torstai 23. helmikuuta 2017

Ruusuoppia postin kautta!

Jessuksenmoinen ylläri oli tänään postista noudettavissa - Suomalainen ruusukirja: Alanko, Joy, Kahila ja Tegel. Tämä viides uudistettu ja täydennetty painos on vuodelta 2009 ja loppuun myyty. Ihan ihme oli saada se tänne! Tätä kirjaa kun ei ole enää ostettavissa markkinoilta. Toivottavasti uusintapainos ilmestyy, sillä tämmöiselle on tilausta harrastajien keskuudessa.

Kirjan mukana oli ihana saatekirje ja muutama pussukka runsaita siemeniä!
Kännykän piipatessa viestiä paketista olin ihan yllättynyt - mitä ihmettä!?! Ajoin kaupunkiin , hain paketin ja avasin kotona -  kirjan lisäksi löysin ihanat siemenpussit ja lämpimän saatekirjeen. Kiitoksia lämpimästi kahdelle taholle, joiden yhteistyönä kirja päätyi luettavakseni!

Noin 350 sivua ruusutietoa - voi mikä taivas!
Kirja keskittyy Suomen oloissa kestäviin pensasruusuihin. Itse nautin aina myös historiallisista osuuksista, joilla tämäkin kirja alkaa. Kirjassa käsitellään laajalti vanhoja pensasruusuja, luonnonlajeja ja lopulta silmäykseen jalostettuihin ryhmä-, peitto- ja köynnösruusuihin. Viimeiseksi tehdään katsaus kirjallisuuteen, taimi- ja ruusutarhoihin. En vielä ole perehtynyt syvemmin kirjan antiin, mutta tämä on nyt rentoutumisagenda tuleville illoille. Tästä riittää iloa ja oppia pitkäksi aikaa!

Kaksilla kauniilla omistuskirjoituksilla varustetun uuden kirjan merkitys ruusuisen tiedon haussa on suuri. Kirjat ovat yksi pysyvä rakkaus. Tieto on siinä kauniisti tallessa, vaikka sähköt pätkisivät ja tietojärjestelmät kaatuisivat. Paljon asiaa tulee haettua netistä, mutta kunnon tietokirjoja vailla olisi ihan hukassa. Kirjoista löytyy se syvällinen, punnittu ja laaja-alainen tieto. Niin paljon ei jaksa googlettaa lähdekritiikkiä harjoittaen, että oikean tiedon löytäisi. Luotan vanhaan malliin kirjojen antiin. Sain taas yhden ihan graniittisen perusteoksen ruusuista - olen siitä hyvin otettu ja onnellinen!

Loppuviikkoon keveneviä askeleita, iloa ja valoa!

19 kommenttia:

 1. Ihanaa! Varmasti olet todella onnellinen kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Nettimartta! Ihana yllätys oli aivan ehdottomasti! Ne siemenpussukat siinä mukana sai hirveen lämpimän fiiliksen sydänalaan. Siemenet kun on kaiken uuden alku!

   Poista
 2. Minulla on tuo kirja ja olen sen moneen kertaan lukenut. Varsinkin muutama vuosi sitten, kun perustin ruusutarhan jyrkkää rinnettä, kirjasta sai hyvää tietoa kestävistä pensasruusuista. Tuo on kyllä sellainen kirja, että siihen on tullut palattua monta kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on pieni pesasrusuualue suunnittelilla. Tuo kirja antaa hyvää evästä siihen. Aivan mahtavaa suunnitella uusia ruusuisia unelmia!

   Poista
 3. Minulla on kaksi samojen tekijöiden Suomalaista ruusukirjaa. Vanhempi painos on vuodelta 1995 kustannusosakeyhtiö Tammen painos ja uudempi Cummeruksen neljäs painos vuodelta 2004.
  Ihan hyvät kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin tukevasti tietoa kotonasi Kruunu Vuokko. Mukavaa talvella lukea ruusuista kirjaa suunnitellen kevään istutuksia. Niistä tulee kerrankin suunniteltuja, eikä vain inspiraatiossa istutettuja.

   Poista
 4. Minullakin on tuo ruusukirja, painos vuodelta 2002. Ihan ehdoton tietoteos puutarhakirjojen joukkoon. Olen lukenut sen kahdesti läpi ja kahlannut monen monta kertaa erilaista tietoa etsien. Sen verran tärkeä kirja, että sen soisi olevan jatkuvasti saatavilla.

  Joko muuten kuulut Suomen Ruususeuraan. Jäsenlehdet ovat täynnä mielenkiintoista ja ajankohtaista ruusuasiaa. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen ruususeuran jäsen, Between. Se Ruusunlehti on todella laadukas jäsenetu, olen sitä joskus täällä mainostanutkin.

   Puutarhakirjallisuudessa olen kyllästynyt näihin "Suomen oloihin soveltanut SeJaSe" -kirjoihin. Arvostan kotimaisin voimin ja suomalaisiin olosuhteisiin tehtyjä teoksia.

   Sitten tietenkin on upeita englannin ja ruotsinkielisiä teoksia, joista voi koittaa pähkäillä antia omiin olosuhteisiin sovellettuna.

   Poista
  2. Tänään tipahti tuorein Ruusunlehti postilaatikkoon. Vielä en ole ehtinyt lukea.
   Sama juttu, tykkään kirjoista, jotka alun alkaenkin on kirjoitettu meidän olomme huomioiden. Siksi suosin kotimaisia puutarhakirjailijoita.

   Poista
  3. Lueppas Ruusunlehti - siellä taitaa jotain tuttua löytyä sivuilta :)

   Poista
  4. No, voihan nenä, löytyihän sieltä. Ihan nolottaa hehkuttaa lehteä ihmiselle, jonka artikkeli löytyy ko. lehden tuoreimmasta numerosta.
   Toivottavasti joku muu ruusuja rakastava löytää tiensä Ruusunlehden pariin.

   Poista
  5. Älä suotta nolostele, hymyillään molemmat lämpimästi ja pilke silmäkulmassa ;) Ruusunlehti on tosi hyvin tehty jäsenetu.

   Poista
 5. Onneksi olkoon saamastasi kirjasta! Minullekin se on ollut se suuri oppikirja, sittemmin myös Pirjo Raution kirjat. Minä taisin saada sen jopa Raahen kirjakaupasta, noin viisi vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leila! Tänään ajattelin syventyä kirjan antiin. Remontti odottaa taas maalin kuivamista, joten luppoaikaa on mukavasti.

   Poista
 6. Minulta löytyy vanhempi painos, kirpparilta hankittu mutta ihan ehdoton alan perusteos. Netti ei vieläkään korvaa hyvää kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän minäkin allekirjoitan, Katja! Taitaa olla uuden painoksen aika - kovasti kiittelyjä on kirja saanut täällä blogissakin. Ja ihan aiheesta! Mulla on nyt kovin mukavaa lueskella ruusuista monta sataa sivua <3

   Laitan aina pienen sivumerkin niihin sivuihin, joihin on syytä palata tai muistaa jostain syystä. Sama systeemi on mulla reseptikirjojen kanssa. Nekin - kas kummaa - on ihan kirjoina!

   Poista
  2. Hauskaa, että muutkin merkkaavat kirjoistaan tärkeitä sivuja. Muutama hyvä puutarhakirja on paksuuntunut pelkästään siksi, että niitä tarralipukkeita on niin monta.

   Poista
 7. Kirjat ovat pohjattoman arvokkaita, niistä tiedon etsiminen on nautinnollista. Mielessä saattaa olla ihan tarkasti joku kuva ja sivun kohta, jossa kysymyksestä on kerrottu ja sitten kun sen taas löytää - hurraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kirjat <3 Tietokirjoja tarvitsee aina, romaaneja yms. muuta kirjallisuutta voi kierrättää. Puutarha- ja reseptikirjoista en luovu!

   Poista