torstai 5. tammikuuta 2017

Jokohan se oli siinä?

Suden hetki polkaisi talven pakkasminimin uusiin lukemiin -22,5 ja lämpötila alkoi siitä kivuta leppeämpiin lukemiin. Luvassa on lämpenevää melkein plussakeleille asti. Joki kuitenkin jääti ohuen jääkannen, johon kuura piirteli kauniita kukkasia.

Kylmää jäätä ja kuuraa.
Aurinko koitti paistaa läheltä taivaan rantaa ja kevyttä pakkaslunta hiutaili kuin postikorttimaisemissa. Hyytävä tuuli oli asettunut huiliman, joten oli ihan kiva kiertää ulkona. Ei jäätynyt kamera eikä kuvaaja.

Kristallipitsiä


Huomenna alkaa pitkästä aikaa työt. On sitä odotettukin - niin minä kuin entiset asiakkaatkin. On tosiaan lämmittänyt sydäntä, kun muutamalla tekstiviestillä ilmoitin että vastaanotto aukeaa jälleen ja sain rutkasti tosi innostuneita kommentteja ja ajanvarauksia. Olin otettu! Siitä se sana lähtee kiertämään. Ns. puskamarkkinointi on tällä alalla se tehokkain.

Tälläkin auralla on taukoa töistä ja kyntämätöntä sarkaa :D

Palatakseni otsikkoon - jokohan talven tiukimmat pakkaset on nähty? Olisi historian lauhin esitys talvesta. Yleensä aina menee -30 rikki, mutta talvena 2014-2015 minimiksi jäi naurettavat -22,9. Sellaista en muista koskaan aiemmin minun aikana tapahtuneen. Eli taitaa jäädä toiveajatteluksi. Talvi voi kuristaa otettaan kevättalven kuukausinakin, mutta yleensä aurinko päivisin lieventää lämpötiloja. Etenemme kuitenkin kohti kevättä ja auringon voiman voittoa.

Silmuissa on tulevaisuus. Kevät pakattuna tiiviisti  ja kestävästi.

Ja edelleen palatakseni otsikkoon - jokohan suurimmat elämän vastoinkäymiset olisivat ainakin tuokioksi helpommalla tolalla? Ihan rohkenisin toivoa pientä hengähdystaukoa. Joiltain osin nyt ihan oikeasti helpottaa. Ilman surua ja luopumista elämä ei suju missään nimessä, mutta haasteiden ja vaikeuksien jatkumo tuntuu nyt hellittävän. Aivan kuin jokin ison kirjan lehti kääntyisi ja uusi luku alkaisi. Siltä se tuntuu ihan oikeasti. Ja jos tämä on illusiota, niin mieluusti pitäisi sitä vaikkapa vain puoli vuotta :D Sitten onkin kesä ja pääsen puutarhaa hoitamaan. Se on pelastanut ennenkin sieluja.

Lopuksi kissoilta ansiokas ohje pakkasen kestämiseen arktisessa ilmastossa:
Asetu mukavaan ja lämpimään paikkaan torkkumaan vatsa täyteen syötynä.
Ota rennosti ja hyrise vaikka kaverin kainalossa. Ota unet ja nauti elämästä.

16 kommenttia:

 1. Minunkin puolestani saisivat kovat pakkaset olla tältä talvelta tässä, mutta jos niitä vielä tulee, toivoisin kasvien suojana olevan runsaasti lunta. Onneksi tosiaan kevättä kohti mennään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit, Puutarhamyyrä! Terve sielu ei kovia pakkasia kaipaa. Masokistit ja hullut talviurheilijat erikseen. Pian kaipaillaan kylvömultia... ja siitä se lähtee :)

   Poista
 2. Meillon ny tua -22.5 asteen pakkaane. Voi ei, siis oli hetki sitte, ny o jo -22,7. Epistä! Onneksi on jo luvas lämpöösempää, nii tämänki kestää.
  Mukavia tyäpäiviä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohimenevää. Koko talvi onneksi. Pitäis varmaan laitella kasvilistat ajan tasalle. Siihen on joutilas talvi oikein hyvää aikaa. Ja toinen puuha olisi tehdä kunnolliset laminoidut nimilaput ruusuille ja muille viime kesän hankinnoille.

   Ja kiitos toivotuksesta - parin vuoden tauon jälkeen sitä on ihan täpinässä töihin lähdöstä. Löysin uuden kuittivihkon ja sain kirkastuksen, että vaihtokassaakin pitää olla... monta pientä asiaa.

   Poista
 3. Kauniit kuvat. Meilläkin on nyt pakkasta 22, ja huomenna vielä enemmän, mutta valoa ja kevättä kohti ollaan menossa - onneksi. Mukavaa loppiaista ja mukavia työpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Äkkiä tämä lauhtuu muuallakin. Ja töihin on tosi ihanaa mennä kahden vuoden telakalla olon jälkeen! Siinä ne loppiaisen pyhät meneekin, mutta eipä haittaa yhtään.

   Poista
 4. Pakkanen tuntuu nyt paukkuvan ihan ympäri maata ja meilläkin lukemat näyttävät tällä hetkellä -20 astetta.
  Mukavaa loppiaista ja työhön paluuta sinulle. Pysytään lämpimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi ei mene tavoittaan, tämmöinen sanonta täällä on. Siksi voisi ihan himpun toivoa, että josko se oli nyt tässä :) Pienet pakkaset tavallisiin verrattuna. Ilmaston lämpeneminen täällä olisi melkein toivottavaa. Töihin paluu on aivan riemastuttava asia!

   Poista
 5. Meillä ei ihan -20 C mennyt rikki, mutta tuuli teki pakkasesta purevamman silti!

  Tehty työ on paras mainos, onnea alkavalle työllesi ja menestystä!

  Kissoista pitäisi ottaa mallia monessa asiassa, niin rentoilussa kuin venyttelyssäkin - kissahan ei nouse koskaan ilman kunnon kiskoittelua!

  Ihanaa Loppiaisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila - toivottavasti teillä jääkin tuo -20 rikkomatta. Kylmyys on hyytävää, vaikka siihen tottuu kyllä ajan kanssa. Karaistuminen on nyt jäänyt puutteelliseksi.

   Kaikki eläimet muuten venyttelevät noustuaan makuulta. Mitä tästä pitäisi oppia?

   Mun Loppiainen on aivan ihana, kun pääsen takaisin töihin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kyllä ja varsinkin elämästä nauttiminen kiireettä sujuu ihan luontojaan.

   Poista
 7. Täällä oli eilen parhaimmillan -29, tänä aamuna -20. Leivinuuni on kovassa käytössä. Mukavia työpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli lauha eteläinen ilmavirtaus 8 m/s ja lämpötila on vain -10. Tuuli repii ihan viiltävästi.

   Poista
 8. Kyllä kissa on kodin sydän talvipakkasillakin! Se osaa olla niin rento!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittäisin patalaiskoiksi, Leila. Mutta mikäpä se on rentoutuessa pirtin lämmössä kaikkien palveluiden äärellä. Kiitokseksi kehräävät ja käpertyvät syliin.

   Poista