maanantai 13. helmikuuta 2017

Pöhinää ja pomppuja

Piti kirjoittamani taas puutarhasuunnittelusta, koska olen oppinut siitä niin paljon uutta - mutta jätetään se tuonnemmaksi. Päivän mittaan kun on sattunut ja tapahtunut - aloitetaan ulkotirppojen osastolta:
Varpushaukka ja epäonninnen talitintti. Lähtö oli nopea.
Ravintoketjun yläpää on harventanut kotitinttien rintamaa. Kyllä haukka on nopea - yksi pölähdys vain käy, ja jollekin sattui huono tuuri. Kävimme hätistämässä varpushaukan pois, ettei se oppisi lintujen ruokintapaikalla päivystämään. Siellä kun on tarjolla vain vegaaniruokaa. Asiakkaita ei saa syödä. Ymmärrän kyllä - haukankin pitää saada syödä. Sen voisi tehdä hienotunteisesti muilla metsästysmailla.

Päivän positiivinen on lattiaremontin alkaminen. Irroitin lattia- ja ovenpielilistat, vähän tasoitettiin pohjan epätasaisuuksia ja Maestro alkoi latomaan vinyylilankkuja:

Jotain uutta, jotain vanhaa ja yksi Rauski pesee naamaa. Kissat remontin keskellä
on jotain tosi ärsyttävää. Niiden on pakko käpälöidä ihan kaikkea. Ja istua tiellä.
Hell yeah - viimeinkin uusi lattia! Eteisessä joutuu maalaamaan seinätkin, mutta niinhän ne remontit aina laajenee. Nähty on. Homma jatkuu huomenna, kun Maestron lentopallovuoro keskeytti hyvin alkaneen asennustyön tänään. No on hyvästi alulla, ja silmä saa totutella uuteen lookkiin lattiassa. Ei tartu enää tikut jalkapohjiin. Vinyylikorkkia on tuo uusi materiaali.

Päivän jymypaukku oli postia eläkevakuutusyhtiöltä - olen tietämättäni nukkunut samassa sängyssä eläkeläisen kanssa tämän kuun alusta alkaen. Eli Maestro sai ensihakemisella työkyvyttömyyseläkkeen. Paljon hyviä asioita tapahtuu ihan putkeen! Ei tarvitse painia Kelan ja TE- toimiston kanssa. Ihan järjetöntä byrokratiaa, kun status on työkyvytön työtön työnhakija. Tuon termin keksineelle annettakoon Vuoden Byrokraatti -palkinto kunniamaininnalla.

Lopuksi läjähti taivalle pinkin punainen iltarusko:
Valoa taivalla. Pirteät sävyt!

Sitä rantalepikon läpi loistavaa oranssia en saanut kameraan ikuistettua, kun oli kova kiire vain räpsätä kuva ja juosta lattiaremppapuuhiin. Että semmoinen läiskäisy vaan - meillä iltaruskot on usein komeita, joten en yleensä menetä mitään korvaamatonta. Homma uusii taas joku ilta.

Näitä onnenkipeneitä ja myötäkäymisiä alkaa olla jo melkoinen putki, joten pilkin onneani ostamalla Casinoarvan. Jos tuuria tyrkkii, niin tilaisuuksia pitää antaa. Noh... ei mopolla mahdottomia eikä arvalla rahoja. Ihan meni kankkulan kaivoon viisi euroa. Palasin taas ruotuun suurista unelmista - mutta on minulla edelleen hulvattoman paljon iloa päivän tapahtumista. Huomenna jatketaan lattian päällystämistä.

Iloa elämääsi, lämpimiä värejä ja pehmeitä peittoja sinulle! Toivotan myös sinulle hyvää tuuria sekä onnea. Ne tuntuvat kohdalle osuessa tosi mukaville!

13 kommenttia:

 1. Olipa tintillä kova kohtalo ja nopea kuolema! Meilläkin varpushaukka yritteli, mutta lenti paremmille tipumaille metsästämään.

  Kissoilla on ihana tapa olla juuri keskellä kaikkea, siis tiellä, mutta ovat niin ihania kuitenkin!

  Onnea, onnea, onnea! Ihanaa kun aurinko paistaa sinne minne kuuluukin! Ihanaa että asiat järjestyvät! Eläkeläiset ovat nykyisin aika reipasta seuruetta...olen tosi iloinen puolestanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja tietenkin mitä parhainta ystävänpäivää!!

   Poista
  2. Kissat ovat kyllä juukelin uteliaita. Ei tarvitse kun jotain laittaa lattialle tai siirtää toisaalle, niin jopa on kisssaklaani tutkimassa tilannetta.

   Oikein hyvää ystävänpäivää Sinullekin!

   Poista
 2. Melko ristiriitainen termi tuo työkyvytön työnhakija😁. Hakee töitä, muttei pysty niitä tekemään, vai mitäköhän järkeä tuossa on? Joka tapauksessa hyvä, että se asia selvisi. Epävarmuus ei ole mukavaa. Meillä käy haukka myös lintulaudan yllä kyttäämässä pikkulintuja. Aika rohkeita niistäkin on tullut, kun voin muutaman metrin päästä keittiön ikkunasta seurailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TE- ja Kelabyrokratia on ihan oma taiteen lajinsa, jossa joutuu opiskelemaan terminologiaa ja käytäntöjä. Jos missaat jonkun jutun, niin siinä menee yleensä kuukauden tuet ja se on vain voi-voi sen jälkeen. Tervettä järkeä siellä ei käytetä.

   Meillä hömö- ja kuusitiaiset käy kädestä hakemassa pähkinöitä. Muut on arempia.

   Poista
 3. Meillon kans käyny varpuushaukka muutaman kerran ja saalistaki on saanu. Remontit piristää aina, kuhan vaa saa alakuhun.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen petolintu huhuilee öisin - helmipöllön tuttu puputus kuuluu taas. Niillä on ollut pari vuotta hiljaiseloa, joten tervehdin ilolla niiden kevättalvista soidinta.

   Remontti on vaivalloista ja työlästä, mutta jälki palkitsee. Tuo lattia toimittaa virkaansa pitkään.

   Navettapiialle halaus ja Ystävänpäivätoivotukset!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta - samoja iloisia asioita toivotan sinnekin päin!

   Poista
 5. Ihanan värinen taivas! Kiva, että saitte hyviä uutisia. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi taivas, mikä taivas! Täällä näkee niin usein hienoja auringon nousuja ja laskuja. Yhtä tavallisia kuin revontulet - eli tosi hienoja näytelmiä taivaalla. Ilmaista viihdettä ilman nettiä.

   Ystävänpäivää - tämä päivä on taas ollut niin hyvä!

   Poista
 6. Ystävänpäivä on jokapäivä mutta tänään kyllä ihan erityistiukka rutistus, etänä täältä idästä <3

  No jopas lykästi, onnittelut eläkeläisväestöön siirtyneelle Maestrolle ja puuhakkaita eläkepäiviä, nythän ne kiireet vasta alkavatkin, ainakin perinteisen kaavan mukaan ;-) Ja kannattaa ehkä lotota kuitenkin.

  Tintillä ei ihan niin hyvin käynyt, onneksi valot sammuivat nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirnakka - vanha sotaratsu - lämmin halaus sinne myös! Puuhaa piisaa ja ONNEKSI myös toimintakykyä sen tekemiseksi. Ei hiki ja rypyt otsalla, vaan silleen rennosti ja ilosta nauttien. Lotot jätän Maestrolle, sillä minulla ei elämänmittaisen kokemuksen myötä ole arpatuuria. Ikinä. Paitsi jos joka arpa voittaa. Siksi olikin ihme tuo perustulokokeilun arvonnan tulos. Säännön poikkeus, joka vahvistaa asian. Mutta seuraava postaus tarjoaa selitystä... tai jotain :)

   Poista