sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Erilainen äitienpäivä missikisoissa

Hyvää äitienpäivän iltaa! Kevät suorastaan hyökkää päälle, sillä lämpöä ja aurinkoa on jaettu säästelemättä. Meidän äitienpäivä starttasi aikaisin, kun kuopuksen kanssa suuntasimme aamuvarhain Ouluun äitienpäivän koiranäyttelyyn. Rieko The Maalaiskoira oli ilmoitettu ekaan näyttelyynsä. Tarkoitus oli kolmessa polvessa viettää äitienpäivää koiramaisissa kujeissa, mutta vanha äitini (elämänsä ajan ihan viimeiseen asti timanttinen koiraharrastusnainen) totesi helteen ja näyttelyn olevan liikaa omille voimilleen, ja hän jäi matkasta pois.

Kuopuksen kanssa sitten ajelimme Ouluun. Näyttelykenttä oli iso asvaltilla päällystetty parkkipaikka. Hellelukemat meni rikki jo aamusta, eikä näyttelypaikalla ollut mitään varjoa. Oli ihan polttavan kuumaa!

Odotuksia ei ollut mitään. Meidän maatiaiskoira ei ole ollut hulinapaikoissa ensinkään, vaan enempi tuttuja on kotimetsät ja meren rannat. Kulttuurishokki oli tiedossa. Tyynesti neiti otti alun innostuksen jälkeen odotuksen. Edellisestä koiranäyttelystä oman koiran kanssa onkin kulunut ainakin 25 vuotta. Aika uusia kokemus uuden koiran kanssa.

Nartut junioriluokasta. Rieko the Riesa keulimmaisena. En muuten tiennyt, että ausseja trimmattaan näyttelyyn.
Kaksi kilpasiskoa ovat käyneet kampaajalla, mutta Rieko on ihan naturelli tassukarvojen siistinnällä.

Mitään näyttelytreenausta ei tietenkään omaa kotipihaa kummemmin ole harjoitettu. Talvisin täällä ei ole koiraharrastusmahdollisuuksia, ja viimeiset kolme viikkoa on oltu telakalla kiiman vuoksi. Toivoin vain, ettei Rieko kiipeäisi tuomarin syliin.

Se jännittävä hetki, kun tuomari katsoo hampaita. Rieko löi persauksen
kenttään, vaikka sitä seisomista on kyllä harjoiteltu.

Lopputulos oli arvosana erittäin hyvä.  Sanallinen arvostelu kuului seuraavasti; "Oikean kokoinen, pitkärunkoinen narttu. Kaunisilmeinen pää. Hyvä purenta, silmät, korvat. Kaula voisi olla pidempi ja kiinnittyä runkoon kauniimmin. Niukat etukulmaukset ja takakulmaukset. Hyvä luusto ja käpälät. Ikään riittävä runko. Hyvä karvapeite. Liikkuu lyhyellä askeleella. Lanneosa köyristyy. Hännän asennon tulisi olla parempi."

Jonkun hetken Rieko seisoi ihan mallikkaasti.
Sitten riitti, ja perse lyötiin kenttään. Onneksi tämä ei ole vakavaa harrastusta, vaan
lähinnä hupaisa kokemus. Aika paljon lisää tarvittaisiin harjoitusta ja kokemusta.

Kuvista katsoen koira seisoi ja kulki takapää matalana. En tiedä vaikuttaako kiima-aika asiaan, mutta normisti se kotona rentona juostessaan kulkee ihan eri tavoin. Ehkä jännittävä ja outo tilanne sai ryhdin lysähtämään ahterissa.

Kilpailuluokassa tomerat ja trimmatut kilpasiskot edellä, ja meidän maatiainen pitkine karvoineen perä matalalla.

Semmoinen kokemus tänään. Liian kuumaa, mutta ihan hauskaa. Ilmastoitu auto on ihan taivaallinen asfalttipätsin jälkeen! Näyttelyn päätteeksi kävimme äitienpäiväkahvilla äitini luona vieden tuoreet terveiset näyttelystä kuvineen.

Kehäjuoksua helteessä.

Iloa ja valoa alkavaan viikkoon. Lämmintä on luvassa edelleenkin, mutta ilolla tervehdin viileneviä säitä. Minä ryydyn yli +20 asteen lukemissa.  Tämä kokemus on tässä, seuraavat postaukset ovatkin puutarhan hurjasta ryntäyksestä kevääseen.  Ruusumaassakin on iloisia ihmeitä!

10 kommenttia:

 1. Huh, oli varmaan kuuma kokemus nuo asfalttikisat. Olen muuten kerran ollut puutarhamessuilla Oulussa näihin aikoihin, ja sinne meinasi paistua!
  Ihanaa kuulla puutarhan kevätrynnistyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja lämpö on tosi ihanaa, mutta paahde asfalttia vasten oli kyllä hurjaa. Siitäkin selvittiin hikoilemalla hengissä. Kevätrynnistys on ihan hurjaa, kun päivässäkin sattuu paljon!

   Poista
 2. Huh huh, kun teillä ollut kuuma päivä. Ei ole kivaa olla näyttelyssä missä ei varjopaikkoja ja aurinko porottaa. Minun pitäisi viedä meidän yhtä koiraa kesällä myös näyttelyyn kokeilemaan. Maalaiskoira ja kuuma kesä ei ole meille ollenkaan hyvä yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea missimittelöihin teillekin. Eka kerta on kokemuksen hakemista yleensä. Jotenkin huomasi oman maalaisuutensa, sillä enempi näyttelyitä harrastaneilla oli kovasti hifistellyt vermeet omia telttoja myöten.

   Poista
 3. Ihanat missikisat! On se Rieko kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa tuli pyörähdettyä tuommoisissa kisoissa. Ihan vimpan päälle ei ole meidän juttu kuitenkaan. Kasvattajalla on näissä puuhissa paljonkin pelissä, niin tämä on vain hänen tekemänsä työn palautetta.

   Rieko oli oikea maalaisrinsessa liehuvine helmoineen :)

   Poista
 4. Täytyy kyllä sanoa, että Rieko-ihanuus oli kaikkein kauneimman näköinen, kauniimpi kuin nuo melkein nutipäiksi trimmatut kilpasiskot!! Varmasti oli kuuma teillä kaikilla ja Riekolla vielä tumma turkki, huh! Luttaaminen meressä oli varmaan koiraneidon ajatuksissa :D.

  Nyt lämmintä riittää niin siellä kuin täälläkin :D, toistaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saila. Nuo trimmatut koiradaamit oli kuin bikineissä. Meidän maatiainen oli kuin isoäidin yöpaidassa ;D

   Vielä en ole päästänyt uimaan, kun vedet on niin pirskatin kylmiä. Mutta uiminen on yksi Riekon intohimoja, joten tähän päästään pikapuolin.

   Poista
 5. Vai on tuunaaminen rantautunut näihinkin työkoiriin, voi harmitus. Tuntuu heti pahalta, jos ruvetaan menemään ulkomuoto edellä. Siitä on monissa roduissa vain huonoja kokemuksia.
  Hienosti selvisitte, ja Rieko käyttäytyi todella mallikkaasti! Hermorakenne on ainakin kunnossa.

  VastaaPoista
 6. Näyttely- ja käyttelyihmiset sekä -koirat jakaantuvat kyllä. Valitsin aussin juuri sen järkevän terveystilanteen takia. Enempi käyttökoira ja luonne+terveys etukeulilla. Ja ihan tosi hienon koiran sainkin, vaikka sitä Riesana täällä puhuttelenkin. Se on vain höntti nuori koira, josta kasvaa vielä hieno kumppani. Hermorakenne on kunnossa, ja tavatkin kehityvät.

  VastaaPoista