torstai 25. lokakuuta 2018

Ensilumi 25.10.2018 Merenrantakaupungissa

Voi ihanaa aamua! Tai oikeastaan koskaan herätyksen piipittäessä korvaan aamu ei tunnu ihanalta. En ole aamuihminen, vaan uninen ja puolipökertynyt ylöspunnertaja. Onneksi herätyskellon hommia jatkavat kissat ja koira, jotka ponnekkaasti kannustavat kömpimään lämpimien vällyjen alta kovaan maailmaan. Noustava on.

Tämä kaveri otti ensimmäisen lumisateen vastaan pystyssä päin.
Lakin lieri tosin oli jo lunta täynnä, ja lisää tuli kovan tuulen keralla.

Maa oli valkea ja lisää luntaräntää tuli rivakan tuulen keralla. Päiväkin valkeni aikanaan, lumivalkeana. Otin kameran mukaan töihin, sillä lumimyteri oli kyllä mukavaa nautittavaa. Ensilumi kirjataan Merenrantakaupunkiin 25.10. tänä vuonna.

Merenrantakaupungin vanha Pakkahuone eli nykyinen museo vuodelta 1848.
Mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen paikka, joka on avoinna ympäri vuoden.

Ajokelit oli perin sohjoiset, mutta autossa on nastarenkaat ja neliveto. Hyvin sujuu sutimatta eteneminen. Kaikki eivät olleet pysyneet tiellä, mutta isommilta onnettomuuksilta vältyttiin. Peltikorjaamoilla ja rengasliikkeillä on kiireiset ajat.

Tämä on värikuva oikeasti. Museorannassa ankkurissa on Fiia niminen kaksimastoinen
haruspurjekuunari. Näkyvyys on lumisateen ja sumun vuoksi aika olematon.

Rantatoria kierrellessä räntäsateessa - mutta onneksi autossa istuen - otin vielä muutamia kuvia lumisateisesta museorannasta. Täällä järjestetään useita tapahtumia vuoden kuluessa. Paikka on tosi upea - meren rannassa suurien puistoalueiden ympäröiminä. Keskustan kohdalta rannat on jätetty gryndereiden näppien ulottumattomiin varaten laajat puistoalueet kaupunkilaisten yhteiseen käyttöön. Hienoa mielestäni! Nyt kaikilla Merenrantakaupunkilaisilla on yhteinen ja yhtäläinen näkymä ja kulkuoikeus meren rannalla. Koska meri ON.

Rantatori. Pakkahuone keskellä ja Ruiskuhuone eli vanha paloasema vasemmalla.
Siinä on nykyään kahvila, ravintola ja majoitustiloja. Kaikki lumisateen syleilyssä.

Kuitataan ensilumi nähdyksi ja koetuksi. Nyt se mielestäni voi sulaa pois, että pääsen jatkamaan kesken jääneitä puuhiani puutarhassa ja töissä. Vielä on istutettavaa ja siistittävää. Ehkä näistä työkuvioistakin tulee pikapuoliin tolkkua. Kuun vaihde kun ei ole kaukanakaan.

Iloa ja valoa loppuviikkoosi - ensilumi moninkertaisti valoisuuden taas. Lumi on mielestäni tosi jees, koska valo. Sitä pieni ihminen kaipaa kaamoksen painaessa tiukkenevalla tahdilla.

34 kommenttia:

 1. Nytkö se sitten saapui sinne rannikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tuli ainakin piipahtamaan, mutta en usko pitkään visiittiin. Tämmöistä täällä meren tuoman lämpöpatterin äärellä.

   Poista
 2. Onpa teillä kaunis Merenrantakaupunki! Postikorttimaisemia noissa kuvissasi. Livenä en kaipaa kohtaamisia lumen kanssa oikeastaan ollenkaan. Se on kumminkin kylmää ja märkää! Ja täälläkin on vielä taimia ja sipuleita istutettavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama meininki mullakin täällä. Tarvin vielä sulaa maata ruusujen purkkitaimille. Katsotaan kuinka tässä käy!

   Poista
 3. Saa nähärä, onko meillä aamulla yhtä valakooset maisemat. Tulin äsköö navetasta ja satoo jotaki lumen ja rännän räpäskää. Muutama sentti vois tulla maahanki asti, ettei viikonlopuksi ennustetut pakkaaset jäätääsisi maata kovin syvälle. Onneksi näyttääs ilimat viälä lämpenevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 ja 5 sentin välillä tuli luntaräntää. Siis ihan tukeva kerros. Etusormella mittasin vain, joten mittatarkkuus on mitä sattuu.

   Lumi toi kuitenkin valon. Aamullakin näki koiran asiointireissulla, milloin toimitus on valmis. Kaamospimeät ilman lunta on vain niin tosi pimeitä. Niistä en tykkää.

   Poista
 4. Tita, sattumoisin löysin blogisi. Liityin lukijaksesi. Tervetuloa minun blogiini -takaloroppola.blogspot.fi
  Nyt on menossa arvontakin. Käyhän osallistumassa.
  Kiitos, kun sain käydä keväällä puutarhassasi Ruusumuorin kanssa. Ihastuttavan monipuolinen kasvivalikoima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Liisa, että löysit tänne - tule viivana visiitille sun blogiin. Ei ollut mitään puhettä silloin käydessänne, että sullakin on blogi. Pitää ottaa tämä menetys kiinni lukemalla juttujasi viikonlopun aikana! Olipa mukavaa, kun ilmiannoit itsesi :D

   Poista
 5. Voi, noin valkoista! Mutta onpa kauniit kuvat ja näyttääkin kauniilta. Rauhoittavat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi valkaisee maiseman. Siinä on se tasan ainoa syy, miksi lumesta pidän. Se tuo pimeyteen valon. Aamulla ulos katsoessani tuntui, että kaikki synnit on nyt valkoiseksi pestyjä :D Maailma oli pumpulinpehmeään valkoiseen käärittyä ihanuutta.

   Poista
 6. Meillä satoi hitunen lunta joka suli saman tien pois. Viime vuonna ensi lumi tuli täällä 26.10. saapa nähdä miten käy tänä vuonna. Lumi kaunistaa maisemaa huimasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuin synnit olisi pois pestyjä - maailma valostui hurjasti. Lunta satoi reippaasti enempi kuin 5 senttiä ja se on nyt pysynyt. Ensi viikolla lupasivat lämpenevää, joten se on heipat ensilumelle.

   Poista
 7. Toivottavasti tulee vielä pitkä lämmin jakso ja varsinainen talvi ei vielä ala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä on jo luvassa, eikä talvi vielä ala. Tosin vihaan sitä mustaa ja märkää alkutalven osiota. Marraskuu usein on sellaista.

   Poista
 8. Kaunista on siellä teillä. Satoko nyt ensilumen normaalii aiemmin. Meilläkin ol vähän härmee satanu, joka suli aamulla pois. Meillä ei vielä oo vaihettu talavirenkaita ja seurataan, pittääkö tännään vaihtoo, kun huomenna miulla ois entisöinti piiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin usein ensilumi käy visiitillä lokakuun 18. ja 28. päivän välissä, eli ihan normaalissa mennään. Kesäkumeilla ei hirvee enää sutia, kyllä nastarenkaat puree tiehen heti parammin. Toiseen autoon on kyllä vaihtamati talvitassut, mutta periaatteessa yhdelläkin autollä pärjää.

   Poista
 9. Jopas nyt jotakin! Onpa kuvauksellista, meillä vain ikävää vesisadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi pehmentää maiseman ja valaisee. Jotenkin se piristää mieltä, kun on puhdas uusi lumi puiden oksilla.

   Poista
 10. Hui, ihan tuli tässä aamukahvia juodessa kylmä, kun katsoin kuviasi. Ikkunasta täällä katsoessa ei näy kuin kostea ja kiiltelevä tienpinta. Liukasta on varmaan teillä kyllä täälläkin. Talvirenkaita on jo monilla autoissa.
  Vaikka pimeä onkin, niin toivon ettei vielä talvi ala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeeksi vaatteita, niin tarkenee. Pakkasta on ollut vain muutamia asteita, mutta tuuli kyllä viilentää. Talvi ei taida vielä alkaa, kunhan kävi vain ilmoittautumassa :D

   Poista
 11. Ei ole lunta vielä meilläkään. Lumi ei ole minunkaan rakkain elementti.
  Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tarkoittaa talvilepoa, kun mitään ei enää puutarhassa voi tehdä. Voi jäädä sisälle haaveksimaan tulevasta kaudesta ihan kaikessa rauhassa. Tulee ehkä blogiakin päivitettyä paremmin.

   Poista
 12. Ihana ensilumi ja niin täällä meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensilumi on aina hauskaa - myös eläimistä :D

   Poista
 13. Kauniita lumikuvia. Sumu tuo jännää tunnelmaa. Olipas aikakin, että muukin Suomi pääsee nauttimaan ensilumista ;) Meillä onneksi sulivat silloin alkukuusta pois, mutta nyt voisi minun puolestani tulla jo pysyvät lumet, että valostuisi. Tämä loppusyksyn musta ja paljas maa, lakastuneet kasvit ja ympärivuorokautinen pimeys on ihan hirveää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu ja räntäsade samaan aikaan. Vihaan myös marraskuun pimeyttä ja märkyyttä. Päivätkin lyhenevät ihan hirveetä vauhtia. Jotenkin sitä kuitenkin aina rämmitään läpi marraskuun.

   Poista
 14. Komea visiitti ja esimakua tulevasta, ehkä. Ensi viikolla taas lämpenee👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo talvi kävi ilmoittautumassa, ennen taktista vetäytymistä. Märät ja pimeät marraskuun päivät on edessä. Niistä en ikinä tykkää mitenkään päin, mutta voiko valita? Ikävä kyllä ei.

   Poista
 15. Oho, siellähän näyttää talvelta, täällä 100 km:n päässä oli kuuraa maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii tämä sinnekin vielä. Hassusti Oulun seutu jäi nyt ilman lunta, sillä tavallisesti lumi tulee ensin tuonne pohjoisemmas.

   Poista
 16. Kyllä se kaunistaa maisemat tehokkaasti. Tänne eteläänkin lunta on muutaman kerran luvattu, vaan ei ole vielä tullut. Pihatyöt on sen verran hyvässä jamassa, ettei lumisade haittaa.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmeää ja puhdasta uutta lunta joka paikassa - se on kaunista! Mun pihatyöt on ihan kesken vielä. Nyt olis neljä päivää putkeen vapaata, mutta kuopuksen muutto on alkuviikosta edessä. Ja sen synttärit sunnuntaina. Ei ole lepoa vieläkään vapaat.

   Poista
 17. Oi-joi, miten ihanat kuvat! Kun haluaa nähdä kaunista, näkee sen räntäsateessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se melkoinen muutos ruskan tulisista väreistä harmaaan skaaloista valkeaan lumeen. Räntäsade toi mukanaan kaunista, puhdasta lunta!

   Poista