sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kuinka koira käännetään kesäaikaan?

Kesäaika on täällä taas. Sanana se kuulostaa tosi kivalle, mutta tunti aiemmin ylösnousua on täyttä tuskaa seuraavat päivät. Kun herätys normistikin arkena on 5:45, niin siitä tunnin kiristäminen on tosi pirullista.

Kaikki kellot on taas veivattu kesäaikaan, paitsi tämä!

Eläimet eivät ymmärrä ihmisten höperehtimistä kesä- ja talviajan välillä. Niillä on oma sisäinen kellonsa, joka on timantin tarkka. Riekon iltaruoka tulee klo 16:30, joten tämän hetken kellon mukaan klo 15:30 koira steppasi jo hermostuneesti - minä olen selvästi unohtanut nyt jotain Hyvin Tärkeää!

Ei löydy nappuloita, jotta aikaa rustaisi.

Kotin selittää Riekolle kesä- ja talviajan merkitystä, mutta selontekoni hukkui mariseviin protestiääniin, jota tehostettiin vakuuttavalla itkusessiolla. Ei helpottanut edes selonteko mahdollisesti Eu-lainsäädännössä matelevasta kesäajan kumoavasta esityksestä. Ruokaa oli saatava, vaikka kellon mukaan tuntia liian varhain. No rauha palasi pienellä neuvottelulla ja myönnytyksellä.

Sopisi loppua viimein "Itsenäisen Suomen" kesä- ja talviaikojen vatkaus, joka ei tuota mitään hyötyä - vaan ihan pelkkää haittaa. Kysykää vaikka meidän Riekolta. Odotetaan nyt suomalaisella kärsivällisyydellä, mitä EU suuressa viisaudessaan asiasta meille lupaa. Toiveissa olisi järjettömyyden lopettaminen.

Arkiviikko taas edessä, ja lumet sulavat hiljalleen. Yhtään vihreää tai piippoa ei ole näkyvissä. Iloa ja valoa poluillesi!

PeeÄääs: Peippojen etujoukkojen tiedustelija tuli ruokintapaikalle tankkaamaan elämän eväitä. Pian ilmassa raikuu peipon niin autuas konsertto!

22 kommenttia:

 1. Voi pikkuista Riekoa, ikäväähän se on kun nälkä kurnii suolenmutkissa! Kesäaika kyllä kuullostaa niin kivalta ja kesä on kiva, mutta en minäkään tuota kellojen vatkaamista oikein sulata. Onneksi loppu häämöttää siinä asiassa!

  Meillä jo vähän piipottaa ja jouluruusut kukkivat pihalla.

  Iloa ja valoa sinunkin elämääsi! Opetellaan entistä aikaisempi herätys. Riekolle rapsutukset - ihanan näköinen mussukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään myöhästyin vartin (!) töistä, kun ei vain herääminen onnistunut ajoissa. Ei suju ihan heittämällä kiristää tuntia muutenkin varhaisesta aamusta. En muutu aamuvirkuksi, vaikka kuinka olen harjoitellut. Töistä en kyllä ole myöhästynyt kertaakaan aiemmin. Joskus olen herännyt liian myöhään, mutta onnistunut olemaan ajoissa kustannuspaikalla kuitenkin.

   Mutta kevättä täälläkin yrittää jo kovaa kyytiä, joten päivittäiset puutarhakierrokset ovat alkaneet. Tosin vain siellä, missä ei tarvi kahlata syvästi hangessa :D

   Poista
 2. Öö tota siirsitköhän kelloja ihan oikein? Piti siirtää tunti eteenpäin, eli tänään, kun kello on esim. 4, eilen se oli vasta 3. Eli aamulla saa nukkua tunnin pidempään ja Rieko saa iltaruuan tuntia aiemmin kuin eileen. Mutta nukkumaan pitäis osata mennä tuntia aiemmin, se vasta on vaikeaa se.
  Koirille ja muille eläimille helpottaa, jos voi säännölliset toimet suorittaa puolituntia väärään aikaan parin päivän ajan ennen kuin siirtyy oikeaan aikaan.
  -heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, Heidi! Kellot on siirretty oikein päin, mutta itse näköjään olen sekaisin kuin seinäkello :D Koira veti retkuun minua kahdella tunnilla. Pisteet siitä! Koitan itse päästä vielä hitaasti edes kalenterille. Kellon tahdistaminen on ollut vähän nahkeaa itsellekin - katso yllä oleva kommentti Sailalle.

   Eiköhän se tästä...

   Poista
 3. Minua myös raivostuttaa tämä kellojen siirtely! Aivan järjetöntä. Mikä siinä nyt kestää vielä pari vuotta, että saadaan tämä yksinkertainen asia hoidettua! Tästä kellojen siirtelystä ei ole ollut kuin harmia sekä ihmisille että eläimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se todettu jo moneen kertaan, että mitään järkeä ei tästä ole yhtään kenellekään. Monenlaista riesaa kylläkin. Ja mitä se hyödyttää vielä pari vuotta ihmetellä asiaa - en ymmärrä.

   Poista
 4. Koira käännetään kesä- ja talviaikaan yhtä helposti kuin lapsetkin: käännetään kellot ja sitten eletään kaikki rytmit sekaisin kaksi viikkoa. Pohdin samaa kuin Anonyymi -heidi- tuossa aikaisemmin, mutta totesin aivojeni menneen jo niin pahasti solmuun, että ihan sama :D Eikös siitä viime viikolla jo tullut päätös, että kellojen siirtely loppuu 2021? Eurooppalaisten kellojen viisarien siirtäminen taitaa olla niin monimutkaista, että tarvitaan kaksi vuotta asian valmisteluun... Aurinkoista viikkoa ja alkanutta huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuu on kevätkuukausi täällä pohjoisessakin, joten tästä eteenpäin jokainen päivä on seikkailu! Kevät kun pilkistää jo pienissä pälvissä.

   Aivot meni minultakin solmuun, enkä ole vieläkään päässyt rytmiin kiinni. Harjoittelu tekee mestarin, niin että eiköhän jossain vaiheessa pääse taas kellon viisareiden kanssa sopuun.

   Poista
 5. Onneksi tämä loppuu parin vuoden päästä.
  Kaikille yhtä vaikiaa, varsinkin tähän kesäaikaan siirtyminen.
  Eiköhän koiratkin siihen pian sopeudu, toivotaan niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tähän kaikki taas sopeutuvat, kunhan vähän harjoitellaan. Toivottavasti huomenna aamulla herää herätykseensä. Koirakaan ei tullut tökkimään kellon herättäessä, kuten tavallista.

   Poista
 6. Ihana Rieko ♥ Meillä koira katsoo kellon minusta. Herää kun minäkin ja saa ruuan kun otan käteeni jääkaapista oikean näköisen rasian. Lähtee mukaan kun puen tietyn takin ja kengät. Jää kotiin kun otan käsilaukun ja paremman takin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat koirat ovat viisaita, eivätkä hötkyile turhista. Ne tietävät tarkkaan kaiken oleellisen tärkeän. Riekolla on vielä noin 10 vuotta matkaa viisaaseen koiraan.

   Poista
  2. No niinpä. Ei kaikkia ihmisten kotkotuksia opi vuodessa tai kahdessa. On se niin liikuttavaa kun Rose jää terassille/eteiseen istumaan eikä edes pyydä mukaan kun näkee, että puen paremmat vaatteet päälle :)

   Poista
 7. Voi Rieko, ruoka-ajoilla pelaaminen ei ole reilua koiran vatsan mielestä.

  On tämä kellojen kanssa pelaaminen ihan hönöjen hommaa, samaan aikaan vaan keski-Euroopan kanssa, mieluiten per heti.

  Peippo ei ole tänne vielä löytänyt, mutta mustarastaita on jo kaksi!
  Ihanan keväistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä kellojen veivaaminen sujuu helpommin, mutta ilta-ajan valoisan lyheneminen tuottaa vähän harmia työssäkäyville. Niin että aina jotenkin tässä tunnin hypyssä suuntaan tai toiseen tuntee häviävänsä.

   Poista
 8. Onneksi kellojen edestakaisin veivaus on kohta historiaa.
  Upea Rieko.
  Mukavaa alkanutta huhtikuuta sinulle. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta uhkailevat vielä tätä leikkiä jatkaa - en kyllä käsitä miksi niin kauan. Mutta kevät tulee, ja huhtikuu näyttää juuri nyt parastaan. Aurinko paistaa, lumet sulavat kohisten ja ollaan plussan puolella mukavasti.

   Poista
 9. Aijan kans :) Niinku itte kuki. Nykkää ei väsytä viälä pätkääkää, mutta auta armias aamulla.......

  VastaaPoista
 10. Aamu meni mullakin luvattoman pitkäksi. No huomenna terhakammalla otteella taas. Kello ei nyt tunnu yhtään ystävältä...

  Muutoinkin keväällä ei malttais mennä ajoissa nukkumaan. Kai sitä on talven mittaan kerännyt varastorasvan lisäksi myös unipankkia. Kärsii kesän sitten valvoakin.

  VastaaPoista
 11. Joo, kamalaa siirtely on nimenomaan näin päin. Mulla menee loputkin unesta sekaisin. Hohhoijaa, mutta kestettävä on. Tsemppiä kaikille��t. Ritavuoren juurella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä lisää uniaikaa ei ole ollenkaan paha. Keväällä on yhtä tuskaa saada tuo tunti kiinni elämän rytmeihin. Ajatella - vain yksi pieni tunti!

   Poista