perjantai 6. tammikuuta 2017

Tunnisteita eli vanha koira oppii istumaan

Hyytävä pakkanen vaihtui rivakkaan etelätuuleen, jonka vauhti on vain 8 m/s. Lauhtunut lämpötila yhdistettynä raivokkaaseen tuuleen ei tee ulkoilua yhtään mukavammaksi. Tyyni pakkanen on oikeastaan pahuksen paljon helpompaa kestää. Koska tein työpäivän (!) niin kuvat ovat vanhoilta vuosilta. Kylmää ja kuuraista nytkin on.

Tammikuun kuuraa edelliseltä vuodelta.

Pauliina Kukka & Kaali -blogista heitti kehitystoiveen tunnisteiden lisäämisestä. Pakko tunnustaa, etten edes tiennyt mitä ne on. No nyt tuossa oikeassa sivupalkissa on lista tunnisteista, joita klikkaamalla saa näkyviin kaikki ne postaukset joissa on tuo tunniste. Näin saa vaikkapa kanala-sanaa klikkaaamalla kaikki Kukkenheimin kotkojen esiintymiset postauksissa vaivatta näkyviin. Oikeastaan ihan kätevää. Aina oppii uutta - jopa vanha koira.

Hyytävää

Tunnisteita lisäilin noin sataan viimeisimpään postaukseen. Pitäisi käydä läpi loput 50 jossain vaiheessa. Mutta silvuplee - jos joku haluaa löytää jotain tunnisteiden perusteella, niin nyt onnistuu. Kiitti Pauliina - on mukavaa kun näitä kehitysehdotuksia tulee! Erityisen mukavaa on, kun osaan jopa niitä toteuttaa :)

Pysy jalat maassa - tuuli muuten vie mennessään! Ja lupsakkaa Loppiaista myös - suklaat on syöty, konjakit juotu ja härkäviikot alkakoon.


10 kommenttia:

 1. Ny löytyyki helaposti eri ruusut, sitte ku non tapeetilla. Ei tartte koko plokia plarata.
  Tulin kymmenemais takatarhalta ja vaikka asteeta ei ollukkaa enää ku -7, nii oli aiva järkky raju ja hyytävän kylymä.

  VastaaPoista
 2. Tuo haku-kenttäkin toimii, kun joka postaukseen en liitä kaikkia mahdollisia ruususortteja.

  Sää tarjoaa vaihtelua. Eilen kiljuvat pakkaset (tai noh... 22 astetta), tänään lauhtuva mutta myrskytuulinen ja huomenna tulee lunta.

  VastaaPoista
 3. Tunnisteet ovat kyllä oiva apu jotakin tiettyä asiaa etsiessä.
  Onneksi pakkanen nyt hellitti otettaan. Täällä meillä sataa parhaillaan lunta ja hyvä niin. Lumipeite kun on tunnetusti paras suoja pihan kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli kolmisen senttiä ja lämpötila nousi nollaan. Tuuli kyllä puhaltaa ansiokkain lukemin.

   Poista
 4. Tunnisteet ovat tosi hyvä apu etsintään, niitä käytän niin omastani kuin muiden blogeista hakiessa.

  Meillä pakkanen notkahti eilen aamulla -25 asteeseen, tänä aamuna -3 astetta...vaihtelua melkoisesti, luntakin tuli lisää!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että noillekin on käyttöä. Vielä viitisenkymmentä postausta korjattavana :)

   Samoin oikein mukavaa viikonloppua, Saila!

   Poista
 5. Kiitos, Tita, tunnisteista! Heti hyödynsin ja kävin lukemassa kanajutun. En kiirehdi, mutta kiva olisi kuulla Kukkenheimin kuulumisia lisääkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Pauliina! En olis hoksannut itse hyödyntää noita tunnisteita. Eiköhän jotain postausta taas kanoistakin. Täplä siellä koittaa aloittaa hautomista, mutta en ole nyt ollenkaan saletti annanko sen vielä asettua munien päälle. Pitäisi valita sopivat munatkin. En haudota tehokanojen munia, mutta maatiaisia saa tulle lisää.

   Poista
 6. Tunnisteita olen itse käyttänyt, mutta harvemmin tulee niiden avulla muiden blogeista jotain etsittyä. Miksiköhän? Blogissani ei aiemmin ole ollut tuota Etsi-toimintoa, mutta Nettimartan avulla sekin on nyt paikallaan. Täällä blogistaniassa on tosi ihania ihmisiä, jotka auttavat pyytämättä ja pyydettäessä. Ja samalla tuottavat mielihyvää, kun toisten ohjeita noudattamalla huomaa oppivansa aina vain uutta. Eli vanha koira oppii näköjään istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin opin vasta nyt käyttämään toisten blogeissa tuota tunnise-toimintoa. Ihan kätevä! Pitäisi vain osata tarpeeksi monipuolisesti kirjata nuo tunnisteet.

   Poista