tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ohjeita Esterille, uusia tukia ja kukkijoita

Kävin päivän pohjoisen suunnalla maailmalla. Siellä paistoi aurinko ja oli lähes helteistä. Kiittelin ilmastoitua autoa. Takaisin etelään päin ajellessa tummat pilvet valtasivat taivaan, ja alkoihan se sataakin. Kotipihalla tarkastin sademittarin, ja siellä oli 22,5 milliä ukkoskuurovettä taivaalta. Esteri hyvä - jos luet blogiani, niin voisit jo lopettaa! Maailmassa on ihan takuuvarmasti kuivuudesta kärsiviä alueita. Mene ja helpota eloa ja oloa siellä, missä sitä tarvitaan! Tänne nyt ihan oikeasti piisaisi vähäksi aikaa.
Aina niin hurmaava pioni 'Sarah Bernhardt' - yksi suosikeitani.

Ruusujen ja pionien nuput kärsivät jo. Homehtuneita pionin nuppuja on ilkeä katsella toista kesää perättäin. Osa on onneksi saanut ponnistettua nuput auki, mutta nyt ne lähinnä makaavat tukiensa päällä. Koitin sievästi ravistella kukkia valtavasta vesitaakastaan.

Vähemmä hörsöinen 'Barbara'

Uusia tukiakin ruusuille löysin. Tätä mallia hankin viisi kappaletta ja katsotaan tukeeko se hyvin/tarpeeksi/riittävän korkealle. Tämä köynnösruusujen tukeminen pitää opetella.
Näitä tukia on hyvin rajallinen määrä - tekijänsä kuoli ja kuolinpesä putsaa varastoja.

Sitten uudet kukkijat koeruusujen maasta, vesisateen jälleen kerran piekseminä:
'John Davis'

'Morden Belle' ja osin mädänneet terälehdet.

'Morden Blush'

'Morden Centennial'

Kaikki ovat saaneet kaatosadetta niskaansa, eivätkä kukoista parhaalla mahdollisella tavalla. Tarvittaisiin sitä aurinkoa! Esteri HOI!


Sitten pala karua totuutta - ruusumaa ei näin ensimmäisenä kesänään varsinaisesti hehku värejä ja tuoksuja. Se juurtuu ja antaa näytteitä kuvattavaksi. Jokaisen ruusunnupun puoleen kumartumalla ja rajaamalla saa vaikutelmia, jotka eivät ole todellisuutta isommassa mittakaavassa.

Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla jotain niistä ja nuolinäppäimillä selattua ne suurempana. Blogi latistaa ja litistää kuvia. Ja kamerakin pitäisi putsata, optikka on ollut liian pitkään huoltamatta. Sen huomaa kontrastien kärsimisestä. Koittakaa kestää kehnolaatuisia kuvatuksia.

Kruunu Vuokolle paljon tervetuloa lukijaksi!

6 kommenttia:

 1. Täällä meilläkin on sadekuuroja saatu nyt viime päivinä aina johonkin aikaan vuorokaudesta, mutta ilma on ollut muuten miellyttävän lämmin jopa hautova.
  Etenkin kerrottukukkaiset pionit kärsivät kyllä runsaista sateista ja samoin on ruusujen laita. Kaunis tuo 'barbara'ja sen väri on hieno. Ruusujen samoin ja kukat näyttävät kaunismuotoisilta ja ovat varmasti upeita kokonaan auenneina.
  Kiitokset tervetulotoivotuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia taas käymästä ja kommentista, Kruunu Vuokko! Säätiedotus ei lupaa helpotusta vesikeleihin, sillä ukkosia kulkee arvaamattomia reittejä. Meille tuli yli 20 mm ja parin kilometrin päässä tuli vain 1,5 mm. Olisi mullekin kelvannut se vähäempi.

   Poista
 2. Pensasruusut on ihania ja tänään nähdyssä puutarhaohjelmassa Matti Kulju sanoi niiden olevan yhtä helppoja, kuin angervot. Niinhän ne onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatimattomuuden, kestävyyden ja helppohoitoisuuden takia itsekin istutin pensasruusuja. Pitääpä etsiä puutarhaohjelma ja katsoa itsekin!

   Poista
 3. Pitääkin katsoa tuo puutrhaunelmia-jakso Areenasta. Onko köynnösruusutuessa käytetty raudoitusverkkoa. Sellainenhan olisi kohtuullisen helppo väsätä. Näyttää toimivalta ainakin aluksi.
  'Sarah Bernrardt' on kyllä kaunis. Minulla se kukinta useimmmiten jää näkemättä, kun puska sijatsee kaupungissa ja kukinta osuu parhaaseen loma-aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raudoitusverkkoa tai sen tapaista näyttäisi olevan. Ruusujen lisäksi testiin tuli näköjään myös erilaiset tuet :D Yksi kriteeri tuelle on myös edullinen hinta. Ihan järkyn kalliita tukiratakaisuja on myynnissä. Ei kestä pörssissä varanto hankkia tusinaa tukea, ellei hinta ole kohtuullinen.

   Poista