torstai 28. kesäkuuta 2018

Episodi matkustavasta myyrästä

Yleensä aina on kivaa saada taimistolta jotain kaupanpäällisiäkin, mutta tämänpäiväinen taimien noutoreissu sai ihan uuden käänteen. Istutimme repsikkani kanssa erään merenrantakaupungin puistoon isoja perennaistutuksia. Haimme firman autolla taimilaatikoita, josta täydellä kuormalla ajelimme kohdepuistoon.

Peltomyyrä - kuva lainattu suomenluonto.fi, josta löytyy paljon
mielenkiintoista tietoa ja kuvia Suomen luonnon eläimistä ja kasveista.
Purimme taimilaatikoita autosta istutusta varten, kun yhdestä laatikosta lähti vipeltämään lihava peltomyyrä. Se syöksyi maasturin sisätiloissa piiloon penkkien alle. Emme repsikkani kanssa ole ns. neitejä, mutta kummaltakin pääsi pahuksen hennosti täysin kehkoin karjaistu IIIIiiiik!

Yritimme saada myyrää hätistettyä autosta ulos, mutta myyrä oli vakavasti eri mieltä. Kumpikaan ei iljennyt koskea myyrään, joten yritimme jättää auton ovia auki, vaikka vettä satoikin. Myyrä tuli istua napottamaan takaoven kynnykselle. Lähestyttäessä se syöksyi penkkien alle. Yritimme jahdata sitä eri korkeuksilta karjaistujen IIIIIiik- ännähdysten keralla, josta tietenkin saimme hilpeästi ohikulkijoiden melkosen pitkiä katseita. Emme toinneet selitellä, että autossa on vain yksi myyrä. Riittävän kahelille varmaankin näytti, kun kaksi hälyvaatteisiin sonnustautunutta naista viuhtoo katumaasturin peräosassa naisellisia karjahteluita päästellen.

Kotona panostetaan luontaisiin myyrien vihollisiin x 6.
Kuva Welhosta virantoimituksessa huhtikuulta.

Lopulta keksimme hyödyntää myyrän turvan tunnetta taimilaatikkojen läheisyydessä. Asetin tyhjän taimilaatikon auton takajalkatilasta maahan nojolleen nurinpäin. Myyrä vipelsi sinne laatikon alle, jolloin sain laatikolla vipattua myyrän ulos autosta. Ei oltaiskaan kehdattu ajaa varikolle virka-apua anomaan - että viimeisen matkustajan saisi poistaa autosta, jos ei halua ajaa myyrän keralla. Se ei vain ollut vaihtoehto.

Pisaroita Mertensian lehdillä.

Sadetta on saatu mukavasti 10 mm, ja maa on taas pinnasta elpynyt. En ole syvemmältä kaivellut, mutta joka milli on tullut tarpeeseen. Huomiseksi voi olla tarjolla vielä jotakin tippoja, mutta aurinko ja lämpö lupailee paluutaan.


Pisarat kirjometsävaahterassa.

Kiitoksia kaikille kommentoineille lämpimistä ajatuksistanne. Ne oikeasti lämmittävät mieltä vastoinkäymisten keskellä. Nyt koitetaan toipua hiljalleen ja keskittyä myös uusiin juttuihin.

Iloa ja valoa keskikesän hetkiin! Meillä on hurja myyrien invaasio, sillä myyriä on ainakin Pohjois-Pohjanmaalla ihan juuttaan paljon. Jos kanta ei romahda, niin ensi talvena saa suojata kaiken mahdollisen. Myyrien armeija on armoton puutarhassa.

16 kommenttia:

 1. Myyräepisodi oli hauska!

  Juhannusepisodi ei niinkään. Onnea oli matkassa. Kaikkea hyvää sinne!!!!

  VastaaPoista
 2. Myyrä oli sitkeä tapaus, mutta onneksi selvittiin voittajina. Vieläkin hävettää ne neitimäiset kirkaisut...

  Juhannuksen onnettomuudesta toivottavasti ottaa opikseen useampikin nuori. Autoilla ei kannata leikkiä.

  VastaaPoista
 3. No johan oli sinnikäs salamatkustaja, jonka onneksi saitte lopulta poistettua autosta ilman lisäavun kutsumista paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä oli tiukoilla, kun ehdasti elävä myyrä vipeltää autossa. Onneksi saatiin tilanne ratkaistua ihan itse. Olisi ollut tosi noloa palauttaa auto, jossa myyrä mellastaa.

   Poista
 4. Totisesti myyriä täytyy olla paljon, kun niitä riittää katumaasturin salamatkustajiksikin. Hauska tarina, joka omalle kohdalle osuessa olisi aiheuttanut takuuvarmasti joitakin iik-huudahduksia. En ole pahin mahdollinen hienohelma, mutta myyrä autossa saa kyllä konseptit sekaisin minultakin.

  Meillä satoi yöllä vähän ja kaikki lisävesi on edelleenkin tervetullutta. Viikolla kitkin rikkaruohoja todeten maan olevan juhannuksen sateista huolimatta äärimmäisen kuivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt niitä pirulaisia on tosi paljon. Vuosia on ollutkin sangen hiljaista myyrärintamalla. Huippuvuotta eletään nyt.

   Meillä maa kastui ihan hyvin saaduilla sademilleillä. Siitä kiitos tuonne ylös.

   Poista
 5. oho, melkoinen episodi. Muistetelette tuota varmasti vielä pitkään naurun remakan säestämänä :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tätä nauretaan vielä makeasti. Mutta kriisin hetkellä koitimme vain keksiä konstia livakan myyrän ulkostamiseen autosta. Onnistui viimen, mikä oli erittäin suuri huojennus.

   Poista
 6. Voihan mykrä. Näköjään niiltä ei keinot lopu mitä reviirin laajentamiseen tulee.

  Viikonloppuja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etevä myyrä otti kyytiä reilut 10 kilsaa citymaasturissa. Paksuudesta päätellen oli tiineenä, joten syntyvä jälkikasvu pääsi kaupungin tarjontaan ruoan suhteen.

   Voimia sinne Torpalle!

   Poista
 7. Sattuu ja tapahtuu🤣🤣🤣Kummasti vaan pienet eläimet saavat "raavaan" naisen kirkumaan.
  Etteivät vaan myyrät lähde etelää kohden kun tulee ruokapula 🙄
  Jaksamisia😍muista levätä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä muuttohalukas myyrä oli kyllä mieliinpainuva episodi. Sai sitten loppuelämäkseen cityelämää. Myyrä autossa on nyt yksi inhokkilistan huippuja.

   Viikonloppu tuli, joten kerkeen lepäämään mitä kuopuksen muutolta kerkeen. Oikeasti tämä siviiliaika on turhan hektistä. Odotan hartaasti sellaista slow-down vaihdetta.

   Poista
 8. Huomasin kyllä mökkipihan reikien määrästä, että myyräkanta on selväti kasvamaan päin, mutta että noin paljon, että autossakin matkustavat:)Tuo taas tietää pöllöjen määrään lisääntyvää pesintää, sillä ensi kesänä on pöllönpojille ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallisiahan nämä myyräpopulaatiot on. Meillä niitä on nyt ihan juuttaan paljon. Kissatkin on vallan ylityöllistettyjä. Eivät kuitenkaan valita ylitöistä. Kaikki pedot iloitsevat ruokatarjonnan määrästä.

   Poista
 9. No ompas teillä ollu episodi. Myyriä ei tiälläpäin nyt oo enemmälti näkyny. Viime talavena pöllöt ol himpulissa ruuan suhteen. Toivottavasti ei tule enstalavekskaan myyriä runsaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hetkisen ajan aika kuumottavaa :) Minä varaudun ihan sovinnolla verkottamaan syksyllä kaiken mahdollisen. Siinäpä savottaa...

   Poista