maanantai 17. huhtikuuta 2017

Klaanin kokoontuminen ja erilaisia munauksia

Pääsiäisen paras kohokohta oli klaanin kokoontuminen yhteisen pöydän äärelle. Lapsien A- ja B-sarjalaiset kumppaneineen sekä anoppi - tekee 10 henkeä. Selityksenä: A-sarja on kolme aikuista lasta Maestron aiemmasta avioliitosta ja B-sarjan kanssa minulla on rooli kahden tyttären verran. Maestro on ollut ns. tuottoisa mies :) Olin laittanut ruoat ja extrannut täytekakulla, koska Maestrolla oli vuosivanhenemisen päivä. Siis monta syytä juhlia.

Ikivanha öljylamppu ja ystävältä saatu ikoni.
Pääsiäisen hengessä molemmat.

Tunnen aina suurta kiitollisuutta, kun rakkaat ihmiset kokoontuvat yhteen syömään, höpöttämään ja nauramaan. Tuo jälkikasvu on niin ihana aarre ja rikkaus! Parhainta ikinä on se, että jälkikasvu pitää yhtä syntyperästä ja historiasta välittämättä. Kaikki eivät ole syntyneet juuri samoille vanhemmille, eli sisarukset ja sisarpuolet ovat yhtäkaikki tärkeitä ja rakkaita - klaanin jäseniä.  Ja meillä on hauskaa yhdessä! Jokainen porukasta tietää, että muut auttavat ja tukevat elämän käänteissä. Tämä ei ole mikään itsestään selvyys ja juuri siksi olen siitä niin kiitollinen.

Vaatimattomat pääsiäiskukat - tulppuja ja pajunkissoja.

Keleistä ja kevään tulosta en viitsi mainita mitään. Shit happens ja stand by. Jatketaan sujuvasti Kukkenheimin tuotoksilla. Pääsiäinen on munien aikakautta ja meillähän on omaa tuotantoa.

Joku Hy-Line tehomunaajista pisti pääsiäisfiiliset jättimunalla kehiin.

Kananmunissa XL-koko on +73 grammaa. Tuo tuotos on luokkaa hanhenmuna. Tai jotain vähän isompaa. Ehdoton ennätys meillä koskaan. Tuollaisessa munassa on kaksi keltuaista, mutta onhan se ihan järjettömän kokoinen. Mutta vaihtelua piisaa...

Seurana 29 grammaa painava minimuna

Tuotantolinjoilla on vähän vaihtelua, kevään tuottamaa turbulenssia tai jotain. Edelleen saman Hy-Line rodun äärimmäinen miniennätys tuli samoihin aikoihin. 29 gramman muna on tooodella pieni. Tuossa ei ole keltuaista ollenkaan - jokin erhepanos sekin.

Minimuna edessä vasemmalla, sitten normi maatiaisenmuna ja tuo "hanhenmuna"
Takarivissä on normaaleja Hy-linen munia.

Kukkenheimissa on tapahtunut jotain, mitä en ole ehtinyt omin silmin todeta. King Elvis on nyt toista yötä paarioiden alemmalla orrella yksin. Elvis on ihan räähkänä kukko - silkkikanan ja chabon pikkuinen kiharahöyheninen sekoitus. Ihan pirun pieni kukko. Mutta se oli aluksi isompi, kun maataiskukko Noxin haimme keskenkasvuisena parveen edeltäjänsä Luciferin kuoltua yllättäen. Nox sai nokkaa verille asti niin Elvikseltä kuin emansipoituneilta feministikanoiltammekin. Sitä kasvatettiin turvayksiössä isompaan kokoon, että pärjäisi parvessa.  Onko nyt käynyt viimeinkin oikeudenmukainen vallanvaihto? Elvis on ollut tosi kehno kingi - se nokkii kanoja eikä omaa yhtään mitään herrasmiehen tapoja. Jännityskertomus jatkuu, kunhan tilanne selviää pääsiäiskiireitä viettäneiltä tarkkailijoilta havaintoja tippuu.

Loivaa Pääsiäisen lopetusta lukijoille - kevättä odotetaan edelleen yli kärsivällisyyden menevien rajojen.

20 kommenttia:

 1. Loivaa Pääsiäisen lopetusta sinne Teillekin ja parhaimmat onnittelut Maestrolle! Tuo A- ja B-sarja jäi mietityttämään, ehkä kuitenkin ensimmäinen ja toinen vuosikerta...ihania kuitenkin kaikki ja aina, kun vedetään yhtä köyttä lähellä oleva rakas ihminen on tärkeä, olipa kyseessä mikä vuosikerta tahansa.

  Komea on muna, meillä ei ihan noin isoa ole tullut, pienempiä kylläkin (sellainen peukalonpään kokoinen on pienin ja ilman keltuaista). Eipä ole teidän Elviksellä tapoja ollenkaan, mutta jospa Nox hoitaa pitsipöksyt tyytyväisiksi etteivät noki, feminismi kanalassa kukkii ja vahvasti, myös meillä ilmajokisissa pimuissa. Meillä on kaksi kukkoa, tulevat juttuun hyvin, kummallakin oma klaani, mutta Tarmon klaani on ykkönen, keltanokka tietää asemansa ja on nöyrä.

  Eilen melkein oli siedettävä keli, kyykin Rytörintessä, routa oli sopivasti nostanut rikkoja maasta ja ne deletoin. Meitä koetellaan ja kärsivällisyyttä kasvatetaan (aamulla herätessa kuuden paikkeilla -8 C pakkasta, ei naurata ollenkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saila! En koskaan ole ajatellut A- ja B-kirjaimia noin. Kai tuo juontaa juurensa automerkkien eri mallisarjojen yksilöintiin kirjaimilla :)

   Kanalan elämän seuraaminen on tosi mielenkiintoista. Talvella talvikanalan puolelle ei ole näköyhteyttä muutoin kuin menemällä kanalaan sisälle. Kesällä ovat ulkona tarhassa ja aina silmien alla, joten tulee nähtyä paljon enemmän niiden elämästä.

   Poista
 2. Mahtavan munan on kananen pyöräyttänyt pääsiäisen kunniaksi. Kanalan elämä on kuin saippuaoopperaa, draaman käänteitä riittää.
  Oma klaani on tärkeä turva elämän merillä seilatessa. Iloista pääsiäisen lopettelua ja onnea sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! On siinä ollut kanarouwalla päkistäminen jättimunan teossa. Suorastaan urhea ponnistus. Ja oma klaani on vain niiiin <3

   Poista
 3. No johan on kananmunalla kokoa. Johan tuo yksinään täyttää paistinpannun :)
  Kevät nyt viipyilee, kiusaa meitä puutarhureita. Ehkä se on kertarysäyksellä suoraan harppaus kesään. 10 päivän ennustetta katsoessa meinaa silti tulla itku, yöpakkasia ja päivälämpötilat hädin tuskin plussan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Katja! Minä pelkään viime kevään toisintoa, että kevät ei vain käänny kesäksi, vaan pitelee kylmää ja märkää. No eletään päivä kerrallaan ja katsellaan miten tämä edistyy.

   Poista
 4. Teillä on ihana klaani! Onnea Maestrolle syntymäpäivän johdosta. Aikamoinen kananmuna. - Hyvää toista pääsiäispäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Klaani ylenevässä ja alenevasssa polvessa on ihana ketju tärkeitä ihmisiä. Mukavaa pääsiäisen lopetusta sinnekin.

   Poista
 5. PERHE ♥ Ja mitäs te niille kanoille oikein syötätte??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallista kanojen evästä vain, mutta näkyy joskus tulevan näitä hybridimunia. Yleensä kanan ikääntyessä tulee tämmöisiä hurjia munnukoita. Meillä on neljä tosi vanhaa Hy-Lineä parvessa, jotka munaavat joskus vanhalta muistilta.

   Poista
 6. Onnea monelle taholle, kanalaan ja tupaan! Oiskohan Elviksella itsetunnon puutetta kuin noin rähisee? Napoleontauti. Sinä voit todella puhua klaanista. Minulla se on aika pientä. Mutta annas olla, kun ukkoni vielä eli. Hänellä se klaania oli! Melkein 100 kun synttärit vietti. Ei tuokaan klaani ole minua unohtanut sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia onnitteluista, Leila! Napoleon :D sinäpä sen sanoit! Pieni ja tärkeilevä kukko. Toinen kukko on maatiainen, ja se on tosi herrasmies kanoille.

   Poista
 7. Olipa kiva pääsiäispostaus. Me olemme olleet saaressa, jossa vuorotellen aurinko porottaa ja sataa lunta. Omituiset on pääsiäiskelit. Huomenna paluu arkeen ja kaupungin vilskeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli pitkä viikonloppuloma luonnon äärellä siis. Uusi kuu syntyy 28.4, jolloin kelien pitäisi muuttua oletettavasti keväisemmiksi. Älyttömän pitkäksi meni tämä talvi.

   Poista
 8. Onnea vielä tätäkin kautta Maestrolle !

  Kana on varmaan päästänyt melkoisen jodlauksen tuota munaa ulospusertaessaan. Saattaa alkaa jo munatuotantoränni ehtyä kun noita ääri-ilmiöitä esiintyy.

  Kaunis ikoni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka, välitetään onnittelut! Kanojenkin ulkokausi viivästyy mitä ilmeisimmin. Toukokuussa olemme tavanneet siirtää kelien mukaan porukan kesäkanalaan. Joten lämpenemistä odottaa iso sakki.

   Poista
 9. Perheen yhteen kokoontuminen on aina juhlaa olipa päivä mikä hyvänsä. Komea on koko kananmunalla.
  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhe ON tärkeä niin ylenevissä kuin alenevissakin polvissa, se on niin totta Kruunu Vuokko! Kananmunasta tuli munakas ja olihan siinä syömistä :)

   Poista
 10. No on munalla kokoa. Teillä syödään varmaan paljon kananmunia. Minä ostin yhden kirjan missä on vain munaohjeita. Tykkään illalla katsella kirjoista ruoka ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä syödään paljon kananmunia ja ne ovat verrattoman hyviä - ihan erilaisia kuin kaupan munat. Eikös illalla tuollaisen stimulantin lueskelu tee armottoman nälän?

   Poista