lauantai 15. joulukuuta 2018

Entä jos ei ole jouluihminen?

Vuoden pimein päivä odottaa vielä kohtaamista tuokion ajan. Sen perästä on Joulu, joka on vanhan fraasin mukaan juhlista jaloin. Entä jos ei olekaan jouluihminen?

Aurinkoa odotellessa.... kuvat tämän vuoden tammikuulta.


Onhan se ihan kerettiläistä tunnustaa, että ei ole Joulusta nauttiva ihminen. Olihan se kivaa, kun lasten pienenä ollessa näki heidän riemunsa ja odotuksen. Silloin Joululla oli tilapäisesti pieni funktio elämässäni. Nyt on kersat maailmalla, eikä enää tarvitse viritellä jouluhääräystä oikeastaan sen kummemmin.

Talvinen auringon pilkahdus kyllä sykähdyttää!
Toki täälläkin lykätään pieni kinkku leivinuunin huomaan, sekä muutkin perinteiset jouluherkut laitetaan. Kuusen Maestro kuitenkin kantaa olohuoneen nurkkaan, ja joulukonjakkikin on vakio vuosien perinteillä. Äitini muutettua merenrantakaupunkiin, voimme hänet hakea myös joulun viettoon tänne. Hänkään ei ole jouluihmisiä, eli tämä vika voi olla joko geneettinen tai opittu. Syystä viis, lopputulos on sama. Mutta kaikki meistä ymmärtävät hyvän ruoan päälle, mikä onkin kivaa yhdessä nauttia.

Aurinkoa - sitä minä odotan!
Joulu tuo minulle kuitenkin vapaapäiviä, jolloin voin nukkua pitkään. Jonain vielä sopimatta olevana pyhänä nuoriso pyyhältää tänne, mikä onkin parasta joulussa - kokoontua jälleen yhteisen pöydän äärelle. Muutoin hiihtelen varmaan villasukat  jalassa erittäin epäasiallisesti pukeutuneena aina vuoden vaihteeseen asti.

Pilvisten päivien jälkeen aurinko olisi niin kultaa!
Minä herään taas eloon jossain tammikuun lopun tietämillä, kun valo selvästi lisääntyy. Helmikuun lopussa on jo ihan varma tieto siitä, että kevät saapuu! Sitten klikkaillaan vähän harkittuja ruusuhankintoja tulevan suven iloksi. Siitä se elämä taas virkoaakin!

Niin että leppoisaa kaamosaikaa kaikille. Tähän aikaan vuodesta ei vain pysty toivottamaan iloa ja valoa... mutta sujuvaa kaamosta sentään.

12 kommenttia:

 1. E mäkää oo, mutta toisaalta tykkään värkätä kaikkia jouluusia juttuja. Ja se tuaa sopivasti täytettä pimiähän talavehen. Meillä tuloo kummanki kersat joulupäivänä. Son aikamoosta hulinaa se.

  VastaaPoista
 2. Rohkia tunnustus kaikkien joulun puuhia pursuavien blogien annin äärellä, Navettapiika. Kyllä mullekin just tuo kakaroiden saapuminen on se hieno juttu Joulussa. Muuten mä kyllä horrostan talviunta sinne helmikuulle. Näkyy varmasti myös blogin hitaassa elämässä. Karhu täällä vain kääntää kylkiään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä kuvista, ihana muistutus pian koittavasta valoisuudesta.

  En ole minäkään jouluihminen. Hirveän kivoja joulumuistoja ei ole perinnöksi saatu eikä meillä ole enää pikkuihmisiä joille joulu on suurta jännitystä ja iloa.
  Tänä vuonna tekisi mieli peruuttaa koko homma, yhtään ei jaksaisi kestitä isoa porukkaa, pelkkä voileivän tekeminen ottaa juuri nyt koville.

  Onneksi on kukat ja kynttilät. Ja ihan kohta helpottaa kun pesäpäivätkin on lusittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa tässä pimeydessä kyllä kaipaa. Päivä on hetken hämäryys kahden pitkän pimeän välissä. Vuoden vaihtuessa alkaa fiiliksetkin kohota, ja helmikuun lopulla alkaa vauhti olla entisensä. Sitä ootellessa...

   Poista
 4. Postasin juuri äskettäin tästä samasta aiheesta! Minäkään en ole jouluihminen. Joulu lähinnä ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu tulee ja se menee. Muutaman päivän takia en viitsi alkaa höösäämään. Hyvä ruoka on ihan jees. Samoin läheisten seura.

   Poista
 5. Minäkään en ole jouluihminen. Toki olen kukkia ostanut ja niiden kanssa tuusannut, jotain yksinkertaista koristusta laittanut. Kahden aikuisen taloudessa ei sen kummennin joulua laiteta tai lahjoja osteta. Hössötys kaupoissa lähinnä ärsyttää:)
  Villasukissa epäasiallisesti pukeutuneena hiihtely kuulostaa kivalle. Minä olen joulun töissä, kaikki kolme päivää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat on piristeitä kaamokseen! Minäkin olen tavannut tehdä joulukukista asetelmat, ja viedä läheisillekin. Lahjarumbaan ei lähdetä, penikoille jotkin pienet paketit laitetaan vain.

   Poista
 6. Kuka käskee olla jouluihminen ;) Rennosti vaan...
  Ihanat kuvat ♥
  Nyt sitä iloa ja valoa juuri sopii toivoa ja toivotella :) Ei oo yhtään liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rennosti täällä otetaankin. Lomakin alkoi, kun välipäivät otin vapaaksi. Mukavaa Jouluaikaa!

   Poista
 7. Iloa on vaikka valoa ei, on synkkää suurimman osan vuorokaudesta. Minusta saa myöntää ettei ole jouluihminen, ihan kuin joku ei ole talvi-ihminen tai kolmas ei tykkää juhannuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on talvipäivänseisaus, eli kohti valoa lähdetään ensin ihan pienin askelin. Mutta kevättä kohti!

   Poista