perjantai 24. helmikuuta 2017

Klik. Tilaus lähti - wheee!

Huolella Ruusukummin kanssa hiottu istutussuunnitelma lyötiin viimein lukkoon. Tänään aamukaffin jälkeen aloin klikkailla tilausta Tantaun verkkokauppaan. Heidän järjestelmä on toimiva, joten tilaus lähti ongelmitta. Erityistoiveena esitin toimitusta 17.4, ettei ruusut tupsahda ihan keskelle talvea. Onneksi he vaativat etukäteismaksua, joten sitä viivyttämällä ruusut tulevat vasta keväällä.

Tantaun 'Piano'a tulee kolme kappaletta istutukseen. Kuva Pinterestistä.

Viime vuonna tulleet 'Aspirin', 'Baronesse' ja 'Rody' tulivat Tantaun tuotekehittelyn purkeissa eli Tantopeissa. Erinomaisen hyvä keksintö, joka tietenkin lisää ruusun hankintahintaa.

Syvä purkki, jossa on ohuesta metallista tehty tukikehikko
joka ruostuu/hajoaa pois maassa. Tosi hyvä keksintö, joka
pitää myös paakun koossa istutettaessa. Kuva Tantaun sivulta.

Tilausta tehdessä alasvetovalikosta voi valita mm. Tantop-taimen tai Cityflor-taimen, joka on paljasjuurinen omajuurisia, pistokkaista lisättyjä 1,5 vuotta vanhoja ja myydään 1,5 litran ruukuissa. (muokattu virhe korjaten 27.2 asiaa tuntevan vinkistä)

Luonnollisesti paljasjuuriset ovat halvempia. Isommissakin purkeissa taimia myydään, samoin osaa rungollisena. Nämä vaihtoehdot jätin välistä. Iso osa ruusuista tulee Tantopeissa. Silti ruukuttamista jää askaroitavaksi. Osan istutan tuollaisiin kapeisiin ja korkeisiin purkkeihin, jos kevään tulo venyy pitkäksi. Osa pääsee heti kolmen litran purkkeihin. Niitä isompia purkkeja voi sittten istutuksessa siirrellä ja mallata oikeisiin paikkoihin.


'Sweet Haze'a tulee paljasjuurisena. Kuva Tantaun sivulta.
Yhteensä Tantaulta tulee 23 ruusua. Kordesilta tilaan kimppatilauksen yhteydessä 17 ruusua lisää. Siinäpä hillittömän mieluinen projekti heti maan sulettua askaroida se kaikkein tärkein, eli kasvualusta kuntoon. Ja kun on tuo excel-taulukko, niin on helppo istuttaa - järjestys on jo selvillä!

Jos joku on ihan hirveen kiinnostunut mitä ruusuja tänne tulee, niin tässä lista:
Tantau:
Aspirin, Baronesse, Camelot, Mariatheresia, Matador, Nostalgia, Piano, Stadt Rom, Soul, Sweet Haze


Kordes:
Bad Wörishofen, Dolomiti, Larissa, Pomponella, Purple Rain, Rotilia, Zaide

Ja kyllä - tulette tutustumaan näihin lajikkeisiin ensi kesän aikana kuvin ja kuvauksin! Ja ei - tämä kirjoitus ei ole kaupallista puffia. Ei ole diiliä tai hyötyjä minulle tästä. Tämä on ruusuista innostuneen hörhön kirjoituksia ja kokemuksia. Jostakin ne taimet on vain hankittava :)

Lunta tulee edelleen taivaan täydeltä. Semmoiset 10-15 senttiä on jo tullut uutta, pehmoista lunta. Taidan lähteä lumitöihin! Satanut lumi on ihan höttöä, joten homma on iloista ja keveää. Se taitaa sopivasti jäähdyttää kuumenneita ruusu-unelmiakin!

22 kommenttia:

 1. Oooh mikä tilaus! Noita Piano -ruusuja ihastelin ja sain lyödä itseni näpeille tuon tuosta, meinasi nimittäin klikkaus-sormi pyrkiä pakkoliikkeisiin. Oli siellä monta muutakin ihanaa, etenkin Nostalgialle menetin sydämestäni palasen.

  Meillä paistaa aurinko siniseltä taivaalta, yöllä tuli lunta ehkä pari senttiä. Se myrsky meni ilmeisesti pohjoispuolelta ohi, hyvä niin.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuvalikoima on ihan huikea. Vaikea poimia sieltä "parhaat palat". Onneksi sain opastusta, meinasi moneen kertaan sukat pyöriä jaloissa. Jännä nähdä mitä noista tuleekaan!

   Leppoisaa viikonloppua Torpalle!

   Poista
 2. Mahtava tilaus! Tuskin maltan odottaa...

  VastaaPoista
 3. Wow, mikä tilaus! Hienoa kukintaa siis tiedossa, pidähän meidät ajan tasalla. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta pysytte tiukasti ajan tasalla, Anneli! Leppeät viikonloput sinnekin!

   Poista
 4. Oi, millaisia ihanuuksia. Ehdottomasti on päästävä seuraamaan tulokkaiden askeleita jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on jännä rakentaa ja kuvata. Kertomukset tulevat aikanaan blogiin, Between. Tässä on pari tuskaisaa kuukautta odottaa - sitten voi kevät jo kurkistella.

   Poista
 5. No emmä yhtää ihimettele, ettoot täysin hurahtanu ruusuuhi(nki). On ne komeeta. Sulle tuloo kyllä räävittömän komiat ruusuistutukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika - kattotaan ny miten menestyvät, mutta olen kyllä ihan täpinässä :)

   Poista
 6. Eikä! Voi että, kun mahdottoman upeita ruusja tuolla Tantaussa. Kiitos vinkistä, menen kuolaamaan heidän sivuilleen. On ihanaa, kun blogeista, kuten juuri sinunkin blogista, saa aina uusia ideoita ja vinkkejä. Ooh!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa, Webmartha! Noilla sivuilla niksahtaa ihan helpolla päässä. Jotkin varoitustekstit pitäisi olla sivuilla, ettei passaa heikkohermoisille :)

   Poista
 7. En edelleenkään ole uskaltautunut Tantaun etusivua pidemmälle! Kovasti tekisi mieli, mutta olen päättänyt katsoa ensin selvisikö nykyiset ruusut tästä talvesta. Ensi keväänä sitten tilaillaan jos tilaillaan.
  Upeita ruusuja sulle on kyllä tulossa, ei voi muuta sanoa! Kutkuttava kevät tiedossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa pidättyväisyytta, Satu! Tuollaiseen tahdonlujuuteen pitäisi pyrkiä joo. Itsekin ajattelin, että olisi viisasta ensin tsekata miten noi edelliskesän istutukset on pärjänneet. Sitten lähti mopo käsistä... tunnetuin seurauksin.

   Poista
 8. Kiva tilaus, jonka saapumista kannattaa odottaa!
  Odotan mielenkiinnolla tulevia ruusupostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisiin ruusupostauksiin pitää odottaa varmaan toukokuuta, mutta eiköhän täällä piisaa kuitenkin aihetta liippaavaa juttua ennen sitä. Tai jotain höpinää...

   Poista
 9. Jess! Onpa nyt kiva odotella satsia saapuvaksi!
  Sweet Haze iski silmääni ja ihastuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta namua siellä on, Nina. Aivan kuin irtokarkkihyllyn äärellä lapsena! Valintojen tekeminen oli raastava prosessi.

   Poista
 10. Huima määrä ruusuja, toivotaan kaikille pitkä ikää ja runsasta kukintaa jo ensimmäisenä kesänä. Verkotettu juuristo kuulostaa hyvältä ja helpottaa istuttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän nämä oli ihmeellisiä, että heti ekana kesänä tykittivät hurjan kukkarunsauden. En osannut odottaa sellaista.

   Tantopit oli tosi käteviä ja taimet oli jo vähän kasvussa tullessaan viime keväänä. Ne paljasjuuriset näytti risuilta, mutta jopas lähtivät nekin iloiseen kasvuun ja kukintaan. Sitäkään en olis uskonut.

   Tämä ruusuharrastus on yllättänyt ja pelkästään positiivisesti. Miten ihmeessä olin ohittanut ruusut vuosikymmenten puutarhuroinnissa? Luulin niitä työläiksi, epävarmoiksi ja tuholaisherkiksi.

   Poista
 11. Kyllä näitä lukiessa alkaa väkisinkin miettimään uutta paikkaa ruusupenkille. Mökille ehkä sopisi.. Olen itse vannoutunut pensasruusuihminen, mutta voisihan sitä muutamaa jaloruusua koittaa (kuuluisat viimeiset sanat 😁).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en mielestäni ollut ensinkään ruusuihminen :) Mutta se kukinta... oli vain niin mykistävää. Olen ehdottomasti ruusuihminen nykyään. Pensasruusuja laitan itsekin ensi kesänä, mutta nuo ryhmikset kiinnostavat pitkän kukintansa vuoksi. Ihan pihan primadonnia!

   Poista