sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Huhtikuulle huutia

Aika rientää - tavataan sanoa. Keväällä rientäminen on ihan liian mieto ilmaus. Aika valuu käsistä hullun laukkaa. Kävin tänään huoltamassa vanhaa äitiäni reilun 100 kilsan päässä. Halusin tarjota hänelle tärkeän elämyksen sen muun huushollauksen lisäksi. Lähdimme Kiimingin Koitelin koskille katsomaan tulvaveden syöksyä uomissaan jäiden silottamien rantakallioiden välissä.

Yksi Kiiminkijoen uomista pauhaten purkaa vesiä.
Ekaa kertaa historiassa kuvat ovat kännykkäräpsyjä. Mulla on laatikossa ollut vanhan isäni hylkäämä Doron älykänny, jonka lanseerasin käyttöön kuopuksen Puolan matkan ajaksi. Pakko oli pelata Whatsapin kanssa, että yhteydet sujuu parin viikon ajan. Totuin tuohon, joten taidan jättää Caterpillarin kaikenkestävän näppäinpuhelimen puolestaan lootan täytteeksi.

Koitelinkosket ovat suosittu vierailukohde. Ennen tänne tuloa asuin
tuon kosken vierellä. Oli vähän nostalgiareissukin entisillä lenkkimaastoilla.
Liki kasikymppiselle äidilleni lyhyetkin kävelymatkat ovat haasteellisia, koska takana on jatkuvia rankkoja hoitoja. Ne pistävät ihmisen elon perin matalaksi. Käsikynkkää päästiin noin puolen kilometrin matka hänellekin monien muistojen maisemiin. Koskien kuohuista nautimme välillä penkille istuen. Luonnon voimat puhuttelevat - äitini kanssa olemme molemmat sellaisia luontoihmisiä, joilla puutarhurointi on se suurin intohimo. Geenivirhe varmaankin.

Kotona koiraa lenkittäessä vastassa oli kimmeltävä meri! Se sulaa sittenkin!!!
Oikeasti meriveden pinta on noussut, mutta se sulattaa jään :)
Päivä tahtoo vilahtaa käsistä, kun käy äiteen huoltoreissun. Kolme tuntia menee matkoihinkin. Kotona porhalsin plinsessa Riekon kanssa lenkille meren rantaan. Se sujuu nykyisin hinaten koiraa hihnassa eteenpäin. Missä on se eteen ja sivuille hötkyävä nuori koiraneito? Meillä on tarjolla vielä reilut pari viikkoa pelkkiä talutinlenkkejä, mutta hurtta ei niistä tykkää ensinkään huonoa. Eteneminen kun on perin hidasta nykyään. Ei olisi uskonut!!! Mutta meren rantaan päästyä ihastus oli suunnatonta! Merellä aurinko välkkyi sulan veden liplatuksessa! Meriveden pinta on noussut viimeinkin sen verran, että se on hiipinyt jäiden päälle. Ilta-auringossa valo kimmelsi veden pinnassa. Tämä on niiiiin kevättä!

Ja Plinsessa Rieko täytti tänään yhden vuoden. Huikean mukavaa on olla taas koirallinen ihminen. Vaikka Rieko on todellinen riesa, niin paljon se antaakin. Se on tunnollinen Personal Trainer, joka tuhisee onnesta milloin  mistäkin syystä. Tänään megatuhinat tulivat kuopuksen palauduttua Puolan parin viikon turneelta.

Äitienpäivänä on virallinen katselmus, jossa ulkomuototuomari antaa lausunnon. Siinä
varmaankin on toteamus, että on sangen pentumainen vielä. Muutoin koiraa muistuttava.
Keskiviikkona alkaa totinen puolen vuoden työ kaupungin vihrreyttämisessä ja kukkaloiston luomisessa. Odotan kovasti tätä kuuden kuukauden haastetta! Mulla on vähän suunnitelmia asioiden suhteen :)

Iloa ja valoa Vappuusi sekä nousevaan viikkoon. Tämä kevät rientää nyt lujaa! Pysy kyydissä!

24 kommenttia:

 1. Kevät rientää, niin ettei perässä pysy. Nyt pitää kaikkea ahmia silmin ja korvin. Tai ei pidä vaan tulee ahmittua, sillä tämä aika on niin täynnä kaikkea hienoa. Ei edes pysty sanoin kuvaamaan, on vain nautiskeltava.

  Onpa hienoa, että veit äitisi luontoretkelle. Ja hienoa, että hän jaksoi lähteä. Oman äitini kunto sallii vain hyvin lyhyet kävelymatkat, joten virkistys täytyy keksiä muista asioista.

  Vietämme vapun omissa nurkissa, mutta !ikäänkuin sen mukavampaa. Jos vielä sää sallii pihaelämän ja mahdollisen grillaamisen.

  Onnea 1-vuotiaalle, karvaiselle personal trainerille! Ja iloista vappua kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme olla kiitollisia elämän seassa olevista hyvistä päivistä äitini kanssa. Samoin kannattaa laskea kaikki se mihin vielä pystyy ja kykenee - ei niitä mitä ei jaksa tai voi enää.

   Taitaa meilläkin Vappu sujua Maestron kanssa kaksistaan, mutta grilliä minäkin ajattelin koekäynnistää. Johan tässä on talvi kärvistelty ilman grillin antimia!

   Rieko kiittää onnitteluista hännän heilutuksilla :)

   Poista
 2. Joka päivä löytyy pihalta jotakin uutta. Uusia kukkia avautuu, uutta vartta pukkaa mullasta ylös.
  Varmasti upeat maisemat tulvivalla joella. Me käytiin viime sunnuntaina ihastelemassa jokitulvia Kruunupyyn suunnalla.
  Onnea ja iloa kesätyöhösi ja toivottavasti saat kaikki suunnitelmat toteutettua! Hyvää Wappua myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät herättää vahvoja tunteita - uudelleen syntymästä, kasvusta ja tulevaisuudesta. Ja kevät se on Raahen kaupungillakin - minä pistän ranttaliksi, ja istuttelen tulevaisuuden toivoja sinnekin! Keskiviikkona selviää tehtävänannon rajaukset. Mielenkiinnolla odotan!

   Poista
 3. Tuli hyvä mieli kun äitisi pääsi tuttuihin maisemiin kevään pauhua todistamaan.

  Hieman hassua, että Rieko rimpselessa on nyt niin hidas ja hajamielinen. En muistanut yhtään miten juoksu vaikuttaa narttukoiriin. Jätkät ovat niin paljon simppelimpejä, tässäkin asiassa.

  Täällä on vietetty pitkiä päiviä ihan pihalla, kevät harppoo pitkin loikin. En millään meinaa pysyä kyydissä. Onneksi päivät ovat jo pitkiä, takamatkaltakin lähtenyt saa valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten meitä on useampia, joilla tuli hyvä mieli!

   Kauan aikaa on meilläkin juoksunartun ajoista. Edellinen neitikoira Tinka the bordercollie steriloitiin näyttelyuran ja ainoan pentueensa jälkeen. Oli paljon helpompaa jatkaa käyttökoirana ilman aina keskeyttäviä hormoniheilahteluja. Sterilointi jossain ajassa odottaa Riekoakin.

   Iloa kevätpuuhiin! Raveissakin parhaat lähee takamatkalta :)

   Poista
  2. Märkää vappua! Täällä on hyvin tervetullut kevätsade, se sitoo vähän pölyjä ja vauhdittaa loppulumien lähtöä. Sitä minä vaan tulin sanomaan jotta työn iloa huomiseksi ja alkaviksi kuukausiksi. Jatka hyvää työtäsi kaupungin faceliftingin eteen.

   Poista
  3. Kiitos Hirnakka. Tuskallisinta on ne aamuheräämiset! Mutta tavoitteet on korkealla, jos mahdollisuuksia annetaan edes viime kesän verran.

   Poista
 4. Iloiset onnittelut Riekolle ja teille kaikille hauskaa vappua sekä onnistununeita kukkaloistoja kesälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos WebMartha! Riekon hauskuudet rajoittuvat talutinlenkkeihin ja rustoluihin :)

   Poista
 5. Varmasti äitisi oli niin onnellinen päästessään katsomaan upean, tutun kosken kuohuja!

  Aika jännää, että prinsessa on noin vienokaino juoksun aikana, katse on tosi samanlainen kuin tyttären neidolla, mutta juoksun jälkeen virtaa taas on riittänyt oikein kosolti.

  Päivät kuluvat siivillä totta tosiaan, huhtikuu hujahti ja lumet sen mukana! Kaikkea hyvää alkavalle työjaksolle!!!

  Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tunteikasta on äidilleni päästä vielä rakkaisiin paikkoihin. Aistin hänen sanovan hiljaa mielessään hyvästejä niille, mutta minä toivon hänen iloisesti yllättyvän, kun ei kuitenkaan viimeistä kertaa ole vielä käytetty.

   Riekon terävä tuijotus on vaihtunut sumuiseen unelmointiin :) Aivan kuin joku olisi vaihtanut koiran meiltä. No ehkä tuo palautuu normaaliin vielä. Tosin jokin puolivälin kompromissi olisi sittenkin mukavinta.

   Pelkään pahoin, että nämä kasvukauden päivät tulevat vilistämään ns. silmissä. Kesät menevät turkasen äkkiä, mutta miksi talvi tuntuu pitkälle? Ehkä vastaus on siinä, että viime talvi kesti marraskuulta maaliskuun loppuun, eli viisi kuukautta.

   Poista
 6. Onnittelut 1-vuotiaalle ja oikein iloista vappua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja hauskaa vapppua sinnekin! Kelien puolesta pitäisi olla ihan mukavaa.

   Poista
 7. Äidilläsi oli varmasti upea päivä!
  Rieko on kyllä kaunis :)
  Kiitokset muuten pilariruusuvinkistä. Pitää alkaa miettimään parempaa paikkaa sävel-ruusulle. Sattuipa muuten siihen kysymykseeni aika monta kirjoitus-ja näppäilyvirhettä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Pirjo - mukavaa jos jotain kokemusta voi jakaakin hyödykkäästi! Ja en muuten hoksannut yhtään kirjotusvihrettä tekstissäsi :)

   Poista
 8. Hienoa, että pääsitte jakamaan yhteisen luontohetken äitisi kanssa. Mukavaa ja innostavaa töiden alkua ja hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Mentha x piperita! Töiden alku tarkoittaa näiden leppoisten aamujen loppua, ja kiduttavaa heräämistä 5:45. Siihen on taas tottuminen - huh!

   Poista
 9. Mukava kun siun äiti jakso lähtii noita mahtavia kuohuja kahtomaan.
  Siulla onkin työntäyteisiä päiviä tiiossa.

  Iloista vappuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla, ja hauskaa Vappua siihenkin suuntaan! Raskas reissu heikkokuntoisellehan se oli, mutta ehdottomasti henkisessä mielessä tosi tärkeä. Onhan tässä nyt joutilaita päiviä elpaantua mukavien muistojen parissa.

   Poista
 10. Olet todella hyvä ihminen kun huolehdit noin äidistäsi.
  Ja pidät huolta myös eläimistä. Niin paljon on järkyttäviä uutisia esim. heitteillejätetyistä karjoista, saatikka yksittäisistä eläimistä! Aivan uskomatonta, vaikka meidän pitäisi elää sivistyksen keskellä.
  Tuo nartun juoksu on aika kimurantti juttu, ja sterilointia kannattaa miettiä. Ainakin jos meinaa tytöstä työ/urheilukoiraa. Mutta jos vaan kotikoiraa, niin menettelee paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä hyvä ole, mutta ainoa elossa oleva jälkeläinen. Ja minusta on pidetty huolta varhaisina vuosinani, joten tämä on vain sitä samaa huolehtimista toisin päin. Yhteiskunnan huolenpito rapaantuu koko ajan, joten eipä ole muutakaan vaihtoehtoa. Ketään ei saa jättää yksin!

   Riekon suhteen aion katsoa sen kortin, että onko se rotunsa tutkitusti terve ja rodunomainen yksilö, jonka kannattaa jatkaa sukuaan. Luonne on avoin, rohkea ja älykäs. Jos muutkin osat ovat puhtaasti plussalle ja elämäntilanne sen sallii, niin sillä voi teettää yhdet pennut. Tämä on optio, jota mahdollisesti käytetään tai sitten ei. Riippuu kovin monesta muuttujasta. Mutta lopulta edessä on kuitenkin sterilointi.

   Alun perin ajattelin Riekosta aktiiviharrastuskoiraa, mutta täällä ei ole mahdollisuutta harrastaa talvella. Ja kesät olen sellaisissa töissä, josta ei paljoa energiaa jää treeneille. Noh - katsotaan miten voimanjako onnistuu tänä kesänä.

   Poista
 11. Surullisen moni vanhus on yksin😔
  Rieko vaikuttaa erinomaiselta nuorukaiselta, ja hyville pennuille on aina kysyntää.
  Talviharrastus on hankalaa 🤔Riekosta saisi pätevän pelastuskoirankin mutta se on aikaa vievä harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinäisyys on monen vanhan läheisin kaveri. Se on todella surullista.

   Rieko on vielä pitkä lista kysymysmerkkejä, joita tarkastellaan ajallaan kutakin. Mutta mahdollisuuksia olisi paljonkin, käytettävissä oleva aika on se rajoittava tekijä.

   Poista