin mukana. Yllättävästi kasvihuone on pitänyt kennomuovinsa - noh - aamuun on vielä aikaa. Kunnon rytinät!

Pihan Haltijakuuset olivat päivällä vielä pystyssä. Toivottavasti huomennakin!

Perun kaikki kivat puheeni myrskyistä, jos vakavia vaurioita ilmenee :D aamuyöhön mennessä pitäisi myrskyn olla ohi.
Joesta lähti jäät, kuten merestäkin.

Varovasti siellä myrskyjen keskellä - toivottavasti löydät kaikki pihalta karanneet sieltä alatuulen suunnasta!

Ja tervetuloa Irma Åstedt lukijaksi - toivottavasti viihdyt puutarhahörhöilyn äärellä tässä blogissa!

14 kommenttia:

 1. Myrskysäällä on ihana maata sängyssä ja kuunnella tuulta. Merellä myrsky ei sitten olekaan vain tunnelmallinen juttu vaan ainakin minunlaiselleni arkajalalle tulee äkkiä ikävä maihin. Olin unohtanut liittyä lukijaksi tänne, vaikka luulin niin tehneeni. Täytyykin korjata asia. Hyvää huomenta sinne ja toivottavasti myrskytuhoilta vältyttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun poikkeat täällä kylässä ja tervetuloa lukijaksi! Myrsky on laantunut ja pitää selvittää ulkona mahdolliset vauriot. Nyt pysyy pikkulinnutkin taas ilmassa :)

   Poista
 2. Iltanavetas orotin koko aijan, että koska katto lähtöö lentämähän. Sevverran kovaa paukkuu.
  Tekiskö jo kevättä.....en usko kuitenkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on keväiset fiilikset täällä, Navettapiika. Lämmöt sahaa nollan kahta puolta, tienpenkat on keväisen loskapaskaiset, linnut tapailee titityytä... ja pellonseljät alkaa olla paljaana. Ajatus ainakin harhaantuu kevääseen.

   Poista
 3. Olipa teillä kova myteri, täällä sisämaassa ei kovinkaan paljoa myrskynnyt onneksi. Toivottavasti myrsky ei tehnyt tuhoja!

  Rakastan myrskyjä myös! Kerran vuosia sitten oltiin Azoreilla, oli kova myrsky ja pakko oli lähteä katsomaan, kun Atlantti puhui. Siellä kontit lensivät mereen kuin tikkuaskit ja minutkin melkein heitti kun yhden tädin kanssa kiivettiin vähän korkeammalle kameroittemme kanssa, täti sai minut kiinni, onneksi! Ilma oli kostea ja suolainen, kameran linssi oli täynnä pieniä suolakiteitä! Merellä en tykkäisi olla myrskyssä...sekin on koettu muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kunnon myrsky oli, Saila. Lähden kiertämään ja katselemaan onko mitään särkynyt.

   Sullahan on ollut pykälää hurjempi reissu! Minäkin myrskyllä ehdottomasti haluan pitää maan jalkojen alla. Ihminen on luonnon suurten voimien äärellä hyvin pieni.

   Poista
 4. Täälläkin oli eilen kova myrsky. Onneksi sähkökatkoilta vältyttiin, vaikka valot välillä vilkkuivatkin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on ohi ja puutarha täynnä oksanpätkiä ja havuja sekä käpyjä. On keväällä haravoitavaa. Mitään tuhoja ei tullut kuitenkaan. Hyvää viikonloppua sinullekin, Tiiu!

   Poista
 5. Oho, aikamoista! Myrskyt ovat ihan kivoja, kun saa olla sisätiloissa lämpimässä ja turvassa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä usein lähdetää autolla meren rantaan myrskyä fiilistelemään. Se on paikallinen kansanhuvi :)

   Poista
 6. Kävin justiinsa raivaamassa pihalta yhden jättikärryllisen salavanroskaa myrskyn jäljiltä. Hirmuinen myteri olikin, ihme, ettei mitään mennyt rikki. Sähkökin pätki.
  Nyt onkin pari päivää paistanut oikein kevättä lupaavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salava on loppumaton ryönän alkulähde. Ja talvi saattoi olla nyt tässä - pitkä ennuste povailee keskimääräistä lämpimämpää, mutta yksi siperialainen suihkuvirtaus on tilanteen muuttaakin. Voisi jo keskittyä kevään odottamiseen!

   Poista
 7. Kauniita kuvia myrskyisästä merestä. Toivottavasti myrsky ei tehnyt pahoja tuhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävästi ei tullut tuhoja. Myräkkä oli kyllä ihan ansiokas, mutta puut ja kattopellit kestivät. Pani kyllä miettimään jotain varmistuksia, sillä myrskyn voima on jotain ihan älytöntä.

   Poista