maanantai 20. maaliskuuta 2017

Vihdoinkin täällä - kevätpäiväntasaus!

Se on merkkipäivä tänään, ihan tasauksen aika. Munankin pitäisi seisoa uskomuksen mukaan, mutta ei ole tullut testattua. Aamulla aivan kuin linnutkin olisivat tienneet yön ja päivän olevan nyt tasoissa - ne lauloivat sydämensä kyllyydestä. Pihan pönttöjä arvioitiin kesän vuokrasopimuksen merkeissä ihan riidoiksi asti. Sinitiaiset on aika pahansisuisia pitämään puoliaan tai valloittamaan haluamansa yksiön. Todistin useita ilmataisteluita. Pönttöjä on piisalle asti, mutta näköjään toiset halutumpia kuin toiset.

Aamun valoa. Vasemmalla ja keskellä pienet näsiäpensaat.
 Nyt on ihan vanhanaikaiset kevättalven kelit. Yöllä on napakkaa pakkasta ja aamut nousevat aurinkosina kantohangille. Päivän  mittaan auringon voima sulattaa aurinkopaikkoja ja yöksi pakastuu jälleen.

Kantohanki muillekin kuin kissoille. Hattara nauttii keväästä!
Kissat elävät kevättä sydämensä hulluudesta. Kaikki on leikattuja, joten mouruista ei ole kyse - mutta lisääntyvä valon määrä saa nekin levottomiksi. Koko kuuden kissa rykmentti ravaa ulos ja sisään tietämättä missä ne oikeasti haluaisiva olla. Päämäärä näyttää olevan matkalla - edes takaisin ulko-oven alati väärällä puolella.

Rauskille foliohattu! Se saa toistuvasti käskyjä ylhäältä ja
ihan varmasti kuulee ääniä päänsä sisältä.
Pitkävillaiset kissat ovat nyt hirveimmässä karvassa ja karvaa irtoaa kiitettävät määrät. Takkujakin tahtoo tulla, mutta niitä selvitetään Furminatorin ja saksien voimalla. Kissat eivät ole järin kiitollisia tai edes suosiollisia turkin setvimistoimiin.

Aivan kuin maavaraa ei olisi juuri yhtään. Oikeasti suuren turkin sisällä on pieni kissa.

Ei näille hönteille voi kuin nauraa - nauttivat hullutuksineen keväästä. Odottavat lumen sulamista, että pääsevät taas myyräjahtiin. Kantohanki antaa täydellisen suojan myyrillekin, mutta kyllä kissat ovat tiukasti jahtihommissa, kunhan pälvipaikkoja tulee.

Rauski todistettavasti on uransa aikana napannut kolme päästäistä.

Tänään päästiin voiton puolelle valon suhteen. Kelien suhteen termisen kevään odottelu jatkuu. Etelässähän se on jo julistettu alkaneeksi.

Valoa ja iloa mukaasi!

22 kommenttia:

 1. Rauskihan on kuin meidän Iines, olen varma että Iines kuulee kehoituksia ylempää :D
  Keevään aina on ihanaa, niin kissoille kuin ihmisillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripaus hulluutta joka katissa, Rauskissa kunnon ropsaus. Kevät ON ihanaa, Katja!

   Poista
 2. Ihanat kuvat. Kissatkin nauttivat kevään tulosta. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Hauskat kissakuvat! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Hauskoja veijareita! Kyllä noihin leikattuihinkin kissoihin kevät vaikuttaa. Virtaa tuntuu löytyvän meidän Juusosta enemmän, kuin talvella yhteensä.
  Ei täällä etelässä kovin keväiseltä näytä. Lunta sataa parhaillaan ja mittari painuu taas reilusti pakkaselle. Saspuva lämpöaalto taisi olla taas iltapäivälehtien huuhaa-lööppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät keikkuen tulevi, sanoo vanha viisaus. Se sentään pitää vielä paikkansa. Tänne on luvassa kolme lämmintä yötäkin, joten pikkuisen päästään taas lähemmäs sulavia hankia.

   Poista
 5. Ai että, kun ovat söpösiä noi sun kissat, ilopillerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta! Hauskaa niillä kyllä tuntuu olevan.

   Poista
 6. Kevättä rinnassa kaikilla! Täälläkin on hauska seurailla lintujen touhuja. Laitoin pari pönttöä lisää, niin että keittiön ikkunasta voi niitä seurailla. Sinitiaisilla on kovat taistelut nyt niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi pönttöä varalla vielä. Kun kirjosiepot tulevat, niin niille pitää olla vapaat pöntöt. Ne ajavat muuten tintit pesiltään.

   Poista
 7. Maaliskuun näkyy kissoissa, onneksi ovat leikattuja. Se yksi näiden sinun kattisten sukulaiskissa, Hönö-Elli oli aivan varmasti Rauskille sukua, niin sama ilme. Ellihän sai ne yllätyspennut, hämmästyi itse eniten.

  Aamulla satoi lunta, nyt jo paistaa. Tämä kevät on kyllä ihanaa aikaa, säiden puolesta ei ainakaan käy aika pitkäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelua piisaa - säissäkin. Ellin kanssa samaa sukujuurta ovat Rauski ja Hattarakin. Näkeehän sen naamastakin.

   Poista
  2. Aika on kypsä uudelle Hönölle. Onkohan siellä sinisessä talossa vielä kattisia?

   Poista
  3. Kaksi emäkissaa meni ilveksen kansssa yhteen osuessa. Yksi jäi, mutta ei ole vielä penikoinut. Taitaa tulla kesäkuisia pentuja, jos on tullakseen. Ja joka vuosi on tullut, ei sen puoleen. Tarkkailemme tilannetta.

   Poista
 8. Rauski o raisu kissa :)
  Täälä rupiaa olemahan pälävipaikkoja, mutta lunta o viälä iha tarpeheksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pälvipaikat on kevään ihanin ilmiö! Niitä pitää nuohota, josko olis jo piippojakin. Ja nouseehan niitä!

   Poista
 9. Kissojen maaliskuu! Kissat ovatkin kumman rauhattomia. Mennään ulos ja sissään, ulos ja sissään ja herätetään keskellä yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikatutkin kissat tietävät maaliskuun merkityksen kissan sielulle. Aina väärällä puolen ovea. Mutta hymyilyttää se hengen palo, mikä niilläkin nousee keväällä :)

   Poista