keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Paljon on syytä iloon lumipyryn keskellä!

Tänä aamuna aukaisin silmäni ja ensimmäinen näky oli helvetinmoinen lumipyry ulkona. Makuuhuoneen ikkunasta näki jättimäisten lumihiutaleiden tanssin kovassa tuulessa. Käänsin huokaisten kylkeäni haudaten pääni tyynyyn. Voi ei! No ei vaan voi mitään, kyllä aamukaffi ainakin liuottaa harmitusta. Pannukahvin kanssa aloittelin päivääni päätyen verstaalle viimeistelemään kunnostuksen alla ollutta ovea ja sen pielilistoja. Ei ollut ulkoilupäivä ensinkään. Edes pikkulinnut eivät pystyneet lentämään kuin lyhyinä pyrähdyksinä puskasta toiseen päästäksen ruokintapaikalle.

Tätä taas piisaa. Vappuviikkolla... voi helvata sentään!
Remontti on nyt melkosestaan valmis. Kuopus esitti oman huoneensa maalaamista, mutta sen saa tehdä työnopetuksen jälkeen ihan itse. Minä kuittaan homman näiltä osin tehdyksi. Kunnostetun oven saa paikoilleen kuivumisen jälkeen perjantaina. Olen erittäin tyytyväinen siitä, mitä olemme saaneet vähällä rahalla ja paljolla työllä tehdyksi!

Lumisateen tuoma harmitus suli vilpittömään iloon. Vihdoin tuli yksi ratkaisu ja päätös, jota olen kieltämättä odottanut hartaasti. Elo ja olo saa siitä huojennusta. Se on erittäin tervetullutta!

Virtuaaliset kuohuviinit ilon edestä!
Niukat resurssit saavat helpotusta merkittävästi kesän ajaksi. Näitä myötäkäymisiä alkaa olla jo sellainen sarja, että aivan ihmettelee itsekin! Kiitollisuudella ja nöyränä otetaan vastaan.

Toinen ilo on Tantaulta tullut viesti, että tiistaina on lähtenyt ruusutilaukseni kohti lumisateista pohjolaa. On siinä ja siinä, että ehtiikö ruusut perille perjantaina. Muutoin menee Vapun yli tiistaille. Olen ihan täpinöissäni! Ruusukummi on saanut Kordesilta kasaamansa kimppatilauksen, jonka jakelussa olen mukana. Ruusuja on matkaamassa tänne, mutta ruusumaan perustaminen jäi kyllä ajateltua myöhemmäksi. Sen kyllä rakentelen vaikka yötöinä! Herkuttelen jo nyt sillä ilolla, jonka koen niitä istuttaessani sekä kasvua ja kukintaa seuratessani!

Näitä hurjan söpöisiä ryhmäruusuja on tulosssa monta lajiketta!
Kuva 'Camelot'ista on lainattu Tantaun sivuilta.

Pitkästä - kovin pitkästä aikaa - koen iloa ja suurta toiveikkuutta elämässäni. Paljon on unelmia toteutettavaksi ja nyt niihin on taas himpun enemmän resurssejakin.

Keveitä askelia poluillesi, vaikka vähän hangessa kahlaten! Kyllä se kevät vielä joskus koittaa.

25 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olette saaneet niin paljon aikaiseksi. Ja hienoa kun ruusut ovat jo matkalla luoksesi. Uskon vakaasti, että kyllä sinä sen ruusumaankin saat tehtyä. Hyvää vapun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuista Vappua Annelillekin! Toivotaan postin sujuvaa kulkua, sillä odotan ihan innolla uusia ruusuja!

   Poista
 2. Lumipyrystä huolimatta valoisalla mielellä! Täälläkin oli yhtenä yönä pyryttänyt. Toki lumi suli samantien päivän valjetessa, mutta kylmää on! Saa nähdä, vietetäänkö tämä vappu toppatakeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep - puhdas lumipeite valaisee kyllä upeasti :D Meillä ei ole lumet sulaneet, joten hangissa piisaa. Toppatakki voi olla viisas valinta vapun pyhinä.

   Poista
 3. Kippistä ja onnea vain remontillesi ja ruusuillesi! Itse olen varannut Oulujoelta kuusi ranskalaista ruusua. Lupailin eräälle ystäväperheelle, että pojat saisivat vappuna vähän kaivella maata, mutta kittiä kanssa! Uhmasta en aio koskea lumikolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, ettei maata juur kaivella Vappuna. Kaikki on jäässä ja hangen alla. Pitää maltaa aina vain. Ei nyt mennnyt kuinka on suunniteltu siellä eikä täällä.

   Poista
 4. Remontin valmistuttua on vallalla aina voittajafiilis olipa remppa sitten mittava tai pienempimuotoinen.
  Mukava kuulla, että elämä kulkee kohdallasi nyt myötätuulessa ja samaa myötätuulta toivotan sinulle myös jatkossa.
  Ihanan värinen ruusu. Itse ruusu muistuttaa niin väriltään, kuin kukiltaan Sommerwind-ruusua, joka on suuri suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää tyytyväisyyden vallitsevan remontin suhteen. Pihatöiden osalta olis kyllä vähän toivomista. Sommerwind oli listoilla hankinnoissa, mutta piti suorittaa karsintaa. Ehkä seuraavalla kertaa...

   Poista
 5. Kippis ilonaiheellesi !

  Tämä kevät vaatii kyllä aivan uutta huumorintajua, minulla sitä ei ole. Vaihdatin silti kesärenkaat, nyt sataa lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka! Meillä on vielä talvitassut, mutta aika vaihtoon huomenna. Toinen auto jää talvivarustukseen. Eihän tämä kylmyys voi jatkua kovin pitkään... eihän?

   Poista
  2. Kyllä se ennen elokuuta lämpenee.

   Poista
 6. Ymmärrän hyvin tunteen kun on saanut jonkin hurjan urakan päätökseen. Eikä olisi kannattanut tyytyä virtuaali kuohareihin. En tiedä mitä olet kokenut, mutta myötätuulessa on kuitenkin mukavampi purjehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mulla synttäreiksi helmikuussa saamani kuohari jääkaapissa, vaan se jäi vielä jemmaan odottamaan. Ehkä vappuna se korkataan. Ja lempeä myötätuuli on aina tarpeen, varsinkin pitkien myrskyjen jälkeen.

   Poista
 7. Kuplivan iloisia kevätpäiviä sinulle ja meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta toivotuksista! Pitää päästä niihin kevätpäiviin, kun täällä on peräti talviset maisemat vielä.

   Poista
 8. Täys talavi oli meillä kun ikkunasta ulos kahtoin aamulla! Sama tympäsy oli päällimmäisenä itselläkin! No onneksi päivänpäälle vähän helpotti.
  Ihan jännällä ootan täälläkin sun ruusulähetystä! Ethän unohda raportoida kun se saapuu??
  Ja mukavaa myötätuulta tuntuu sillä suunnalla puhaltelevan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Satu - lähetys tulee 2.5. Kätevästi sitä saa seurattua netin kautta. Paketti on niinkin lähellä kuin Oulussa, mutta viikonlopun aikana ei taida olla jakelua. Raporttia pukkaa, kunhan lähetys on käsillä!

   Poista
 9. Mukavaa että elämä hymyylöö jäätävästä keväästä hualimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän hymy levenee, mutta keväthymy on aikasta hyydyksissä. Tänään vähän hanget sulivat auringon paisteessa. Odotellaan tässä nyt vapunpäivän tuiskut. Vaihettiin kuitenkin kosliin kesärenkaat alle.

   Poista
 10. Ihana lähetys sinulle tulossa! Kiva kuulla jatkossa, mitä kaikkea sieltä löytyy. Hyvää viikonloppua ja iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tiiu - ihan mahtavan upeita ruusuja on tulossa! Hivenen järsii se, ettei ole päässyt maatöihin käsiksi.

   Poista
 11. Ihana ruusulähetys tulossa, tai jo perillä!
  Lumessa joutuu kyllä taas kahlaamaan, jos puutarhaan tekee mieli, mutta jospa jo tämä pyry olis tämän kevään viimeinen...
  Onneksi on netti ja puutarhasivut, saa hyvin tämän vapaapäivän kulutettua sillä tavalla puutarhajuttujen parissa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pioni! Ruusulähetys pääsi Ouluun asti, mutta sitten iski Vappu. Odotan tiistaita, jolloin sen pitäisi saapua. Voi onnea sentään - kaksi laatikollista ruusuja!

   Meille tuli tervetullut vesisade sulattamaan hankia!

   Poista
 12. Lumi myräkästä huolimatta olet hyvällä mielellä.Onhan sinulla siihen syytäkin kun olet saanut remontin valmiiksi Opea ruusu lähetys on tulossa Mukavaa vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Irma ja oikein mukavaa Vappua sinnekin päin. Toivottavasti lunta on teillä vähemmän, kuin täällä.

   Poista