maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pirttiremppa valmis ja uusia kujeita kohti

Vaalit pidettiin ja näppäsesti jäin varalle. Tulos oli melkoisestaan panoksen kokoinen. Siis kohti uusia kujeita, joita keväällä riittääkin runsain mitoin. Ensin pitää selvittää entiset, eli pirttiremppa alkaa olla valmis. Ainakin tältä erää.

Ennen, osin jo ovet poistettu ja viety maalaamoon.
Olen suorastaan juuttaan kyllästynyt hiomaan, pensselöimään ja telaamaan sekä pesemään välineitä.  Mutta kieltämättä työ tekijäänsä kiittää ja pirtti on päivitetty taas pitkäksi aikaa. Erinäisiä hifistelyjä voisi tehdä, jos sattuu huvittamaan.

Jälkeen remontin. Ylälista, valolista ja nupit vihertyivät,
muutoin on kellertäväksi kulahtanut väri valkaistunut.
Työtaso menee vaihtoon ja nuo kaakelitkin voisi uudistaa maalaamalla. Teen jos inspiraatio iskee, nyt on selvää marssiväsymystä remonttihommien suhteen. Voin kuitenkin luottaa, että reilun puolen vuoden päästä syksy jo kolkuttaa ovella. Sittenkin voi jatkaa - kesän voi viettää muissa puuhissa.

Erinomaisen tyytyväinen ole remontin lopputulokseen. Hiomapaperilla ja maaleilla halvalla tehty. Ihan satanen  meni kaapiston ja muurin maaleihin ja tarvikkeisiin. Kaapit ovat kuitenkin aikoinaan olleet laadukkaita. Pehmeitä mdf-levyjä ei pystyisi entsiöimäänkään samoin kuin puisia.

Kevään kasvua odotellaan - viime huhtikuulta Corydalis 'GP Baker'
Kevään kukkijoita ei ole koskaan liikaa. Ikinä!

Mieluusti nyt keskityn kevään kasvuun. Kylvölautalla olisi koulittavia ja kellarista pitäisi käydä nostamassa valoon hätäisimmät herääjät. Vesisade on hellinyt pohjanmaata ankealla lotinalla, mutta se on sulattanut hankia hurjaa kyytiä. Ikävä kyllä tiedossa on pakkasta yöt ja päivät, joten taas viivästellään ensi viikkoon asti.

Nyt suunnataan toivorikkaasti kasvukauden heräämistä kohti. Iloa sinullekin piippojen bongaukseen!

22 kommenttia:

 1. Aina voi yrittää uurestansa, jos seuraavan tilaasuuren tullen on viälä sitä miältä.
  Olipa erulline keittiöremppa. Tyätä se tiätysti vaatii, mutta ny voi hyvillä miälin painua pihahommihin heti ku pystyy. Kivan säväyksen antaa tua viheriä färi.
  Mukavasti o jo piippoja näkyvis. Sais vaa nua ilimat lämmetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljän vuoden päästä... kuka tietää mitä elämässä on? Minä keskityn oleellisesti ihanaan, lähes orastavaan kasvukauteen! Viimeiset vuodet ovat opettaneet elämään hetkessä. Menneisyyttä et voi muuttaa, eikä tulevasta tiedä. Siis tämä hetki merkitsee. Tämän ajatuksen voimin olen jaksanut pimeät ja raskaat ajat elämässäni. Jotenkin ajatus juuri tämän hetken rikkaudesta (tai edes siedettävyydessä) on lohduttanut monessa. Sekin pitää oivaltaa.

   Poista
 2. Onneksi olkoon Tita! Liekö olit ensikertalainen? Ääniä sait kuitenkin mukavasti! Jännä varmaan nähdä kenen varajäseneksi joudut.
  Ja mukava päästä puutarhaan tuollaisen sisärempan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olin untuvikkona joukossa, Leila. Varajäsenyydestä en tiedä tarkempaa, mutta mieluusti keskityn odottamaan Tantaun ja Kordesin ruusutoimituksia! Latviasta Baltezersilta tulee puuvartisia jonkinmoinen tilaus myös. Jokunen kärhökin Saksasta Westphalilta. On mitä odottaa! Kevättalvinen klikkailusormi oli herkässä vireessä. Nettiostokset on niin viekoittelevia!

   Poista
 3. Minä ja me tiedämme miten rempan tekeminen vie voimia. Meillä sitä on ollut useamman vuoden ajan. Mutta todella olet taitava ja viitseliäs, ja halvalla olet saanut ihmeitä aikaan. Meillä mökillä jatkuu laajennus, mutta minä pääasiassa alan puutarha hommiin heti kun pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei alvariinsa tarvi näitä askaroida, kerralla tulee vuosien edestä :)

   Poista
 4. Niin ja käyn ne kana postaukset pikimmiten lukemassa. Ihme kun siellä talossa ei haukat ole niitä kanoja napannut. Koska haukkoja on sielläkin paljon. Mutta siellä on myös koira vapaana pihalla. Lieneekö myös vahtivan kanoja. Tiedä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin pidetään kanoja vapaana silloin kun on vahteja paikalla. Ja iltaisin ei haukat lennä, joten ajoittamalla jaloittelua ollaan säästytty menetyksiltä. Toukokuussa yleensä siirretään kotkot talvikanalasta kesäkanalaan.

   Poista
 5. Ihailen totta tosiaan energiaasi! Ensin teit merkittävän vaalityön ja sitten remppaa lisäksi! Hatunnosto molemmille! Piiponmetsästys on täydessä käynnissä, vähän hitaanlaisesti niitä vain nousee. Sain hiippailuaikaa tämän viikon, bongaushiippailuita siis tiedossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Vaalitulos oli odotetun kaltainen, mutta keittiöremppa ylitti odotukset! Täällä on turhaa etsiä piippoja pitkään aikaan, sillä kelit kylmeni ja päivä sujui lumimyrskyssä. Lunta tuli kinostamalla paikoin ihan reilusti. Kysyy kärsivällisyyttä odottaa kevättä!

   Poista
 6. Tuossa jos missä näkee kätensä ja työnsä jäljen. Miten edullisesti tehty kivannäköinen remppa!
  Täällä tuli täys talavi, lunta sataa parhaillaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätten työn jälki on ihanaa lajissa kuin lajissa. Lumiset on maisemat täälläkin ja pakkasta on luvattu öin ja päivin. Ei kivaa :(

   Poista
 7. Kylläpä pirtissä näyttää raikkaalta! Kiva yksityiskohta nuo värilliset valolistat ja ovien nupit ♥ Jos mietit kaakelien maalaamista niin suosittelen kyllä. Meidän alakerran vessa sai uuden värin kaakelien pintaan ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Eikä ollut kova homma vaikka telasinkin useamman kerroksen että tuli hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu - minusta tuo vihreä on hilpeä ja kevytmielinen. Jos mieli muuttuu, niin sävyn saa vaihdettua ihan vähällä vaivalla ja helposti.

   Maalasitko ihan oikealla kaakelimaalilla? Semmoista kattelin maalikaupassa ja olipa tosi kallista ainetta.

   Poista
 8. Tyylikäs ja neutraali lopputulos, joka on kyllä vaatinut paljon työtä ja - taitoa! Tätä jaksaa kyllä katsella pitkään.

  Onnittelut vaalimenestyksestä, varasijan saavuttaneet joutuvat usein myös remmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tosi tyytyväinen ja iloinen. Kaikki näyttää niin puhtallekin. Vanhoja pintoja ei saanut enää pitkään aikaan puhtaan näköiseksi, kun maali oli jo niin kulunut. Nyt on mukavaa keittiöhommissakin, kun tehty työ on näkösällä.

   Poista
 9. Onnittelut varasijasta! Ei sitä tiedä, vaikka hommiin vielä pääsisit.
  Laadukkaalta näyttää remppanne. Keittiö on niin kallis uudistuskohde, että vaatii taitoa tehdä se pikkurahalla. Tai sekin tietenkin riippuu vastimustasosta. Nykyisin on tapana repiä kaikki vanha pois ja laittaa uusiksi. Remppaaminen on sen verran rankkaa hommaa, ettei sitä viikkotolkulla jaksa. Varsinkin, kun se aina leviää ja laajenee. Minäkin päätin jättää loput myöhempään, kun kevät ja piippotarkastelu painaa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, Between! Kaksi kallista remontoitavaa on pesutilat ja keittiö. Ensimmäinen remontoitiin jokunen vuosi sitten ja keittö nyt. Tuli yllättävän halvaksi, kun ei vaihtanut kaappeja. Maalaamalla tuli oikeasti siistin näköistä.

   Toisaalta tämä pirtti on 1800-luvun lopusta peräisin, joten design-kotia tästä ei tule millään. Eikä tarvi. Kotoisen mukava on juuri sopivaa.

   Mutta helmikuussa alkanut remppa alkaa jo tuntua tylsälle, joten jätän homman näille virityksille. Tulee se talvi taas. Kesää ei tarvi vähään aikaan odottaakaan, kun taas tuli taivaan täydeltä lunta.

   Poista
 10. Tosi hyvän näköistä, just tuollasta 50-luvun viheriäistä josta tykkään hurjasti. Minäkin haluaisin keittiöön uudet seinät, saisi olla tuolladta vihreää tai jotain keltasävyä. Onnea politiikan taipaleelle, olet varmaan hyvin topakka ja valmis tuomaan mielipiteesi julki😊 piippoja odotellaan täälläkin, lunta tupruttaa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun poikkesit, Mörökölli! Politiikka sai jäädä näiltä erin yhdeksi yritykseksi. Ja kevättä odotellaan - ei tämä hitokseen edisty!

   Poista