maanantai 15. tammikuuta 2018

Minun vihreä kuplani

Paljon puhutaan nykyään kuplassa elämisestä. Siinä kaiketi tarkoitetaan oman todellisuuden elämistä ja kokemista huolimatta vallitsevasta todellisuudesta. Kupla sulkee sisäänsä ihan oman ekosysteemin, jossa yhteydenpito sujuu vain samanhenkisten kanssa.

Pisarat kuvatkoon nyt kuplia.

Kuplassaan jokaisella on kivaa ja turvallista. Joskus kupla puhkeaa, ja se on paha kriisin paikka. Todellisuus vyöryy silloin särkyneen kuplan sisään.

Paljon samanhenkisiä kuplia!

Olen makeasti nauranut tälle kuplassa elämiselle, kun tajusin oman kuplani. Siinä minä elän vehmaan puutarhan keskellä, jossa kasvavat mitä eksoottisimmat kasvit. Kasvit viihtyvät ja kukoistavat, eikä paratiissa ole kirvaakaan. Ruusut kukkivat järkyttävän runsaina, samoin kuin muutkin väärän vyöhykkeen kasvit. Aurinko paistaa koko kesän, paitsi öisin sataa lannoitevettä juuri sopivasti.

Suloinen 'Zaide' ja paljon avautumattomia nuppuja.

Kuplaani tulee ajoittain pieniä lommoja, mutta pahasti se kyllä särkyi 2015/2016 tappotalven jälkeisenä keväänä. Niin paljon kuoli, että kuplani puhkesi. Totuus iski kasvoja vasten. Totesin yrittäväni kasvattaa ihan väärän vyöhykkeen kasveja, jolloin totuus rutisti ihanan kuplani rikki.

Paraatipenkki kukoistaa jälleen.


Koska ihminen ei tahdo oppia, niin olen todella tarmokkaasti rakentanut itselleni takaisin sitä suloista kuplaa, jossa aurinko paistaa ja puutarha kukoistaa. Ruuusuja on nyt moninkertainen määrä, samoin loistokärhöt on uudelleen istutettu. Jokainen aukko perennamaissa on saanut uutta täytettä, ja uusiakin penkkejä on tehty. Vihreä kuplani on kunnostettu - vieläpä entistäkin runsaammaksi!

Kupla on vähän jäässä, mutta sulaminen on jo alkanut ainakin mielikuvissani.
Hymyillen jatkan kunnostetussa kuplassani eloa, ja odottelen kevättä. Se tulee tarjoamaan taas loistavan kukinnan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn asti. Kyllä kuplassa on kivaa! Luulen, että kuplassa elävät ihmiset ovat onnellisempia kuin todellisuuden tiedostavat.

Pinkkiä sen olla pitää. Rhdodendron 'Kristian's Pink'
Onko sinulla omaa vihreää kuplaa?

21 kommenttia:

 1. Jokainen meistä taitaa rakentaa itselleen jonkinlaisen kuplan jossa viihtyy ja on hyvä olla. Työkuplasta on mukava siirtyä kotikuplaan ja viikonloppuisin mökkikuplaan. Terkuin yksi kuplakansalainen. :-) ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit - kuplaa voi vaihtaa olosuhteiden mukaan! Ja aina on mukavaa :)

   Poista
 2. Kuplassa on hyvä elää, unelmoida ja haaveilla. Suunnitella tulevaisuutta ja miettiä ehkä myös, mitä tulevaisuus mahtaakaan tuoda tullessaan. Kuplan särkyminenkään ei ole koskaan pois suljettu, mutta ainahan ympärilleen voi rakentaa uuden ja entistä ehomman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplahan saa kummasti kannatusta :) Uusia kuplia saa kyllä ajoittain rakennella, mutta jospa niistä tulisi aina entistä ehompia?

   Poista
 3. Puutarhakuplassa asuessa on ehkä realistinen sille, että säröjä tulee, joskus enemmänkin, mutta tätä kuplaa pystyy useimmiten korjaamaan, ehkäpä vahvistamaankin entistä ehommaksi. Kiva ajatusleikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kirjoitin Kruunu Vuokolle tuosta entistä ehommasta. Ajatukset kulkee yksiin näköjään!

   Poista
 4. Nyt pistit Tita kuule ihmisen ajattelemaan :D
  Kyllä minäkin jossain kuplassa täällä elelen, kieltämättä on vaikea enää asettua urbaanin elämän kuplaan, tämmöinen landekupla on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan omannäköinen kupla on paras. Se on kotikolo, jossa kaikki tärkeimmät asiat ovat. Muu maailma voi ollakin seinän takana, jotta ne tärkeät asiat olisivat suojassa ja turvassa omassa kuplassa.

   Poista
 5. Nykku tarkemmin ajatteloo, nii aikamooses kuplas sitä itte kukin asustaa. Jokaane asuuloo ittellensä tärkeeren asiooren paris ja viis veisaa muiren touhuusta. Joskus pitääs muistaa käyrä koputtelemas muirenki kuplia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Yhteydenpito sujuu samanhenkisten kanssa" lainauksena tekstistä. Eli puutarhatapaamiset on ihan parasta kuplien tuuletusta! Seuraavassa Avoimet Puutarhat tapahtumassa visioi satojen kuplien pomppivan iloisesti pihallanne :)

   Poista
 6. Kuplasta en tiedä. Mutta aina uusi toivo uudessa keväässä on se ihme mikä vie ihmistä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännnää - koen kevään myös ihmeenä. Se vain tapahtuu joka vuosi :) Varmasti.

   Poista
 7. Minusta on nyt ihanaa vetäytyä omaan kevätkuplaani, kun navakka tuuli puskee uuttta lunta pihalle.
  Oma kevätkuplani meni puhki viime keväänä, mutta se käynnisti entistä tarmokkaammat toimet vahvistamaan sitä jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplan täysremontti siis, Irene. Pitääpä tulla kurkkimaan sun blogista viime kevään kamaluudet. Toivotaan uusien rakenteiden kestävän tulevien keväiden paineen!

   Poista
 8. Niin sitä pitää :) On se oma kupla oltava. Kuka jaksaisi aina elää kaikkien maailman murheiden koskettamana? Jos kupla särkyy, se on sen ajan murhe. Tietysti kannetaan vastuuta asioista, autetaan muita jne. mutta ei jaksaisi, ellei itsellä olisi ihanaa vihreää kuplaa, josta ammentaa voimaa ja onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupla on suoja maailman murheita vastaan, tosiaan juurikin näin. Ja kesänvihreä kupla tuntuu viehättään meitä kaikkia.

   Poista
 9. Onhan se kupla olemassa, se pitää sisällään kaiken kauniin ja tärkeän ja rakkaan. Kupla on saanut kolhuja aina silloin tällöin, mutta onneksi se on uusiutuvaa ainesta. Se korjaa itse itsensä taas vähitellen. Onnea omaan kuplaasi!

  VastaaPoista
 10. Saman tyylisessä kuplassa sitä elän minäkin ja ainoana tällä meidän kyläpahasella, joten huihai ihmisenä minut varmaan naapurit näkevät, mutta mitään en mahda hörhöilemiselleni. Tuo mainitsemasi tappotalvi vei myös multa monen monta planttua ja hetkeksi löi kuplan puhki, mutta kummasti vaan, sitä taas on hypännyt uuden viherkuplan sisään. Naurua ja huumoria unohtamatta, kivaahan tämä on!

  VastaaPoista