torstai 13. huhtikuuta 2017

Siperian tuuli ja kylmää pääsiäistä.

Ei edisty kevät nyt ihan yhtään. Tuuli hönkää Siperian perukoilta. Aurinko kyllä yrittää paistaa, mutta tuuli on jäätävän kylmää. Lämpötilat pysyvät päivälläkin pakkasen puolella ja  yöksi kirii jo mojovammat lukemat. Hanget eivät aio notkahtaa vähääkään, erittäin hyvät kantohanget on läpi päivän.

Jäätä ja kuuraa Pääsiäisen kynnyksellä.
Muuttolintuja puolestaan on valtavat parvet majoittuneena ystävällisen pitopöytämme äärelle. Valikoimassa on mustarastaita, peippoja, järripeippoja, vihervarpusia ja -peippoja ja punarinta tavanomaisten tiaisten, punatulkkujen, peltosirkkujen ja pikkuvarpusten lisäksi. Olemme koittaneet pitää tarjontaa runsaana, että jokainen nälkäinen löytäisi sopivaa suupalaa. Sääliksi käy eteläisempien matkaajien kylmät olosuhteet.

Eteläisissä blogeissa on piippojen kuvia - mutta meillä on tarjolla jäätä.

Luontoäiti on nyt antanut talven puristaa vielä kunnon otteella. Lämpenemistä on näkyvillä vasta kuun vaihteen jälkeen. Eli kevät alkaa vasta Vapulta. Huokaus.... vaikka sanotaan että hyvää kannattaa odottaa. Entä jos odottaja hapantuu odottamiseen?

Tämmöiset kevätkuvat tänä vuonna. Kivipiippoja jäällä.

Nyt tarvisi jotain sijaistoimintoja kanavoimaan patoutunutta energiaa. Remontti on tehty ja vähän huilattukin sen perästä. Ulos ei pääse, joten ihan epätoivoinen teko on alkaa siivoamaan sisällä. Kai minä upotan kevään kaipuuni komeroiden siivoamiseen. Jos kevät pääseekin yllättämään, niin aina voi mäjäyttää kaapin ovet kiinni ja viipottaa pikimmin ulos!

Lopuksi pari ilonaihetta: mammografia oli puhdas ja auto meni katsatuksesta läpi. Odotusten mukaan säröytyneelle tuulilasille tuli vaihtokäsky, mutta sitä ei tarvi käydä näyttämässä konttorilla. Nyt pitää vain keksiä miten saa uudet kesäkumit autoon ja pohtia sen jälkeen lasin vaihtoa. Kumpikaan ei suju halvalla.

Pääsiäinen on narsissien aikaa.

Pääsiäisen pyhät ovat edessä. Nautitaan niistä! Meille tulee paljon vieraita, joten pitopöytää on valmisteltava. Pääsiäisen lisäksi vietetään Maestron vuosivanhenemista.

Keveitä askelia ja munarikasta Pääsiäistä!

18 kommenttia:

 1. Kaunista pääsiäistä!
  Hyytävän kylmää on täällä etelässäkin, joten kaivoin untuvatoppiksen takaisin käyttöön. Hrrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmyys on vain pukeutumiskysymys. Pääsiäinen näyttäisi kauniin aurinkoiselle, mutta lämpimästi saa olla vaatetta päällä.

   Poista
 2. Hyvää pääsiäistä. Meilläkin on todella kylmä. Olin eilen kävelylenkillä ja oli todella kylmä. Onnittelut mammografiatuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on Ranskaa ja muuta Keski-Eurooppaa myöten, eli tätä riesaa on jaossa laajalti. Onneksi täällä ei ole kasvukausi alkanut, joten kasvit eivät palellu kuitenkaan. Saapa nähdä kuinka käy Ranskan ja Saksan viinisatojen?

   Kiitän ikäkausiseulontoja. Syövän pirulainen on vienyt läheisiä, joten hyvinkin helpottava oli tuo tulos.

   Poista
 3. Kyllä meillä näyttääki palio kevääsemmälle. Oha meilläki lunta, muttei ny nua palio. Piippojaki näkyy. Toivottavasti kestäävät pakkaaset. Nykki paistaa nii koriasti aurinko, mutta ilima talavivaattehia pihalle ei oo mitää asiaa.
  Makoosaa pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiraja on kertoman mukaan tulossa Kalajoen ja Kokkolan välissä. Tasatahtia lumiraja nousee pohjoiseen meren jäiden sulamisen kanssa.

   No mennähän nyt odottelulinjoilla. Kevät on tullut juhannukseen mennessä aina.

   Poista
 4. Etelässäkin oli kylmä tuuli, mutta suojaisessa kun oli ja vähän liikuskeli niin lämpimänä pysyi. Ihanan seesteinen tuo kivipiippo kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita seesteisen pysähtyneitä ja jäätyneitä maisemakuvia olisi enemmänkin :) Kylmyys on hyytää enemmän mieltä kuin kehoa. Jälkimmäisen saa verhottua lämpimästi, kuten koko talven ajan. Ei siis kevätvaatteita tarvitse vielä yrittääkään. Sielun lämmittämiseen tarvittaisiin nyt lämpimiä kelejä sulattamaan paksut hanget.

   Poista
 5. Hienot kivipiipot! Yhdyn täysin näihin tunnelmiin, meillä on sään ja kevään etenemisen kanssa ihan sama juttu. Siitä huolimatta mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Tämä aamu valkeni ihan kirjaimellisesti - lumisateessa. Poikkeanpas kurkkaamaan arvontaa...

   Poista
 6. Meiltä ovat onneksi lumet täysin väistyneet, mutta muuten on hyvin koleaa.
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teille ei sada lisää lunta, Kruunu Vuokko. Meillä taas taivas tarjoaa pyryä. Kahden viikon päästä on Vappu, eikä keväästä ole tietoakaan. Karmeeta!

   Poista
 7. Onpa teillä piipottajia kuitenkin vaikka vähän järeitä, onko teillä siis vielä talvi, no pakkasta on meilläkin ja lunta hituloi melkein joka päivä.

  Meillä kaadettiin pari kaulattua haapaa, hyvät työilmat ovat nyt ei tule hiki eikä ole itikoitakaan :D

  Mukavaa Pääsiäisen jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan täysi talvi on, ikävä kyllä. Lisää lunta sataa taivaalta joka päivä enempi tai vähempi, mikä kyllä ottaa päästä.

   Ryskätöihin on kyllä kelpo kelit, kun ei tule liian lämmin. Pääsiäisen pyhiä Kivipeltoon!

   Poista
 8. Kyllä meitä nyt koetellaan! Itsellä meinaa jo huumori loppua,kun pakkasta on ja lunta vihmoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistukea, Virve! Pitää keksiä sijaistoimintoja, kunnes pääsee viimein pihalle. Taitaa grillauskauden perinteiset avajaiset Vappuna jäädä tänä vuonna välistä.

   Poista
 9. Vertaistukea täältäkin, kevät tulee kituuttamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka! Pesin ikkunatkin, että näkis paremmmin hienot kantohanget...

   Poista