sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Hurrikaani talossa!

Autossa istumista 1200 kilometriä kahdessa päivässä on urakka. Se on takana ja hyvänä syynähän oli pieni hurrikaani:
Australianpaimenkoira Goldenoldies Enjoy The Silence kahdeksan viikkoa.
Silmänsä ovat oikeasti ruskeat, mutta salama askaroi omiaan.
Tänään koitti kuopuksen todella pitkään odottama päivä, eli haimme Lopelta erinomaisen terhakan harrastuskoiran alun. Pentueen The Matami, joka päsmäröi myös ruokakupilla. Sen huomasi vyötärön ympäryksestä. Sanottakoon että pentupyöreyttä oli himpun enempi kuin sisaruksillaan. Pyöreyttä on hyvä ollakin, sillä täällä elo sujuu melko tavalla ulkona askaroidessa ja vapaana liikkuessa.

Tämä kuva on tiivistettyä onnea ja unelman toteutumista.
Penikka merkkasi heti Kuopuksen ihmisekseen.
Kissat ovat pyörähtäneet näköetäisyydellä pöyristyen näkemästään. Jokainen on tuijottanut hetken ja sitten reagoinut tapojensa mukaan poistuen nopeasti muualle. Nyt ne ovat tietoisia asiasta - talossa on TAAS joku ylimääräinen henkilökunnassa. Ja tarkistusten jälkeen se näyttäisi jäävän. Siinäpä kissoilla pohdintaa taas toviksi aikaa.

Työnimenä on Rieko, jonka taustalla on hurrikaanin nimi. Pieneltä hurrikaanilta tämä tuntuu, mutta lähempi tutustuminen antaa osviittaa onko nimi koiraa myöten.

Minäkö hurrikaani :D
"Rieko" on osoittanut jo hyvää tilanneälyä kissojen kanssa. Matkustaminenkin sujui alun pienen itkun jälkeen kuin vanhalta tekijältä. Pysähdyimme tunnin välein vähän jaloittelemaan, juomaan ja pissille. Autoon ei tullut yhtään pissiä. Tästä se pitkä kumppanuus alkaa!

Puutarhakuulumisa seuraavalla kertaa - ruusutkin jo pöhistelevät ja uusi ruusumaa vaatii päivitystä tänne. Minä vietän huomisen mammalomaa ja kuopus on vastuussa työpäivän aikaisista kasvatustoimista.

* Lisäys*
Ensimmäinen yö meni rauhallisesti. Pentu nukkui hyvin ja herättiin kerran pissille. Tämä veijari osaa jo pyytää itse ulos hädän hetkellä!

23 kommenttia:

 1. Voi hyvät hyssyrät, miten suloinen hän on.

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkiaan suloinen otus! Onnittelut uuden perheenjäsenen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisältää hurrikaanin, mikä onkin ihan toivottavaa! Kiitoksia onnitteluista, tässä ollaan ihan onnen kukkuloilla.

   Poista
 3. Onnittelut uudesta suloisesta perheenjäsenestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sitten katsonut tuota silmien vilkettä? Tämä pakkaus on täynnä tarmoa ja itsetietoisuutta. Hyvä pennunalku!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Juurikin niin, Reetta! Tuskin maltan odottaa, mitä tuo kaivaa ensimmäiseksi!

   Poista
 5. Voi, kuinka terhakkaan ja söpön näköisen puutarha-apurin saitte. Minun apulaiseni hain reilu vuosi sitten. Kokemuksesta voin sanoa, että aina ei tule olemaan helppoa, mutta sitäkin hauskempaa toisaalta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep, Puutarhamyyrä - tästähän se "apulainen" tuleekin! Kokoluokka tulee olemaan ihan oikean koiran kokoinen. Kaivuuvoima sitten sitä rataa myös. Tiukkapipoinen ei voi olla, mutta harkitaan suojauksia herkimpiin kohteisiin.

   Poista
 6. No nii, ny riittää menua ja meininkiä....... jos ei oo tähän asti ollu. Toivottavasti ei tuu suuria tuhoja, niiltähän ei hurrikaanin kans voi välttyä :) Mutta on se syätävän suloose näkööne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötävän suloinen tuholainen - näin veikkaan. Vaan on pentu osoittanut jo sellaista älliä tilanteiden kanssa, että respektiä. Kissojen kohtaamisissa on ollut tosi aseista riisuva ja osasi pyytää heti tarvittaessa ulos. On fiksu likka!

   Poista
 7. Vastustamattoman söötti koira. Kuopuksen ilme kyllä kertoo, miten tervetullut hurrikaani teille on. Onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Pieni terävähampainen ja -kyntinen hurrikaani, josta onneksi loppuu patterit aika ajoin :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta - melkoinen hurrikaani pyörii talossa!

   Poista
 9. Onpas söpöinen pentu ja kyllä onni paistaa kuopuksesta kauas. On se onnea kun unelma toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään on tätä unelmaa elätetty ja viimein se onnistui. Vaati vain koira-allergisen esikoisen muuttamista pois kotoa. Ja vierailuilla antihistamiinitankkausta.

   Poista
 10. Ooh mikä valloittava otus, todella suloinen!

  VastaaPoista
 11. Jeeeee! Onnea ja pitkää yhteistä taivalta. Olihan tuo jo aikakin saada koira taloon ja kattien yksinvaltaan pientä lisäkierrettä. Tai kierrosta ;-)

  VastaaPoista
 12. Kiitos Hirnakka - nyt oli hyvä aika korjata vuosien puute. Kissat eivät suostu tulemaan sisälle, joten tarjoilen ulos ruuat. Niitä ottaa päästä aika lujasti. Viimeistään ilmojen kylmetessä ne tulevat pirttiin, tämä on niin nähty.

  VastaaPoista
 13. Muistin että teille on tulossa pentu! Mutta nämä meidän ylläripennut ovat sekoittaneet minun aikatauluni, vaikka äippä ne hoitaa niin silti on monenmoista puuhaa ihmiselläkin.
  Paljon onnea! Vaikuttaa fiksulta ja ihanalta veijarilta. Ja omaa nähtävästi erinomaisen hyvän hermorakenteen koska ei itkenyt vanhan laumansa perään päiväkaupalla. Niinkin voisi olla.

  VastaaPoista