lauantai 7. heinäkuuta 2018

Veturi Heikki saapuu raiteelle kaksi ja Weteraanikonepäivät

Kerrassaan hieno päivä takana! Oulaisten 26-vuotta perinteisen historian weteraanikonepäivien anti on nautittu tänään. Suomen suven ihania tapahtumia on erilaisten kylien ja yhdistysten kesäpäivät. Oulaisissa on pitkä perinne Wanhan Woiman päivillä, jossa veteraanikoneet on esillä kera ihan juuttaan herkullisen rompetorin.

995 eli Heikki veturi saapuu Oulaisten asemalle raiteelle 2 pillit huutaen.

Nuoriso-osastosta yksi pari tuli Heikki-nimisellä höyryveturilla Oulusta Oulaisiin. Olihan todella nostalgista nähdä höyryveturin puuskuttavan asemalle höyrypilli huutaen! Tarkempaa tietoa Heikin historiasta tarjoaa Wikipedia.

Huikea kunnostustyö on tehty tämän veturi eteen. On ilo nähdä
sen liikennöivän ajoittain. Nostalgiaa ihan parhaimmillaan!

Hurjan paljon väkeä oli tullut kaikille pysähdysasemille kuvaamaan höyryveturia. Oulaisissa hoksimme mennä viereiselle laiturille kuvaamaan, ettei hurjasti olisi ihmisiä edessä. Suosio oli suuri.

Lähtökiihdytyksen savut olivat sakeat. Huippunopeus on jopa 95 km/h, mutta
siihen kuluu pirusti halkoja ja hikeä. Ilmakos dieselit syrjäytivät höyryveturit.

Wanhan Woiman päivillä oli taattua viihdettä ihan kaikille. Vanhoja autoja, traktoreita, maamoottoreita, erilaisia käden taitajia ja työnäytöksiä... hurjasti kaikkea hienoa vanhaa!

Matkamuistoina rompetorilta vanha silitysrauta ja uusi, sepän takoma hellakoukku.

Yksityiskohtana hellakokun takomalla tehty pässin pää. Se puhutteli Maestroa.
Ah, tätä en kommentoi yhtään enempää :D :D

Tänä päivänä vieraita juhlakentällä oli noin 10 000 henkeä järjestäjän ilmoituksen mukaan. Hyvin mahduttiin, makkarat ja nokipannukahvit saatiin sujuvasti. Kaikkea mahdollista hienoa nähtiin ja koettiin jälleen kerran. Oulaisten Weteraanikonepäivät tarjoavat jokaiselle jotain - myös kaikille kaikkea.

Tämä pöllö on tehty lososta moottorisahalla parissa minuutissa yleisön edessä.
Voi ristus, kun osaajat tekee sen niin helpon  näköisesti!!!

Olipa hurjan kiva lomapäivä ihan toisenlaisissa merkeissä. Nyt kotona kaksi pumppua pumppaa joen vettä kasteluksi. Arki on täällä, mutta juhlaa on käydä edes naapuripitäjän hyvin järjestetyillä juhlapäivillä. Koirakin pärjäsi ilman tuhotöiden tekoa tylsät tuntinsa aamulenkin jälkeen. Se alkaa aikuistua!

Fiat 600 - minun ikäpolvi kokee nostalgiaa tämän äärellä!

Säästin teidät vanhojen traktorien ja muiden moottoreiden kuvilta, mutta on ne hienoja! Niissä on niin aitoa fiilistä ja elettyä elämää. Iloa tuotti nähdä perin harmaiden panttereiden lisäksi paljon nuorta väkeä ja naisiakin traktoreiden kuskien pukilla. Ehkä perinne elää edelleen nuorempienkin toimesta. Toivoa on. Historia on meille arvokas asia. Meidät on tehty ajan historiasta. Eläköön se tuoreemmissakin polvissa.

Avomallin Mustang. Tuo lippalakkipäinen turisti voisi fanittaa ajomatkaa tällä. V6 on yes!

Iloa ja valoa sunnuntaihisi!  Kesän kukat kiiruhtavat kovasti pihalla. Pionit ja ruusut ovat nyt pihan primadonnat. Pakko ehtiä kameran kanssa dokumentoimaan!

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus.
  Mekin ajellessamme Savonlinnan suuntaan esteratsastuskisoihin huomasimme, että Puhoksessa oli tänään perinnepäivät. Niistä oli puhuttu Iso-J:n kanssa jo pitkään, että sinne mennään tänä vuonna kun ollaan Suomessa. No, minä menin ja ajoin ohi, toinen yöpyy tänään Nuorgamissa. Eli taas siirtyi, muistettiin kumpainenkin viikonloppu väärin. Liekö se yhteisesti jossain sovittu, että perinnepäivät ja rompetorit on juurikin 7.7., aina?

  Minä ikuisesti muistan kuinka pääsin wanhalla Sisulla ajelulle, oli komiaa kyytiä ! Ja miten ylpeänä ajokin kuski selitti hyrysysynsä ominaisuuksia, #vainraahejutut :D

  Mukavaa viikonlopun jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisu oli esillä päivän häppeningeissä. Olihan se kyytiä - kuin ukonilman kyydissä olis ajellut. #vainraahejutut on oma lajinsa.

   Läheltä voi olla vaikeaa löytää juttuja ajassaan. Meillä pohjoisessa suviseurat on kovin suosittu kesäviihde. Oulaisten weteraanikonepäivät on toiset suviseurat, jokseenkin eri yleisölle :D. No kivaa että kaikille löytyy jotain antoisaa!

   Poista
 2. Kerran olen käynyt noilla weteraanikonepäivillä. Paljon oli silloinkin nähtävää. Kerrassaan mahtava juttu tuo höyryveturin kulku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet harrastajapiirit pitävät tuota Heikkiä ja toinen lättähattuja kunnossa ja liikenteessäkin. Hieno juttu! Upeasti eri toimijat ovat tehneet yhteistyötä, että saadaan hienot tapahtumat aikaiseksi.

   Poista
 3. Viime vuonna käytiin ja pari kertaa aiemminkin. Paljon siellä on nähtävää että päivä hurahtaa helposti :) Vuoden 65 Mustangista haaveilen joku päivä saavani kesäauton itselleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulaisten Weteraanikonepäivät on kesän must. Ja Mustang olisi tooosi pähee kesäauto minustakin :) Erityisesti vuosimalli -65 on minusta ihan paras ;D

   Poista
 4. Nostalgiaa kerrakseen.
  Papan viimeinen Fiat 600 oli suulissa monet vuodet kunnes harrastaja vei sen. Toivottavasti on kokenut uudestaan "nuoruutensa" päivät😉

  VastaaPoista