maanantai 27. maaliskuuta 2017

Uusia tuulia Ruususeuraan

Olipa mukava ja nopea piipahdus Helsinkiin Suomen Ruususeuran vuosikokoukseen. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on aina mukava vierailupaikka. Kasvihuoneissa oli vihreää ja kukkaisaakin. Kamera ei ollut mukana, joten tyydytään muihin kuvituskuviin. Niin syvästi kuin rakastankin Canonin järjestelmäkameraani, niin en vapaaehtoisesti raahaa sitä lentomatkoilla mukanani. Matkavarustuksen pitää olla keveä ja mahtua pieneen tilaan.

'William Baffin'ia odotellaan keväällä versovaksi!
Ruususeuran vuosikokouksessa ehdottivat minua hallitukseen ja ruusukummia varajäsenekseni. Esitys hyväksytiin ja näin tässä mennään mukavan ruusuisissa fiiliksissä. Vuosikokouksen jälkeen pidettiin hallituksen järjestäytymiskokous. Kaikkea kivaa on suunnittelun alla, kuten parin vuoden päästä ruususeuran 30-vuotisen taipaleen juhlavuosi ja nettisivujen uusiminen.

Tähän aikaan vuodesta reissu etelään on muistutus Suomen pituudesta. Ja omasta pohjoisuudesta. Hankea on täällä ihan reippaasti, Helsingissä ei ole lunta yhtään ja maakin oli sula. Vantaalla asuva poika huokasi puolestaan haikeesti, että oispa ollut oikea talvi lumineen ja pakkasineen. Tasan ei mene mikään.

'John Cabot'

Nyt kääritään siis hihat ja aletaan edistämään Ruususeuran tarkoitusta - se perustettiin vuonna 1989 yhdyssiteeksi ruusujen harrastajien, tutkijoiden ja viljelijöiden välille. Seura edistää muun muassa vanhojen kestävien ruusujen kasvattamista, ruusujen kokeilua ja käyttöä sekä perehdyttää ruusujen historiaan. Henkilökohtainen kiinnostukseni on varsinkin tuossa ruusujen kokeilun ja käytön sektorilla. Ja vanhastaan tiedon välittäminen on lähellä sydäntä. Niin että ruusuista vuotta vietetään monin tavoin!

'Nina Weibull'

Kiitoksia siis valinneille luottamuksesta. Tästä jatketaan kohti kevättä ja kasvukautta!

18 kommenttia:

 1. Onnittelut valinnasta! Saivat uutta tuaresta verta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätetäänkö se tuores pois, niin pysytään totuudessa :) Mutta kiitoksia, mukavaa puuhata ruusujen parissa näinkin!

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut!
  Löytyy täältä etelästäkin vielä lunta. Meiltä on Helsinkiin runsas 30 km ja piha on edelleen varsin luminen ja etenkin jäinen. Meidän kylälle sateet aina osuvat ja täältä kukaan ei lunta mihinkään kuskaa, kuten Hesan katualueilla tehdään. Kunpa talvet olisivatkin lumisia, eivätkä vetisiä, kuten nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjia eroja on kevään tulossa eri alueilla. Pitkää pinnaa vaan sinnekin kevään odottelussa!

   Poista
 3. Onnea ja huikeat aplodit!!! Valinta osui varmasti nappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, Satu! Nyt kääritään hihat ja aloitetaan hommat.

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut valinnasta! Oikein hieno juttu! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Tiiu! Pitkästä aikaa taas olen mukana yhdistyshommissa.

   Poista
 5. Onnea uudelle Ruususeuran jäsenelle, sinulla on siellä paljon annettavaa! Onnea myös kunnallisvaaleihin, sielläkin asioita päättämässä sinulla olisi paljon töitä, kävin katsomassa teemojasi ja ne olivat hyvin kannatettavia! Kehuinkin sinua yhdelle tuttavalle teidän kulmilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, aika paljon sutinaa on nyt elämässä. Jännä katsoa mitä vaalituloksia tulee. Hurjan paljon en ole tehnyt vaalityötä, enkä ole sijoittanut asiaan sitä minimipanosta (50€) enempää rahaa. Ne jotka tuntee minut tietää kyllä mitä olen. Ihmiseltä ihmiselle tämä sujuu.

   Poista
 6. Onnittelut luottamustoimesta, siitä se alkaa.

  VastaaPoista
 7. Olenpa iloinen, kun lähdit etelään ruusujen merkeissä!! Onneksi olkoon! Onhan täälläkin monta ruusujen harrastajaa ja olosuhteet erilaiset ruusujen kasvatuksessa. Onnea sinulle tähän ruusujen kokeilumatkaan ja sinne pääpaikalle mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa olikin, kiitokset onnitteluista! Pohjoista näkövinkkeliä siellä kokouksessa toivottiinkin.

   Poista
 8. Hienoa! Saadaan lukea uusimpia ruususeuran kuulumisia täältä. Olen jäsenlehteä joskus lueskellutkin, kun perustin ruusutarhaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunlehti on todella laadukkaasti toimitettu lehti - olen siitä tykännyt kovasti sen runsaan informatiivisuuden ja mielenkiintoisten juttujen vuoksi. Mutta ruusuistahan täällä blogissa pyritään höpöttämään myös.

   Poista
 9. Onnea valinnasta sinulle sekä ruusukummillekin!
  Olet aivan varmasti kaiken luottamuksen ansainnut.
  Sinua on oikein toden totisesti puraissut ruusukärpänen ja hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin pikkusormen... ja se vei koko jalan :D Kiitokset onniteluista, pääsee tositoimiin omien ruuspenkkien ja yhdistyksen toiminnan kanssa. Molemmat tukevat toisiaan.

   Poista