maanantai 29. lokakuuta 2018

Juhlan jälkeen on arki

Iloinen sukutapaaminen sai hyvän syyn kuopuksen täysi-ikäistymisestä. Oli todella mukavaa kokoontua yhteen kaikki kolme sukupolvea, syödä hyvin ja nauttia viimein täytekakkukahvit.

Kimppu kaunille nuorelle naiselle. Ruusuja tietenkin!

Ekan kerran gluteenittomana versiona leivoin - onnistui se!

Koska elämä on aina vain jokseenkin hektistä, niin tänään lomapäivänäni lainattiin pakettiauto, johon kuormattiin kuopuksen yksiön sisältö ajaen se muutaman kilometrin päähän uuteen osoitteeseen. Ongelmainen naapurusto on yleensä koko talon riesa. Katsoimme viisaimmaksi äänestää jaloilla, ja muuttaa rauhallisempaan taloyhtiöön eri kantille kaupunkia.

Luonto jatkaa kaunista kuuralla koristautumista.

Neljä kuukautta kuopus ehti asua omillaan, mutta pahus vieköön mitä menoa "rauhallinen sijainti" pitikään sisällään! Minä olin lähinnä sydän kylmänä pelosta, että jotain sattuu. Joskus sattuu huonoa tuuria, mutta kokemusta kertyy näköjään. Uusi asunto on ihanan valoisa ja tosi siisti kerrostalokaksio ihan kuopuksen opiskelupaikan vieressä. Turhan suuri se on yksin asuvalle, mutta ei ollut mahdollisuutta valita pienempää.

Punahattu onkin lumimyssy.


Voi tätä muuttojen rumpaamista! Äitini muutti syskuussa Raaheen - sisäilmongelmaiseen asuntoon. Kuukauden päästä veivattiin häntä uuteen kotiin. Nyt kuopus naapuruston takia eri osoitteeseen. Jospa nyt alkaisi olla asiat kohdillaan, että voisivat kaikki rauhoittua elämään tasaista arkea vain.

Melkein ehdin kukkia!


Tavallisen - vaikka tylsänkin - arjen koen elämän luksuksena, jota on harvoin tarjolla. Olen kaivannut sitä monta vuotta! Minusta parasta elämää on se, että oikeastaan mitään mainittavaa ei tapahdu. Sellaiset päivät, jotka kuluvat arkisissa askareissa ilman jäätäviä huolia, murheita tai isoja ponnistuksia.

Jäisiä kyyneliä koivun oksilla.

Nyt hiljaa toivon varjelusta kaikille läheisilleni. Haasteita piisaa heillä jokaisella. Me olemme jokin apu- ja tukipiste monelle.  Onneksi kaikille on löytynyt helppiä aina tarvittaessa. Isoissa elämän ja kuoleman asioissa voimme olla vain rinnalla kulkijoita ja hiljaisia tukijoita. On asioita, jotka on vain otettava vastaan ja elettävä niiden kanssa. Koska niille ei pieni ihminen voi mitään.

Rakas joki niin kauniina!
Hetkessä eläminen on taito, jonka oppii viimeistään silloin kun ei yksinkertaisesti näe tulevaisuutta. Olen tämän oppiläksyn käynyt jo vuosia sitten läpi. Nyt minulla on jälleen tulevaisuus, mutta silti elän hyvin vahvasti vain tätä hetkeä. Se ei sulje pois tulevaisuuden suunnittelua, vaan antaa paljon voimavaroja keskittyä juuri tällä hetkellä käsillä oleviin asioihin.

Paljon on nämäkin koivun oksat nähneet vuosien varrella.

Kuukauden vaihtuminen on pian edessä. Marraskuu ei ole suosikkini niin mitenkään päin. Mutta aina senkin läpi on rämmitty. Ehkä tällä viikolla pystyn kertomaan hyviä uutisiakin, kunhan asiasta on mustaa valkoisella :D

Siis iloa ja valoa syvenevään kaamokseen vaikka kynttilöiden liekeillä!

28 kommenttia:

 1. Olen kanssasi niin samaa mieltä siitä, että turvallinen ja rauhallinen arki on parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä iässä ei vain enää kaipaa hankalia kierteitä ja suurta jännitystä elämäänsä. Se ihan paras ajatus olisi, että suurin ongelma on siinä mitähän ruokaa sille päivälle laittaisi :D

   Poista
 2. Kaunista siellä on nytkin, meillä on vaan mustuutta.
  Toivotaan että muutot olisivat ohitse joksikin aikaa. Tylsä arki on oikein mukavaa😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mustuus syö ihmisen sielua - toivottavasti tänään tai huomenna saatte tekin valkeuden! Sitten pitää varoa liukastelemasta :D

   Alamme olla Maestron kanssa muuttamisen ammattilaisia. Varsinkin Maestro on ihan haka pelaamaan "muuttotetristä", eli pakkaamaan pakettiauton optimaalisen täyteen.

   Poista
 3. Teillä on todellakin ollut riittävästi muuttorumbaa viime aikoina. Onneksi uusi asunto järjestyi kuopukselle pian.
  Tylsä arki on ihan parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vielä kun saataisiin sinne sähköt :D Sähkösopparin teko ajallaan unohtui muihin vilskeisiin. Tylsälle arjelle nostan kyllä lipun salkoon. Se jos mikä on yhtä juhlaa!

   Poista
 4. Ihana kimppu ja täytekaakku näyttää nii makoosalta. Toivottavasti tylysä arki näkyy jo nurkan takana. Sonki parasta, höystettynä omavalintaasilla piristeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirakin tykkäsi täytekaakusta. Se varasti jäljelle jääneen palasen parempiin suihin. Tilaisuus teki taas varkaan.

   En vielä uskalla toivoa ennakoitavissa olevia arkisia päiviä, mutta jospa ne olisivat edes mahdollisia :D

   Poista
 5. Elämän maku on teillä maisteltavissa, siitä kannattaa osaltaan nauttia. Nuorten kanssa aina tapahtuu ja suvantohetket ovat oma nautintonsa. Hienosti kirjoitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä juhlien jälkeen on kaksi päivää hoidettu kuopuksen muuttoa ja samalla äidin asuntokauppoja. Huomenna pääsee töihin lepäämäään :D Eli on sentään kahvi- ja ruokatauot. Nekin lasketaan luksukseksi!

   Poista
 6. Olen samaa mieltä, tylsä arki on parasta. Pari viikkoa sitten lähdin ystävän kumppaniksi juhlatilaisuuteen - omalla autolla. Sekös ystävää ärsytti ja sain kuulla, kuinka elämäni menee täysin hukkaan, kun en osaa bilettää. Nautin toki hyvästä ruuasta, musiikista ja toki olisin nauttinut jutustelusta ystävän kanssa, jolle ei kuitenkaan kovan melun ja menevän ystävän vuoksi ollut illassa sijaa.

  Meilläkin on viikon ajan tehty kuopuksen muuttoa asunnosta toiseen. Kumpikin lapsi on jo aikuisen mitoissa, mutta silti kinkkisissä tilanteissa osataan kääntyä vanhempien puoleen. Hyvä niin. Meille he ovat samoja rakkaita lapsia iloineen ja suruineen eilen, tänään ja huomenna.

  Kuulostaa siltä, että sinulla on jokin mielenkiintoinen projekti viritteillä. Innolla odotan lisätietoa.

  Kynttilöitä ja valoja on jo täällä poltettu jonkin aikaa. Hyvin tuovat piristystä pimeyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta parhaat juhlat on läheisten keralla ja mieluusti hyvän ruoan äärellä. Liika häly ja meteli pilaa kyllä paljon keskinäisestä ajatusten vaihdosta. Minäkin olen kovasti keski-ikäistynyt, kun bilemeininki tuntuu kovasti turhan työläälle ja epämukavalle.

   Yllättävän työlästä on muuttaa ihan vain yksiön sisältöä. Luulin tämän päivän olevan helppo ja lyhyt, mutta johan pesukone vaati pitemmän ottoletkun, eikä valaisemetkaan sopineet ilman asennustöitä toimintaan. Ja monta muutakin pientä nyanssia, jotka haukkasivat vain aikaa ja tuottivat tarvikkeiden hankintareissuja. Mutta alkaa olla jo hyvällä mallilla tämäkin muutto.

   Poista
 7. Isoja asioita teillä. Voimia ja tasaista arkea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton puolella ollaan jo! Lomapäivien sisältö on kyllä ihan jotain muuta kuin lomailua, mutta pakkohan nämä asiat on joskus hoitaa. Viikonloput eivät ole riittäneet, joten onneksi on lomapäiviä muutamia kertynyt. Niille on ollut kovasti käyttöä nyt.

   Poista
 8. Hei, blogissani on sinulle syksyinen haaste :)
  Se tasainen arki kaiken myllerryksen jälkeen kuulostaa todella ihanalta! Sitä oppii arvostamaan ihan eri tavalla, kun on käynyt ne myllerryksen hetket läpi. Ainakin itse olen sen huomannut. Voimia sinne ja toivottavasti saat kaipaamasi tasaisen arjen pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SariHanne, kävin nappaamassa kopin haasteeseen. Vastaillaan sopivassa välmässä.

   Enempi ja vähempi myllerrystä on ollut viime vuodet. Suvantoa tässä jo kaipailee, mutta kyllä semmoinen jossain vaiheessa eteen tuleekin. Ainakin viikon pätkissä :D

   Poista
 9. Hyvin sanot, rankka mankeli on usein läpi käytävä, jotta osaa olla tyytyväinen tavalliseen rauhalliseen elämään, jossa haluaa elää ja nahoissa on hyvä olla. Se on ehkä palkinto, jos niin haluaa ajatella - niistä vaikeista ajoista. Ihan tavallisesta aamukahvin keitosta ei osaa olla iloinen ennen kuin on kokenut jotakin muuta kuin sitä tavallista.
  Toivottavasti nyt koittaa piiiitkä rauhaisa jakso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule pitkää, mutta jos edes pätkä rauhallista - siihen olisin kovasti tyytyväinen. No elämä tuo ja vie omaan tahtiinsa. Hengähdystauoilla saa vain kerättyä taas voimia myllerryksiin.

   Poista
 10. Kauniit kuvat! Tavallinen arki on usein tosiaan parasta. Täytyisi muistaa useammin pysähtyä nauttimaan niistä pienistä hyvistä hetkistä. Toivottavasti siellä nyt myrskyt tasoittuisivat ja toivon mukaan uusi asuinalue on nyt rauhallisempi. Kaikkea hyvää viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto luo joka päivä jotain kaunista - ne pitää vain kameran kanssa löytää, jotta saa ikuistaa muistoja :D

   Uusi koti näyttäisi olevan paaaljon paremmalla ja rauhallisemmalla alueella. Ne ongelmapesäkkeet tuntuvat kasaantuvat samoihin taloihin. Perhana, kun olisi ollut tietoa tuosta aiemmin. No kaikenlaiset kokemukset pitää näköjään hankkia kantapään kautta.

   Poista
 11. Onni löytyy usein juuri niistä pienistä arkisista asioista. Niitä toivon runsaasti sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia toivotuksista, Kruunu Vuokko - onnea on ja paljon tohinaa. Vähemmän otsikoita to-do -listalla olisi toiveissa. Nyt näyttäisi äidin asuntokaupatkin pääsevän finaaliin, joten niiltä osin voi huokaista viimein!

   Poista
 12. Kauniisti kirjoitit kauniilla kuvilla . Tavallinen arki on hyvä sitä kakkua on hyvä leikata . Kakkusi muuten näytti tosi maukkaalle ja kukkakimppu on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakku oli tosi hyvää, vaikka ekaa kertaa gluteenittomana leivoin. Koirakin tykkäsi, kun onnistui varastamaan siitä viimeisen palasen...

   Poista
 13. Kirjoitat tosi mukavasti. Siitä saa kummasti lohtua täälläkin.

  Jospa nyt löytyi jokaiselle sopiva soppi, ettei tarvitsisi teidän taas muuttolaatikoita kuskata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lohtua löytyi rivien välistä. Ja muutoista olen saanut jokseenkin tarpeekseni vähäksi aikaa. Tämä viimeinen oli suht helppo muutto, mutta aina kaiken lastaaminen ja purkaminen on työlästä.

   Poista
 14. Se on ihan totta mitä kirjoitit! Parempi tylsää (ja rauhallista) kuin jatkuvaa hulinaa.
  Muutot on kyllä rasittavia, ja minusta se asunnon etsiminen ja löytyminenkin on rasittavaa. Pitää hakea, kirjoitella lukuisia hakemuksia. Odottaa tuleeko hyväksytyksi. Sitten ei tiedä ketä kaikkia naapureissa asuukaan. Hyvä kun kuopuksesi pääsi irti hankalasta paikasta.
  Toivotaan, että uusi kuukausi tuo hyviä uutisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun hulinakiintiö on täysi pitkäksi aikaa. Ja hyvät uutiset ehtivät vielä lokakuun puolelle, siitä uudempi postaus :D

   Poista