tiistai 31. lokakuuta 2017

Uusia ihmeitä - mitä on lumi?

Pienet eläinlapset kohtavaat kukin elämänsä ensimmäisen lumen. Se on aina yhtä hersyvän hauskaa seurattavaa! Viime vuonna nuorin kissamme Rauski pohti lumen olemusta marraskuussa.

Jäätävän jännää. Missä ruoho? Mitä nämä jäljet ovat?!?

Tänä vuonna lokakuun lopussa Rieko pohti samaa, mutta vauhti oli sulan kelin luokkaa:

Vauhtia nelivedolla pellon laidassa
Pellolla pitkän heinän seassa oli hyvä ottaa vauhtia. Tarkastelun sijaan testattiin ilmeisimmin ajo-ominaisuuksia lumessa. Nelivedolla pärjäsi ihan hyvin.

Hulluutta ja vauhdin hurmaa
Tämä hurtta ei paljoa kelejä oudoksu. Toki kuonoa työnnettiin lumeen ja tuhistiin sitten sieraimia puhtaaksi. Sitten jatkettiin juoksua.

Pennulle lähes kaikki äksöni on hauskaa. Lumi etenkin.

Australianpaimenkoirat ovat säänkestävää mallia. Turkki on tuuhea, eikä kylmä tunnu missään.

Oikea korva pyrkii pystyyn vasemman lupsottaessa leppoisasti.
Tämä on kaiken sään kestävä lenkkikaveri. Ulkotöihin kaverina siitä ei vielä oikein ole, kun se on niin pirullisen osaa ottava. Joka paikkaan ei tarvisi työntää kuonoa, käpäliä tai koko koiraa.  Aussi on aktiivisen ihmisen koira. Käytän ensin koiran lenkillä, ja sitten alan ulkotöille koiran huilatessa sisällä. Yeah. Se eroaa noin kolme vuotiaasta ihmislapsesta vain siten, että sen voi jättää sisälle omin päin. Tosin rajattuun tilaan. Onneksi tämä nuoruusvaihe on pikaiseen ohi. Riekosta tulee vielä todella hieno koira aikustuttuaan.

On se - paljon kaikkea.

17 kommenttia:

 1. Voi miten mainioita kuvia :D Ihania söpöliinejä :) Silityksiä ja rapsutuksia heille <3 Ja sinulle mukavaa marraskuun alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikin on ADHD ja vähän lisää kirjaimia, kuten HPS (HulluPöljäSeko) Ihan hauskoja ja perin persoonallisia nenäkkäitä ja tassukkaita! Toivotan mukavat marraskuut myöskin - samalla pohtien voiko marraskuu mitenkään olla mukava ;)

   Poista
 2. Onpa nelivedolla melkoinen vauhdin hurma, sitä ei pidättele lumi tai kuiva heinikko, onnen hurmaa ilmeisimmin! Rauski ja Rieko ovat molemmat ihania karvakasoja - silitykset ja rapsutukset heille!

  Onnittelut myös siitä että sait hurjan määrän valkkareia maahan ja suojattua ihanuusruususi! Olet hyvä työihminen! Täällä asian ovat hiukan vielä retuperällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita... molemmat Ärrät ovat hanakoita osallistumaan. Niillä kun on se yhdistävä ADHD.

   Vielä odottaisi 200 irroiteltua valkosipulin kynttä maahanpanijaisia. Saapa nähdä onnistuuko. Ensi viikolla ollaan päivisin taas plussalla. Nyt on -10 pakkasta. Suojasin kuivaheinällä pari penkkiä, joten oletan pääseväni vielä kylvöpuuhiin.

   Poista
 3. Onpa kookas ja komea kissa ja niin ihanat ja riemulliset kuvat Riekosta. Upea, upea koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko - nuo molemmat on ihan hulluja pöljyyksiä nuoruuden innossaan. Aiheuttavat enempi ja vähempi epäjärjestystä ympärillään. Ne osaavat myös toimia sikamaisessa yhteistyössä, jossa katti hyppää pöydälle ja pudottaa alhaalla odottavalle koiralle vaikkapa voipaketin. Ja nyt tiedetään, mitä noin puoli kiloa voita tekee koiran ruoasulatuksessa. Yrjö siitä tulee. Matolle.

   Oh Lord - give me strenght!

   Poista
 4. Ihania kuvia♥ voi miten riemuissaan sitä voikaan olla lumesta:) Mukavaa alkanutta marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoruus ja hulluus - helposti yhdistettävä sanapari. Kieltämättä lumen tuoma valoisuus piristi näin vanhempaakin kantturaa kummasti!

   Marraskuussa mielestäni ei ole mitään mukavaa, mutta pakkohan se on kahlata läpi. Joulukuu menee joulua odottaessa, ja sitten siirrytäänkin kevään odottamisen moodiin ja taimikasvatuksiin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Se juoksee niin lujaa, ettei järki ehdi perässä. MOT.

   Poista
 6. Ihania kuvia. Kyllä sen huomaa miten koirat nauttii lumentulosta, mutta kyllä ne nauttii toisaalta kesänkin tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki muutos on Tooosi Jännää! Ja vuoden kulku on uusia asioita. Tänään lenkillä piti pysähtyä setvimään varpaanvälikarvoihin tarttuneita lumipalleroita. On se hassu!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Vähän korjaan kirjotustasi: "Ihan kaheli penikka"
   :D

   Poista
 8. Liian ihana tuo koiraa - kateeksi käy ;)

  Tita, voinko vaivata sinua hiukan? Arvelit, ettei minun valeangervoni olisikaan sulka vaan liuska. Lisäsin ko. postaukseeni paremman kuvan siitä. Katsoisitko sen vielä? Olisi niin kiva tietää kumpi se loppujen lopuksi on kun Bauhausista sen sulkavaleangervona luulin ostaneeni. Kiitos sinulle jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen kurkistamaan! Näitä valeangervoja on useampaan lähtöön, joten sekoittumisen mahdollisuuksia on. Sitten on vielä näiden lajikkeita, jotta soppa olisi mahdollisimman sakea.

   Poista
  2. Kiva :) Unohdin laittaa tän, ettei sun tarvitse etsiä. https://kukkaetkaali.blogspot.fi/2017/10/sananjalka-ja-muuta-painavaa-sanottavaa.html

   Poista