torstai 18. tammikuuta 2018

Talvikissat

Talvikuukausina kissat viettävät talviunta. Ihailen niiden syvästi rentoa olemusta, jossa hartaan siestan keskeyttää ruokatauot ja pikainen tarpeiden teko. Sitten siesta jatkuu. Tyylinäytteitä talon vanhimmasta nuorimpaan kissaan:

Talon vanhin kissa Welho rentoilee. Se vietti kuusi kuukautta ulkona, kun ei
halunnut sopeutua koiranpennun kanssa eloon. Pakkaset saivat mielen muuttumaan.

Jokainen pehmeä/muuten mukava/lämmin pinta on jonkin katin valtaama. Siinä on hyvä loikoa kissanpäiviä ja varmaankin viettää rikasta sisäistä elämää unimaailmassa.

Welhon tyttärellä Vegaralla on sikeät unenlahjat. Aito downsiftaaja!

 Sitten meillä on nuorempaa vuosikertaa White Trash -porukka, eli Hattara tekaisi yhden pentueellisen, joista kaksi jäi kotiin. Yhden piti vain jäädä, mutta... (monta huteran kuuloista selitystä tähän)

Hattara-emo kelpuuttaa myös pyykkikorin lepopaikaksi.

Olen monasti miettinyt, että eikö talvikuukaudet ole tylsiä kissoillekin? Eivät ne moiti yhtään, uneksivat vain. Varmaankin kesästä ja myyrien jahtaamisesta. Nauttivat lämmöstä ja luovasta laiskuudesta.


Hattara pesee joka päivä poikansa Pufflen naaman.  Semmoinen
peräkammaripoikahan tuo iso kolli kieltämättä onkin.
Voisi tässä olla jotain opittavaakin. Aina ei tarvitse hätistä täysillä, vaan loma-aikoina voi ottaa rennostikin. Talvi on kissojen vuosiloma, joka kestää marraskuusta maaliskuun alkuun. Aktiivikautena ne ovat sitkeän ahkeria. Mutta elävät ihan omaa elämäänsä silloin.

Hattaran tytär ja siis Pufflen sisko on ainoa lyhytkarvainen kissa taloudessa.
Tyylinäyte häneltäkin. Tuo nojatuoli on takan vieressä...

Tunnistuksen helpottamiseksi laitetaan naamakuvakin. Tämä kissa on siisti, kun sillä ei ole pitkää villaa. Erityisesti pyykkikoneen rumpu on oivallinen huilipaikka.

Kirjopesuohjelma, oletan?

Pahnan pohjimmaisena on Rauski Riiviö, joka on poikkeus säännöstä. Sillä on myös talvella ADHD. Se ei tajua tolkutonta uneksimista, vaan pitää vauhdista, metelistä ja kaiken mahdollisen järjestyksen rikkomisesta.

Kaksi riiviötä. Eli leikkiseuraa niin että matot on rytyssä.
Ehkä naulaan ne lattiaan kiinni... siis matot :)

Koko kissaklaani on vaikeaa pyydystää samaan kuvaan, mutta purkkiruuan tarjoilusta kukaan ei jää pois. Sitä kun ei tarjoilla alvariinsa, vaan herkkuna silloin tällöin. Talvella katit tahtovat lihoa, joten pidetään herkuimmat eväät säännösteltyinä. Kissan jos minkä saa opetettua nirsoksi hyvin helposti.

Black Matters ja White Trash joukkueet murkinalla.

Näillä kissamaisilla kuvilla toivotan leppoisaa loppuviikkoa. Otahan rennosti! Ja taas täällä  on uusi lukija - tervetuloa Таша mukaan!

32 kommenttia:

 1. On siinä kaarti! Ja jokainen oman luontoisensa. Upeita kissoja jotka osaavat rennosti ottamisen taidon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on erilaisia keskenään nuo katit, mutta jokainen niin tärkeä! Tuota rennosti ottamisen taitoa ihailenkin. Reilut neljä kuukautta rentoilua yhtä soittoa herättää kunnioitusta!

   Poista
 2. Voi söpöläisiä! Ihanasti osaavat ottaa rennosti. Miten teillä kaikki kissat pystyvät elämään keskenään sulassa sovussa? Meillä on kolme kissaa ja aina välillä kyräillään ja sähistään. Paitsi tietysti ruokakipolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäkissat eli Welho ja Hattara eivät symppaa toisiaan ensinkään. Ne ohittavat toisensa näkemättä toisiaan. Joskus ne tappelivat karvat pöllyten, mutta nykyään eivät enää viitsi.

   Rauski nuoruuden innossaan kiusaa vanhempaa kaartia, mikä tuottaa rääkymistä, mutta ei tappeluja. Eli kyllä täällä välillä on rähinöitä. Rieko menee heti väliin poliisiksi :)

   Poista
 3. Mainiot kuvat. Saatkin olla tarkkana pyykkiä pestessäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo pyykkiosasto on jostain syystä suosittua. Myös sauna on yleensä varattu. Vessaankaan ei pääse yksin tarpeilleen, kun siellä lattialämmityksen päällä nukkuuu yleensä Vegara. Kuusi kissaa neljä kuukautta sisähommissa, niin niitä tuntuu olevan ihan joka paikassa!

   Poista
 4. Oih, mitä ihania karvakasoja ♥♥♥ tunnistatko kissakuumeen poikasen mikä on näihin sanoihin yritetty kehnosti piilottaa ;) Ehkä vielä jonain päivänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakuumeeseen on vain yksi hyvä ja toimiva lääkitys :) Kissa on kyllä lemmikki helpoimmasta päästä. Ja kaksi menee samalla kuin yksi. Kuusi on kyllä jo liioittelua, mutta just ja just noilla pärjätään :)

   Poista
 5. Onpa ihana kokoelma ihania kissoja. Ja niin kauniit kuvat. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa tuosta kyllä vielä puuttuu... ja varmaan pari muutakin väriyhdistelmää, mutta pitää nyt näillä yrittää pärjätä! Onneksi kukaan ei enää pysty lisääntymään, joten kattiluku on nyt maksimissaan.

   Poista
 6. Miten valloittava joukkue. Seuraavassa elämässä muutan maalle ja otan vähintään kuusi kissaa. Tässä elämässä tyydyn takaamaan seniori-Juusolle hyvän loppuelämän.
  Ihmisellä olisi paljon opittavaa kissan taidosta rentoutua ja passauttaa itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan Juusolle pitkästi terveitä päiviä! Ja voi kun joku passaisikin samalla tavalla, kun mitä kissat saavat huolenpitoa! Melkein käy työstä rapsuttaa kuutta kissaa päivässä, ja vielä yksi koira siihen lisäksi.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitoksia silityksistä, niitä pitääkin jaella joka päivä jokaiseen suuntaan. Ja yöllä kuunnella kollin kuorsausta vierestään. Enkä puhu nyt Maestrosta :)

   Poista
 8. Ei tuu yksinääne olo. Aina on kaveri kintuus tai takapualen alla :) Näyttävä kissikopla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää kattoa mihin astuu tai meinaa istua, se on niin totta! Ja yksin ei saa olla edes vessassa. Jos vieras aikoo käydä vessassa, niin pitää käydä nostamassa siellä lojuva kissa pois. Kaikki ei halua pissiä kissankaan nähden :)

   Poista
 9. Nätti pataljoona kattimuksia. Nuo ovat kyllä ihan oma lajinsa nuo raahelaiset monivarpaiset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monivarpaisia raahelaisia ovat Welho, Vegara ja Hattara - eli kolme kuudesta. Nuorempi polvi on perus vakiomallia. Welhohan on myös töpöhäntä, eli melkoisen muntantti kissa. Laivakissoiksi täällä puhutellaan noita monivarpaisia. En tiedä kyllä miksi. Onko joskus merenkäynnin tuontitavarana tullut normia monivarpaisempia kissoja?

   Poista
 10. Onpas joukkue! Meillä on vain kaksi kissaa ja niissäkin on tekemistä. Molemmat niin persoonia ja vaativat palvelua... Talvella eivät meinaa ulkoilla ollenkaan, ovella haistelevat pakkasta ja perääntyvät takaisin. Talvella kelpaa hiekkalaatikko, muulloin tekevät tarpeensa puutarhaan. Siiriltä ja Ellulta terveisiä teidän kissakoplalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai osa niistä on laivakissoja! Meidän tuttavan kissa oli sellainen ja sen pennutkin perivät kuudet varpaat.

   Poista
  2. Kiitoksia terveisistä, Eeviregina! Perinnöllinen ominaisuus on tuo monivarpaisuus. Hattara ja Welho ovat monivarpaisia ja Welho periytti ainoalle tyttärelleen Vegaralle saman. Hattaran pennuista ei ollut yksikään monivarpainen. Sattuman kauppaa, mutta geeni voi siirtyä sukupolven ylikin. Kaikki kissat on leikattuja, joten periytymiskaaviota en täällä tutkita sen pitempään.

   Poista
 11. Oih, on siellä monta pehmotassua ja nassua!
  Suloisia kissanpäiviä saavat viettää ja unelmoida kesän hiiripelloista. Suloisia!
  Meille asumaan asettunut Masa-kolli löysi sittenkin oikean kotinsa kolmen kuukauden pitkän etsinnän jälkeen ja pääsi onnellisten omistajiensa luo.
  Ja pääsemme häntä katsomaan milloin vain! =)
  Hän oli päästään pyörällä päätynyt meille samanlaisiin taloihin kuin tuolla kolmen korttelin päässä on. =D

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Susanna! Masa-kolli oli asettua taloksi, mutta onneksi kaipaamaan jäänyt omistaja sai lemmikkinsä takaisin. Ja katsomaan pääsee sijaiskodistakin. Iloa siitä. Kissat on aika veijareita.

   Poista
 12. Rentouttavaa katseltavaa :), kissat osaavat nauttia elämästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen kyvystä rentoutua ja nauttia voi oppia jotain. Ettei tarvi stressata turhasta, tai yrittää puristaa viimeisiä energiahitusia. Jos ei ole vakava tarvis. Rentoilu on näillä hyvin tassuissa. Talviajan totaalinen downsiftaus on hallussa.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitoksia käymästä ja kommentoinnista, Sari! Kissat ovat sangen persoonallisia yksilöitä, joiden hoitamisessa kuluu päivästä tovi jos toinenkin.

   Poista
 14. En kestä, tämä oli ehkä ihanin päivitys ikinä!! Kisuille terkut, kyllä se kevät ja kesä sieltä tulee. <3

  VastaaPoista
 15. On teillä ihanat kissat! Upeita ja elämästään nauttivia karvakasoja, rapsutukset heille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Kissoja on aika paljon, myönnetään. Mutta tänne maalle mahtuu onneksi, eikä naapureitakaan ole liki. Eli ketään ei haittaa. Kannan siis kissanruokaa isoissa säkeissä kotiin, ja elämme karvaista elämäämme.

   Poista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Iiiiik, miten ihana kissapostaus <3 Mitä enenmmän niitä on niin sitä rikkaampaa elämä on. Toisinaan kyllä saattavat nostaa verenpainettakin, vaikka väittävät, että laskee :D

  VastaaPoista