keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Pitkästi ja leveästi

Pyörähdettiin meren rannassa. Uutta jäätä oli tullut lähes silmän kantamattomiin asti. Ohutta se vielä on, joten ei lähdetty kovinkaan pitkästi jäätä pitkin. Ei huvittaisi kastella lahkeitaan. Hukkumisesta ei ole vaaraa, kun täällä meri on tosi pitkästi tosi matalaa.

Aurinkoa ja tuulta

Seuraan aina meren jäätymistä niin rannalta katsoen, kuin ilmatieteen laitoksen sivuiltakin. Siellä on päivittäin päivittyvä jääkartta. Nyt on viimein alkanut meren jäätyminen, joten pian päästään viilettämään jäitä pitkin.

Kivet kukkivat.

Kevättalvessa mukavia ovat aurinkopäivät ja kantohanget. Koko syyspuoli onkin tullut kahlattua hangessa, mikä kieltämättä treenaa reisilihaksia. Mutta kantohangella voi viilettää vaikka potkurilla. Se pitääkin kaivella esiin varastosta ja katsoa, minkälaisen hepulin koira siitä saa.

Jää rakentelee taidetta. Noiden alla on isot kivet, joten jää "kukkii".
Kevään ensirusketus on kivointa ottaa jäillä kulkien. Pian tarvitaan aurinkolasitkin. Olen näköjään ihan optimisti :) Tänään kun oli aamusta mystinen sumu, ja puut on pakkaskuurassa. Hivenen harmaata, mutta muutama pirteä pakkasaste.

Jääkansi rauhoittaa merta. On se ollutkin levoton koko syyspuolen.
Meren äärellä sielu aina rauhoittuu. Siellä on mukavaa olla kaikkina vuodenaikoina.

Mukavaa viikon jatkumoa! Aiheeseen liittyen on ilo toivottaa Liplatus mukaan lukijaksi ;)

14 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista lumista maisemaa. Vaikka leuto talvi on useiden kasvien kannalta hyvä, niin vähän on ikävä tuollaista kunnon hankea. Täällä ei ole meri edes jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lumi kuuluu talveen mielestäni. Etelässä talvi on pitkästi pimeä ja kurainen. Mutta siellä viihtyy rutkasti monilajisempi puutarhakin. Sitä vähän kadehdin. En silti luopuisi lumitalvista.

   Poista
 2. Kyllä on selkeästi kevättä jo tuossa valossa. Eihän se vielä lämmitä, mutta tulokulma on selkeästi kevättä ja lämpöä lupaava.

  Hienoja luonnonilmiöitä teillä siellä saa seurata, aivan aitiopaikalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänään aurinko pysyikin hartaasti sumun takana, mutta vielä klo 16 näki eteensä ulkona. Päivä sentään pitenee!

   Poista
 3. Meri on meri kaikkina vuodenaikoina ja sen katselu tosiaan rauhoittaa ja saa ajan kulun hetkeksi unohtumaan.
  Meren ja upeiden hiekkarantojen läheisyydessä koko lapsuuteni kasvaneena, valtaa mielen nykyään hyvin usein kaipuu sen äärelle pääsemisestä. Onneksi kesä ja kesäloma tuo aina helpotuksen tähän kaipuuseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on asuinpaikan suhteen etuoikeutettu olo. Kauppaan on matkaa sitten kahdeksan kilometriä, ja muihin palveluihin enempi. Mutta tätä rauhaa ja luontoa ei vain voi korvata millään.

   Meren rantaan usein vie askeleet joka vuodenaikaan. Sen verran maakrapu olen, että mieluusti vain rannalta seurailen meren tuomaa elämää :)

   Poista
 4. Meri on kyllä upea! Jäällä liikkuminen on kivaa. Meilläkin sitä jo odotellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on suunnaton, ja sitä on helppo rakastaa. Jäille kaipaan minäkin, kunhan jää saa vähän lisää vahvuutta. Sittenkin kuljen aina rantaviivan tuntumassa.

   Poista
 5. Olet tosiaan onnistunut kuvaamisessa - jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina. Nopeita räpsyjä olivat, mutta oleellinen tarttui muistoina mukaan.

   Poista
 6. Ta´ällaisena järvisuomen kasvattina ihailen ja kunnioitan tavattomasti merta, se on jotain suurempaa, mitä en ole koskaan oppinut tuntemaan. Varmasti ihanaa, kun pääsee jäälle viilettelemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on suuri, mutta eipä Saimaan tai Oulujärven äärellä huomaa eroa järvestä tai merestä. Isoja ne on kaikki. Tunnelma veden äärellä on omanlaistaan, se on kyllä totta.

   Poista
 7. Ihana kevättalven tunnelma kuvissa. :) Tällaiselle metsän keskellä kasvaneelle sukeltamiskammoiselle meri on vähän kammottava asia, mutta toisaalta myös äärettömän kaunis ja kunnioitusta herättävä. Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keijunkukkanen - itsekin olen niin maakrapu, että rannalta käsin nautin ja ihailen meren olemusta kaikkein mieluiten.

   Poista